Gode ​​hjelpemidler til overvekt

Det er mange forskjellige årsaker til overvekt. Hos VELA lager vi stoler som hjelper personer med funksjonshemminger å gjøre hverdagen enklere. Funksjonssvikt kan være en konsekvens av overvekt, men omvendt kan fedme også være en konsekvens av funksjonsnedsettelse.
Vi lager produkter som gjør hverdagens utfordringer enklere, og i det tilfellet lager vi hjelpemidler til overvekt slik at du får en enklere og mer selvstendig hverdag.

Smilende kvinne sitter i bariatrisk VELA-stol

En VELA stol kan gjøre hverdagen enklere

Overvekt kan gi ulike utfordringer i hverdagen. Med våre stoler får du:

Elektrisk justering av sete

Du kan nå høyt og lavt uten å anstrenge deg. For eksempel når du skal nå de øverste hyllene eller tømme oppvaskmaskinen. Den elektriske setejusteringen kan også hjelpe deg å reise deg.

Mobilitet – kom deg rundt mens du sitter

Du kan gå eller dytte deg rundt mens du sitter ettersom stolen har hjul. På denne måten kan du spare energi og kanskje ha mer overskudd til å håndtere flere oppgaver.

Sikkerhet og trygghet

Stolens håndbrems sørger for en stabil sittestilling for dine daglige gjøremål som matlaging eller vask av klær. Stolens armlener er god støtte når du sitter eller når du skal stå opp.

Pust bedre med riktig sittestilling

Når du sitter i en oppreist sittestilling kan du puste bedre enn om du sitter med en bøy i ryggen. Stolen har gode justeringsmuligheter slik at den passer deg.

featured_bariatri_Tango 300E-v3

Se alle våre bariatriske stoler

Våre stoler passer for brukere fra 140 kg opp til 300 kg

Spar kreftene og gå med stolen

Arbeidsstolene våre har fire lettgående hjul som låses med sentralbrems. Mellom hjulene er det god plass for føttene å bevege seg. Det betyr at du kan «gå» eller skyve stolen rundt. 

Stolens hjul er til stor hjelp for å komme deg lettere fra A til B. Slik kan du spare energi i forhold til å måtte reise deg, gå et annet sted og sette deg ned igjen.

Overvekt og smerter kan gjøre det vanskelig å gå fra kjøkken til stue. Med en arbeidsstol er den turen ikke lenger uhåndterlig, og du kan bruke energien på selve oppgaven i stedet for å bruke energi på å komme deg til den.

Gi en pause til slitne ben

Når overvekt belaster bena, kan det oppstå smerter hvis du går mange skritt på en dag. Derfor er en stol med hjul fordelaktig.

Det er også til stor hjelp at våre stoler har elektrisk seteløft, slik at du har riktig arbeidshøyde i forhold til dine oppgaver. Det elektriske setetløftet er også en fordel når du skal nå øverste hylle eller komme deg ned og tømme oppvaskmaskinen. Dette reduserer belastningen på beina, mens du fortsatt klarer oppgaven selv.

Dette gir deg gode forutsetninger for å administrere energien din best mulig i løpet av dagen, slik at du forhåpentligvis har energi igjen og lyst til flere oppgaver.

Elektrisk seteløft kan også være en god støtte når du skal reise deg. Å være overvektig kan bety at du er mindre mobil og dette kan føre til at du ikke stoler på balansen din. Derfor kan du låse stolens hjul, heve setet og få støtte til ryggen, samtidig som du trygt finner fotfestet – stolen hjelper deg å reise deg.

case-tango310e-karen-1-1-thumb_id015
VELA-stolen har vært en virkelig gave for meg.
Den har gjort det mulig for meg å bruke hjemmet mitt igjen, noe jeg ikke kunne før. Ved å ha denne stolen kan jeg gjøre mye mer selv, og jeg kan redusere antallet hjemmehjelpere jeg trengte før.
Les Karens historie her

Se hvordan VELA-stolen kan hjelpe deg i hjemmet ditt.

Overblikk

Få friheten til å klare deg selv

VELA-stolen

Spill av video

Pust bedre med riktig støtte

Overvekt kan føre til at mellomgulvet ikke fungerer optimalt. Dette betyr at pusten blir vanskelig, noe som er ødeleggende for alle.

Derfor kommer arbeidsstolene våre med støtte for både rygg og armer. Støtten er med på å sikre at mellomgulvet ditt får plass og støtte som er nødvendig for god pust. Pusten forverres også hvis du har smerter fra muskler og ledd – så en god, oppreist og avslappet holdning er viktig.

Et liv med overvekt: Snakk med en konsulent om din nye stol

Vi jobber daglig med å lage stoler som møter de daglige utfordringene til personer med ulike former for funksjonshemming. Overvekt kan ha mange ulike konsekvenser, derfor finner vi selvfølgelig en stol som støtter deg og dine utfordringer.

Se hva våre brukere sier 

Mer enn 500.000 fornøyde brukere av VELA-stolen

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Vi fokuserer på deg og dine behov og hvordan du kan få mest mulig ut av din VELA-stol – sammen finner vi den beste løsningen.

Snakker av erfaring

Dette innholdet bygger på mer enn 50 års utvikling og erfaring med VELA-stoler, med over 500.000 solgte stoler på verdensbasis. Denne siden er utarbeidet i samarbeid med forfatteren.