Stol med elektrisk seteløft til mange formål

Hos VELA lager vi stoler med elektrisk seteløft som hjelper mennesker med ulike funksjonsnedsettelser, slik at de får en bedre og mer selvstendig hverdag. Funksjonsnedsettelser har ofte en stor innvirkning på hvordan vi lever, og vi ønsker å bidra til et godt liv.

Stol med elektrisk sædeløft hero udstigningshjaelp 4

Stol med elektrisk seteløft – en løftestol

En stol med seteløft kan mange ganger være et viktig hjelpemiddel i hverdagen. Et sete som kan løftes kan både ha betydning for din mobilitet, balanse og ikke minst din selvstendighet.

En elektrisk løftestol kan med fordel brukes dersom du har smerter i hendene, problemer med å vri kroppen, eller om du sliter med svimmelhet når du bøyer deg fremover.

Den elektriske løftefunksjonen er også fin for deg som har behov for at stolen hever eller senker seg jevnt og rolig, eksempelvis hvis du har problemer med ryggen eller andre smerter.

Dette kan en hev/senk stol hjelpe deg med

En stol med hev/senk-funksjon gir deg frihet til å klare de daglige oppgavene helt uten hjelp fra andre. Den kan blant annet hjelpe med:

Å sette seg ned eller reise seg opp.

Å bevege seg rundt i hjemmet, mens du sitter på stolen.

God komfort og ergonomisk støtte.

De ovennevnte punktene kan være enkle å gjennomføre for mennesker uten funksjonsnedsettelser. Dersom du har en funksjonsnedsettelse kan du komme til kort ved én eller flere av disse punktene, hvilket kan gjøre det utfordrende å gjennomføre enkelte oppgaver.

En hev/senk-stol med elektrisk justering av setet gir deg muligheten til å spare energi som kan brukes på andre ting du har lyst til å gjøre.

En stol med elektrisk justering holder deg mobil

En stol med elektrisk justering gjør at du selv kan bestemmer hvor høyt du ønsker å sitte. Dette gir en stor grad av frihet fordi du kan stille inn stolens høyde etter de aktivitetene du foretar deg – helt uten anstrengelse.

Stolen har fire hjul som triller lett, disse er plassert på hvert sitt hjørne av stolen, slik at du også har god plass til føttene dine. Stolens setehøyde kan justeres slik at du kan “gå” eller dytte stolen rundt på en sikker måte. Hjulene kan ikke dreie inn foran føttene dine, slik at du kan være trygg på å ikke falle. Les mer om fallforebygging her.

Har du tidligere hatt vanskeligheter med å komme deg rundt i eget hjem, kan du nå komme deg fra A til B uten problemer. Sikkerhet og mobilitet skaper frihet, noe du kan få med en VELA-stol med seteløft.

Nå høyt opp med en elektrisk løftestol

Du kan enkelt senke setet, og på tilsvarende måte kan det også heves. Slik kan du på en sikker måte nå de øverste skapene, uten at du må være avhengig av dagsformen og din egen balanse. 

Hjulene på stolen kan nemlig bremses så den holder seg stabil, og kan dermed hjelpe deg med balansen.

Du kan også bremse stolen og få hjelp av den elektriske setejusteringen til å reise deg. Med en stol med oppreisningsfunksjon kan du gå på gulvet og samtidig bli støttet av setet. Dette kan gi deg den ekstra tryggheten du trenger, og du unngår akutt svimmelhet fordi du har reist deg for fort.

Med en elektrisk løftestol kan du nå like høyt sittende, som du kunne gjort stående.

Uavhengighet skaper glede

En stol med seteløft kan gjøre matlaging, personlig pleie og andre nødvendige aktiviteter lettere å gjennomføre i hverdagen. Rent praktisk er det derfor en god idé å skaffe seg en stol med seteløft.

Dette er ikke den eneste fordelen med en slik stol. Ved at du klarer å gjennomføre mange av hverdagens gjøremål alene, betyr det også at du er mindre avhengig av andre sin hjelp.

Se hva VELA-stolen kan hjelpe deg med i ditt hjem

Overblikk

Se hva våre brukere sier

Mer enn 500.000 glade brukere av VELA-stolen

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Vi fokuserer på deg og dine behov og hvordan du kan få mest mulig ut av din VELA-stol – sammen finner vi den beste løsningen.

Vi snakker av erfaring

Dette innholdet bygger på mer enn 50 års utvikling og erfaring med VELA-stoler, med over 500.000 solgte stoler på verdensbasis. Denne siden er utarbeidet i samarbeid med forfatteren.