Hjelpemidler til skiveprolaps

Dersom du blir rammet av diskusprolaps, eller skiveprolaps i nakken, ryggen eller korsryggen, kan det ha stor betydning for hvordan du klarer deg gjennom en helt alminnelig dag.

Vi beveger ryggen nesten hele tiden og en funksjonsnedsettelse her, kan bety smerter ved mange ulike bevegelser.

hero voksen arbejdsstol bente

Håndtering av utmattelse av skiveprolaps

Hos VELA lager vi hjelpemidler til deg som har skiveprolaps. Det er mulig å tilpasse våre stoler til skiveprolaps i korsryggen, ryggen eller nakken – stolen kan stilles inn slik at den passer perfekt til deg.

Stolens innstilling avhenger av deg, og hvor skiveprolapsen sitter i ryggen. Det er en fordel å få støtte på det rammede området, og derfor kan VELA sine stoler stilles inn for å tilpasse dine behov.

Ved å stille inn stolens ryggstøtte avlastes ryggen – dette nedsetter risikoen for utmattelse. Konstante smerter kan nemlig være utmattende for kroppen, derfor er det viktig å få fjernet de daglige smertene.

Med en stol til skiveprolaps kan du selv stille inn ryggstøtten, mens du sitter i stolen. Dette avlaster og støtter kroppen din.

Støtte til skiveprolaps i nakken

Sitter skiveprolapsen i nakken din eller øvre del av kroppen, bør du velge en stol med høy ryggstøtte som kan stilles på. En slik stol vil både støtte deg i øvre rygg, men også fra korsryggen og oppover. 

Du kan også få en stol til skiveprolaps i nakken, hvor nakkestøtten kan stilles inn for å avlaste nakken og hodet. Dette kan redusere smertene. Så snart du trenger en ny sittestilling kan du stille inn ryggstøtten på nytt.

Hva kan hjelpe mot skiveprolaps i korsryggen og ryggen?

Har du skiveprolaps i korsryggen kan du velge et ryggstøtte som støtter opp for nettopp ryggen. VI har mange forskjellige ryggstøtter som støtter ryggen på ulike måter. 

Eksempelvis har vi utviklet en helt spesiell ALB-ryggstøtte, denne er todelt og kan derfor stilles inn slik at den gir ekstra støtte i korsryggen. En liten ryggstøtte kan også være det som passer deg og ditt behov.

I tillegg kan du, med fordel, bruke stolens armlen som støtte når du reiser og setter deg. Du kan også gå stolen fremover takket være hjul som ruller lett – på denne måten kan du avlaste resten av kroppen din.

Er det beste for deg å stå?

Hvis din skiveprolaps gjør at du har det best når du står, kan du bruke en ståstol. På den måten blir du også avlastet når du står oppreist.

Dette vil gjøre at du ikke blir like fort sliten, blant annet når du skal lage mat eller har stående oppgaver på jobb.

Innstill høyden på stolen elektrisk

En stol til skiveprolaps kan fås med elektrisk høydeinnstilling slik at du kan justere høyden mens du sitter på stolen, hvilket gjør det lettere for deg å nå de nederste skuffene og de øverste skapene.

Vår elektriske høydeinnstilling sikrer at du ikke opplever støt i ryggen når du reiser og setter deg, eller når du hever eller senker høyden på setet.

<

Hvor skal du bruke stolen?

Se hva brukerne våre sier

Over 500.000 fornøyde brukere av VELA-stolen

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Vi fokuserer på deg og dine behov og hvordan du kan få mest mulig ut av din VELA-stol – sammen finner vi den beste løsningen.

Vi snakker av erfaring

Dette innholdet bygger på mer enn 50 års utvikling og erfaring med VELA-stoler, med over 500.000 solgte stoler på verdensbasis. Denne siden er utarbeidet i samarbeid med forfatteren.