Hjelpemiddel for dårlig balanse hos eldre

I dag blir vi eldre enn noen gang før, og det er fantastisk. Et langt liv er forbundet med mange aktiviteter, og kroppen vår blir utsatt for litt av hvert. Derfor er det også vanlig at eldre mennesker kan oppleve problemer med dårlig balanse.

aeldre arbejdsstole home hero

Stol til dårlig balanse

Hos VELA lager vi produkter til mennesker med funksjonsnedsettelse, slik som problemer med balansen, lammelser eller smerter.

Stolene våre gir deg muligheten til å sitte samtidig som du gjør ulike oppgaver som det ville vært mer utfordrende å utføre stående. Vi ønsker å bidra til selvhjelp, slik at du kan du selv kan utføre oppgaver og aktiviteter til tross for balanseproblemer.

Hvis du har dårlig balanse kan det være en fordel å ha et hjelpemiddel som kan gi deg støtte og stabilitet til mange ulike aktiviteter. Dersom du hele tiden må konsentrere deg om å holde balansen, kan det være utfordrende å gjøre andre ting samtidig.

Dette kan en VELA-stol hjelpe med, og tilby: 

Sentralbrems

Heve/senke-funksjon

Armlen

Mobilitet

Støtte og komfort

En stol fra VELA gir stabilitet

Dårlig balanse hos eldre kan gjøre at det er vanskelig å få på seg klær, gå ut av sengen og reise seg fra sofaen. Kanskje du trenger hjelp til å gjennomføre slike oppgaver, som er en stor del av hverdagen.

Våres stoler har en sentralbrems, hvilket betyr at du sitter sikkert og stabilt på stolen. Ved hjelp av den elektriske heve/senke-funksjonen kan du enkelt justere setets høyde, slik at den passer dine aktiviteter.

Dersom du trenger hjelp til å flytte deg fra sengen til stolen, kan stolen også være til hjelp. Armlenene kan felles ned, og du kan enkelt flytte deg fra stol til seng eller omvendt.

Et hjelpemiddel for dårlig balanse

Alle våre stoler kan justeres i høyden, noe som er en fordel dersom du har problemer med balansen. Dette kan nemlig være forbundet med stor usikkerhet og akutt svimmelhet, eksempelvis når du skal bøye deg ned for å tømme oppvaskmaskinen.

Med elektrisk setejustering trykker du enkelt på en knapp for å stille høyden slik du ønsker den. Du kan justere stolen slik at du kommer langt ned, sånn at du kan tømme oppvaskmaskinen mens du sitter, uten og tippe fremover. Når du er ferdig, trykker du igjen på knappen for å justere høyden rolig og sikkert opp igjen.

Hjelp med å reise deg

Elektrisk setejustering er også et godt hjelpemiddel når du skal reise deg på en rolig og trygg måte. Ta i bruk sentralbremsen, hev stolen, og la dine føtter gli ned på gulvet. Mens du får fotfeste, støtter stolen deg bakfra, sånn at du kommer deg sikkert opp i stående posisjon.

Bli mer mobil med en VELA-stol

Dårlig balanse hos eldre betyr ofte at mobiliteten blir redusert, fordi du blir utrygg. Med en VELA-stol for dårlig balanse, får du muligheten til å “gå” eller dytte deg rundt mens du sitter på stolen.

Dette betyr at stolen sikrer at du har balanse, slik at du har to frie hender til å lage mat, kle på deg eller andre aktiviteter du ønsker å gjøre på egenhånd.

VELA fortelling – livet med dårlig balanse

lily tango 100

Lillys fortelling

Nå lager jeg gjerne mat til flere dager av gangen, og det utgjør så stor forskjell at jeg klarer å skrelle potetene. God kost er viktig for et godt liv med gikt – og å bestille noe gir jo appetitt.
Les hele historien

Se hva VELA-stolen kan hjelpe deg med i ditt hjem

Overblikk

Dårlig balanse hos eldre behøver ikke være en hindring

Hos VELA har vi mange års erfaring med å lage stoler til mennesker som har bruk for ekstra hjelp og støtte til hverdagslige oppgaver. Noe så enkelt som en VELA-stol gjør en stor forskjell for mange mennesker i hverdagen.

Derfor er vårt hjelpemiddel til eldre med balanseproblemer utviklet med mye erfaring og kunnskap på området. Vi har ulike størrelser og former på sete og ryggstøtte, slik at vi er sikre på at du får en stol som nettopp passer deg og dine behov, og som gir deg best mulig støtte.

Med en VELA-stol blir du, til tross for dårlig balanse, mer selvstendig – hvilket er vårt viktigste formål. For med selvstendighet kommer gjerne livsglede, og det vil vi veldig gjerne bidra til.

Hvor skal du bruke stolen?

Se hva våre brukere sier

Mer enn 500.000 glade brukere av VELA-stolen

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Vi fokuserer på deg og dine behov og hvordan du kan få mest mulig ut av din VELA-stol – sammen finner vi den beste løsningen.

Vi snakker av erfaring

Dette innholdet bygger på mer enn 50 års utvikling og erfaring med VELA-stoler, med over 500.000 solgte stoler på verdensbasis. Denne siden er utarbeidet i samarbeid med forfatteren.