Om VELA

VELA er en dansk, familieeid virksomhet som ble grunnlagt i 1935 av Vemund Larsen. VELA har hovedkvarter i Aalborg, og har egen utviklingsavdeling, produksjon, møbeltapetseringsverksted, salg og markedsføring. For å være tett på kundene våre har vi dessuten 3 salgs- og servicesentre i Danmark. VELA sysselsetter over 80 medarbeidere.

Stoler med omhu og presisjon

UUtviklingsavdelingen hos VELA har konstant fokus på optimal sikkerhet, funksjonalitet og design i samarbeid med våre terapeuter, som alltid sikrer at det er fokus på ergonomi og komfort for brukerne. Vi tar høyde for at stoler fra VELA ofte utsettes for hard slitasje i mange timer hver dag. Derfor bruker VELA robuste mekaniske deler og trekker stolene med ekstra slitesterke materialer, slik at de holder seg pene og funksjonsdyktige i mange år.

Alle stoler fra VELA blir produsert i Aalborg, og derfor kan vi tilby markedets korteste leveringstid. Vi produserer ikke stolen før den er bestilt, og har derfor mulighet for individuell tilpasning.

vela hovedkontor

 • 04

  VELAs værdier

  Tiltro

  Et ord er et ord :: Markedsleder :: VELA=kvalitet :: Rådgivning :: Respekt :: Kvalitet før kvantitet :: Værdi for pengene :: Service og hjælpsomhed :: Leveringssikkerhed :: Internationalt anerkendt :: Åben ledelsesform

 • 01

  VELAs værdier

  Forskellighed

  Plads til alle :: Respekt :: Åbenhed :: Lydhørhed :: Fleksibilitet :: Udvikling :: Gøre en forskel :: Accept

 • 02

  VELAs værdier

  Grokraft

  Lønsom :: I vækst :: Merkedsledende :: Up to date :: Personlig udvikling :: Konkurrencedygtig :: Engagerede medarbejdere :: Internationalt anerkendt :: Frihed under ansvar :: Nytænkning :: Korte kommandoveje :: Indflydelse

 • 03

  VELAs værdier

  Omtanke

  Plads til velvære :: Kundefokus :: Hjælpsomhed :: Få alle med :: Frihed under ansvar :: Teamwork :: Sige til og fra :: Planlægning :: Jobrotation :: Lønsomhed :: Gøre en forskel :: Tryghed

Slik blir en stol til

Alle stoler fra VELA blir produsert i Aalborg. Vi har to produksjonsforløp, avhengig av om stolen er en standardstol eller en brukertilpasset stol. Vi er spesialister på å tilpasse stolene til hver enkelt bruker, og mer enn 20 % av alle stolene er spesialtilpasset.

 • Bestilling og veiledning
 • Plukking av deler
 • Fremstilling av ryggstøtte og sete i møbeltapetseringsavdelingen
 • Spesialfremstilte deler
 • Montering og kvalitets test
 • Konsulenten leverer og tilpasser stolen til brukeren

se hvordan en stol bliver til

VELA – en lang og tradisjonsrik historie.

VERMUND LARSEN A/S (VELA) er en dansk, familieeid virksomhet som ble grunnlagt i 1935 av Vermund Larsen.

I dag eies virksomheten av Stig og Gorm, som er Vemund Larsens tvillingsønner og som fortsatt holder sterkt fokus på å skape flotte og ergonomisk riktig utformede stoler. Virksomheten er delt inn i tre forretningsområder, som alle har design, funksjon og topp kvalitet som felles mål.

Læs historien