Bruk hjelpemidler til husarbeid

Mennesker med nedsatt funksjonsevne kan ha utfordringer med grunnleggende husholdningsaktiviteter som matlaging eller rengjøring. Dette betyr ofte at hjelp utenfra er nødvendig.

En VELA stol bidrar til å lette rengjøringen

Få friheten til å klare deg selv

Hjelpemiddel til huset

En stol fra VELA kan være et godt valg av hjelpemidler til husarbeid. Den støtter deg når du har behov for assistanse og når oppgaver skal utføres. Den gjør deg mer mobil, støtter balansen og hjelper deg å bruke ressursene dine der du trenger dem mest.

Selvstendighet er viktig for de fleste mennesker. Funksjonsnedsettelser fjerner dessverre ofte deler av selvstendigheten når du synes det er vanskelig å utføre dine daglige gjøremål. En stol fra VELA kan bli ditt foretrukne hjelpemiddel, for du får sjansen til å gjøre oppgaver i hjemmet igjen selv – uten hjelp utenfra.

Et hjelpemiddel kan gjøre hverdagsoppgaver lettere

Hjelpemidler til husarbeid kan være nyttig til følgende oppgaver:

Tørke støv

Støvsuging

Klesvask

Rydde opp

Et hjelpemiddel i form av en VELA-stol kan hjelpe deg i mange forskjellige situasjoner i hverdagen. Og det er det ikke tvil om, for en stol fra VELA støtter deg i de fleste arbeidssituasjoner.

Se hva en VELA-stol kan hjelpe til med i hjemmet ditt.

Overblikk

Få en omvisning i hjemmet med

VELA-stolen

Spill av video

Med en arbeidsstol fra VELA kan du spare krefter

Når man lever med en funksjonshemning skal det ofte ikke så mye til for å gjøre deg utslitt. Derfor er det viktig at du bruker energien din fornuftig.

En stol fra VELA kan hjelpe deg med å bruke mindre energi når du vasker eller rydder opp – og det gir mulighet for å sitte igjen med energi til å sosialisere eller til hobbyen din.

Selv lett rengjøring krever energi, styrke og overskudd. Med et hjelpemiddel til dette får du en stol som har en elektrisk heve/senke funksjon. Det betyr at du kan bruke mindre krefter når du skal henge opp en klesvask eller støvsuge. Bare hev eller senk stolen til ønsket posisjon ved å trykke på en knapp.

Nå kan du rengjøre uten å miste balansen

En stol fra VELA har fire lettgående hjul. Det gir deg muligheten til å gå rundt med stolen når du vasker. Senk stolen så føttene dine har god kontakt med gulvet. Grip støvsugeren og “gå” trygt og rolig rundt mens du støvsuger.

Et hjelpemiddel i form av en arbeidsstol kan også bremses. Det betyr at du trygt kan låse stolen når du for eksempel skal henge opp tøy eller tørke vasken. Ulike oppgaver i hjemmet kan være krevende så du fort mister balansen. En brems kan imidlertid løse det for deg, slik at du alltid sitter trygt og sikkert i stolen.

Tilpass stolen til en hver oppgave

Uansett hvilken oppgave du skal gjøre, kan du justere stolen så den passer til den aktuelle aktiviteten. En stol fra VELA gir deg støtte til en aktiv, ergonomisk sittestilling med et sete som kan vinkles frem og gir en god støtte til ryggen.

På denne måten får du et godt ergonomisk utgangspunkt, og du kan alltid justere stolen slik at den passer den enkelte oppgaven – enten den er høy eller lav. Skal du henge opp en vask kan du plassere det på fanget og “gå” stolen frem til tørkestativet. Bruk dine to ledige hender når du henger opp klærne.

En arbeidsstol fra VELA er laget til deg

Funksjonsnedsettelser påvirker mennesker forskjellig. Derfor er en stol fra VELA designet for å støtte mange av problemene som ofte oppstår ved ulike typer funksjonsnedsettelser. Det kan for eksempel være balanseproblemer eller redusert styrke i ulike deler av kroppen.

Har du en spesifikk utfordring som krever en bestemt type støtte, er det fortsatt mulig å få en stol som demper dine daglige utfordringer. Enten det er ekstra støtte for ryggen eller en lengre bremsestang, hjelper vi deg med å finne riktig stol slik at du kan gjenvinne selvstendigheten din.

Se vårt utvalg Kontakt kundeservice

Se hva våre brukere sier

Mer enn 500.000 glade brukere av VELA-stolen

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Vi fokuserer på deg og dine behov og hvordan du kan få mest mulig ut av din VELA-stol – sammen finner vi den beste løsningen.

Vi snakker av erfaring

Dette innholdet bygger på mer enn 50 års utvikling og erfaring med VELA-stoler, med over 500.000 solgte stoler på verdensbasis. Denne siden er utarbeidet i samarbeid med forfatteren.