Et rullende hjelpemiddel
i hverdagen

Hos VELA lager vi hjelpemidler som mennesker med ulike funksjonsnedsettelser kan dra nytte av i hverdagen. 

Et hjelpemiddel i hverdagen kan være mange forskjellige ting, men i vårt tilfelle er det arbeidsstoler, ståstoler eller gåstoler som støtter brukeren til en bedre hverdag i forhold til den enkeltes behov.

T700 stol med hjul og bremse glad familie 3

Hjelpemidler i hverdagen kommer i mange former

Våre hjelpemidler har store hjul og en sikker brems som kan hjelpe deg med mange ulike problemstillinger.

For eksempel:

Et hjelpemiddel fra VELA har flere funksjoner som du kan utnytte for å gjøre hverdagen lettere til tross for funksjonsnedsettelser.

Derfor kan det hende du trenger hjelpemidler til hjemmet

Når mennesker rammes av en sykdom eller en ulykke, kan hjelpemidler i hverdagen være nødvendige eller viktige på mange måter. 

Det som ofte skjer når vi mister funksjon i større eller mindre grad er at vi bruker mer energi på enkle hverdagslige oppgaver. Og de kan bli til uhåndterlige oppgaver.

Med en stol fra VELA får du et hjelpemiddel som gjør at du mestrer din egen hverdag igjen – og det gir deg selvstendighet og livsglede.

Se hva VELA-stolen kan hjelpe deg med i ditt hjem

Overblikkk

Hvordan et hjelpemiddel hjelper i forhold til din sykdom

Sykdommer påvirker mennesker ulikt og fører til ulike funksjonsnedsettelser. En VELA-stol kan kompensere for mange ulike funksjonsnedsettelser og hjelpe deg med å takle små hverdagsoppgaver. 

Man blir ofte utmattet av funksjonsnedsettelser. Da er det hensiktsmessig å kunne spare energi ved å sette seg ned i stedet for å stå, når man for eksempel skal lage mat, vaske eller gjøre lett rengjøring.

Les, hvordan en VELA-stol kan hjælpe i forhold til diagnoser

Har du rygg- eller leddgiktproblemer?

Leddgikt kan påvirke kroppen ulike steder, og derfor finnes det ikke bare én løsning i forhold til leddgikt. Det samme gjelder hjelpemidler ved ryggproblemer. Våre arbeidsstoler har mange muligheter for tilpasning til individuelle behov. 

Er du spesielt rammet av leddgikt i hendene, kan du få betjeningspanel som er spesielt laget for nettopp det. 

Hvis ryggproblemene dine gjør at du trenger å sitte med en viss type korsryggstøtte eller øvre ryggstøtte, har vi ulike typer ryggstøtter, som alle kan justeres i løpet av dagen for å gi deg riktig støtte. 

En stol fra VELA er et hjelpemiddel med mulighet for individuell tilpasning.

Bli mer selvstendig til tross for delvis lammelse

Hvis du er delvis lam etter en hjerneblødning, blodpropp eller annet, kan det være vanskelig å bevege seg fra sengen eller sofaen. Det kan være vanskelig å komme seg rundt hjemme, og det kan hende du ikke lenger klarer å lage mat eller gjøre rent selv. 

Et hjelpemiddel fra VELA kan hjelpe deg med å få energien til dette tilbake igjen fordi VELA-stolen kan støtte deg akkurat der behovet er størst. 

Skaff deg en stol med lettgående, store hjul som enkelt ruller over flisene på kjøkkenet. Senk setehøyden på stolen slik at bena berører bakken og du kan gå stolen frem til ønsket destinasjon. Et godt ​​hjelpemiddel gjør at du kan utføre flere aktiviteter selvstendig igjen.

Et hjelpemiddel til av- og påkledning

Når du har en funksjonsnedsettelse, kan det å plutselig ta av og på klær være en vanskelig oppgave. Det kan til og med være at du må få hjelp fra andre. 

Med en VELA-stol har du muligheten til å få tilbake selvstendigheten. Det får du via hjul, bremser og elektrisk høydejustering. 

Hev setet på stolen og nå de øverste hyllene i skapet, eller senk stolen og få kontroll og støtte når du skal ta på deg buksene. Når du kan nå klærne i skapet og ta dem på deg selv, er det fordi hjelpemidlene våre støtter deg i prosessen – og du får selvstendigheten tilbake.

Les mere her

Det finnes hjelp for eldre med gangvansker

Når man blir eldre så kan man oppleve vanskeligheter med å gå. Alt i alt er det mange grunner til at du kan ha redusert styrke i bena. 

Uansett årsak kan du med riktig hjelpemiddel bli mer mobil og komme deg rundt uten problemer hjemme eller på jobb. Våre hjelpemidler fra VELA har lettgående hjul med god plass til føttene, slik at du kan «gå» eller dytte deg rundt på stolen.

Siden hjulene er relativt store, trenger du ikke bekymre deg for at de setter seg fast mellom sprekker eller fliser. Kom deg rundt i ditt eget hjem – helt uten hjelp fra andre.

Les mere her

Se hva våre brukere sier

Mer enn 500.000 glade brukere av VELA-stolen

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Vi fokuserer på deg og dine behov og hvordan du kan få mest mulig ut av din VELA-stol – sammen finner vi den beste løsningen.