Arbeidsstol fra VELA til voksne

Hos VELA har vi flere års erfaring med å lage funksjonelle arbeidsstoler til voksne som hjelper mennesker med ulike funksjonshemninger til en bedre hverdag.

Voksen stole 1 1

Hva kan en VELA-stol hjelpe deg med?

Nå høyt opp eller lavt ned

Den elektriske heve/senke funksjonen hjelper deg med å spare krefter når du trenger å nå høye skap eller plassere noe i oppvaskmaskinen.

Stabilitet og mobilitet

Bremsen på stolen sørger for stabilitet ved ulike aktiviteter. I tillegg er du mobil med lettgående hjul som gjør det enkelt å bevege deg rundt i huset mens du sitter.

Toppklasse i komfort og ergonomi

Du kan justere stolen så du får den beste ergonomien og komforten, som passer akkurat deg og dine behov – og som vil vare i mange år. 

Hverdagslig sikkerhet

Du sitter trygt og sikkert – det sørger bremsen for. Du får også støtte fra de stabile armlenene og en god støttende rygg. Du kan føle deg helt trygg når du sitter på stolen vår.

VELA-Tango-700E-medium-active-front

Se vårt utvalg av arbeidsstoler

Hva skal jeg velge?

Sitt ned istedenfor å stå

Du kan sette inn og ut av oppvaskmaskinen mens du sitter i stolen, da det er enkelt å stille setet lavt – og like enkelt å komme opp i normal høyde igjen. 

Du sparer på energien ved å sitte ned istedenfor å stå.

Arbeidsstol med hjul – kom deg trygt rundt

Det er lett å bevege seg rundt i hjemmet da stolen har lettgående hjul – slik at du kan “gå/skyve” deg frem mens du sitter på stolen.

Reis deg opp uten å anstrenge deg 

Du trykker på knappen og setet hever deg sakte opp. Du føler deg trygg og og sikker når stolen er bremset og setet beveger seg opp. 

Du sklir fremover og ender opp med å stå oppreist foran stolen. På denne måten hjelper stolen deg med å stå helt opp – uten anstrengelse.

Få friheten til å klare deg selv

VELA-stolen

Spill av video

Arbeidsstol som hjelpemiddel – god hjelp til matlagingen 

En god og høy arbeidsstol med hjul kan forbedre din utholdenhet og balanse i mange situasjoner. Den kan hjelpe deg på badet, i garderoben eller på arbeidsplassen. Noe av det viktigste en god arbeidsstol bidrar til er følelsen av å kunne gjøre det selv.

En arbeidsstol er den perfekte assistenten på et kjøkken hvor du både trenger å nå tallerkene i et høyt skap eller et redskap i nederste skuff. Stolen blir din støttespiller, og den sparer deg for å måtte bruke masse krefter på å holde deg stående.

Se hvordan du kan bruke stolen i hjemmet ditt

Overblikk

VELA-stol hjemme: Få optimal støtte

Funksjonsnedsettelse betyr ofte balanseutfordringer og smerter i muskler og ledd. Vi produserer arbeidsstoler for voksne som støtter brukeren i å opprettholde selvstendighet i hverdagen – på jobb og hjemme.

Vår VELA-stol hjelper deg med å bevare eller gjenopprette ditt aktivitetsnivå, så du kan ha en normal hverdag på tross av funksjonsnedsettelse.

Når du har en funksjonsnedsettelse kan det å sitte i en normal stol ofte være forbundet med smerte og ubehag. Med en VELA-stol i hjemmet kan du gi deg selv gode rutiner – uansett hvilken situasjon du befinner deg i.

En arbeidsstol justeres etter dine behov for støtte og komfort. Du kan justere setehøyden, dybden av setet, setets vinkel og armlenene og dermed stille inn stolen så den gir kroppen den støtten den trenger.

Arbeidsstol med brems som skaper stabilitet 

For mange mennesker med funksjonsnedsettelse er arbeidsstolen et nødvendig hjelpemiddel, fordi smerter og balanseutfordringer kan gjøre det vanskelig å stå opp og være aktiv på samme tid.

Derfor er sentralbremsen på våre VELA-stoler en viktig funksjon. En arbeidsstol med brems sørger for et stabilt grunnlag for å være aktiv, og det gir en selvtillit til å kunne bruke hendene uten å måtte bekymre deg for at beina svikter.

Når bremsen er låst kan du heve og senke høyden på arbeidsstolen etter behov.

Få elektrisk høydeinnstilling

Det finnes flere forskjellige muligheter med en arbeidsstol. For noen vil en elektrisk høydeinnstilling være den perfekte løsningen, da man – i tillegg til å enkelt kunne justere stolen til ønsket høyde – også kan bruke denne funksjonen til å reise og sette seg ned på en sakte og svært skånsom måte. 

Det er en fordel for mange som lever med daglige smerter på grunn av for eksempel ledd-, muskel- eller ryggproblemer. Tilhører du denne gruppen er en elektrisk høydejustering helt perfekt for deg.

Høydejustering på arbeidsstolen gir en rekke med fordeler

Juster høyden din for å passe til oppgaven du ønsker å gjøre.

Juster setehøyden slik at du er i samme høyde som sengen, sofaen eller annet. Det gjør det lettere å flytte på seg.

Hev stolen og juster setets vinkel fremover – så du får en optimal støtte og avlastning mens du står.

Nå de øverste og nederste skuffene i hjemmet ditt.

En arbeidsstol med god ergonomi og komfort

Stolen vår er et hjelpemiddel som gir livsglede uansett hvor den brukes. Den er laget med fokus på ergonomi, slik at brukeren sitter godt og får støtte.

Med en god og støttende sittestilling kan du bruke stolen i mange timer hver dag og oppnå større selvstendighet på samme tid. 

En av våre kjerneverdier er mangfold. Vi vet at både funksjonshemninger og mennesker er ulike. Derfor kan våre stoler justeres for å passe deg og dine behov. Det er imidlertid et element som alltid er det samme ved våre stoler – og det er en sterk bremsefunksjon.

Se hva våre brukere sier

Mer enn 500.000 glade brukere av VELA-stolen

Andre leste også

Overblikkk

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Vi fokuserer på deg og dine behov og hvordan du kan få mest mulig ut av din VELA-stol – sammen finner vi den beste løsningen.

Vi snakker av erfaring

Dette innholdet bygger på mer enn 50 års utvikling og erfaring med VELA-stoler, med over 500.000 solgte stoler på verdensbasis. Denne siden er utarbeidet i samarbeid med forfatteren.