Hjelpemidler til påkledning

Funksjonsnedsettelse kommer i mange forskjellige former, men ofte er utfordringene forbundet med funksjonsnedsettelse i form av balansevansker eller manglende styrke i bein, rygg og armer. Derfor kan funksjonsnedsettelse være hemmende – selv ved små hverdagsoppgaver.

stol med sædeløft hero ved sengen paaklaedning

Frihet til å klare deg selv

Hjelpemiddel til av- og påkledning

Det kan eksempelvis kreve mye styrke å ta av eller på klær. Det er her en arbeidsstol fra VELA passer godt inn i din hverdag.

En arbeidsstol kan nemlig være et riktig godt hjelpemiddel til av- og påkledning. Den gir støtte og stabilitet, samtidig som den gir deg mulighet til å komme deg rundt i huset mens du sitter.

Den rette stol gir deg hjelp til selvhjelp, og det er ofte den egenskapen mennesker med funksjonsnedsettelser verdsetter aller mest.

Få et godt hjelpemiddel til soverommet

En arbeidsstol har en rekke funksjoner, den kan hjelpe til ved sengetid. Du kan “gå” stolen inntil sengen mens du sitter ned, så du selv kan foreta forflytningen fra seng til stol eller fra stol til seng.

Den er et godt hjelpemiddel til soverommet ettersom den har en solid brems som sikrer stabilitet når du flytter deg. Stolens armlener kan klappes ned så den ikke er i veien når du flytter deg fra seng til stol og omvendt.

Det er en fantastisk hjelp til å komme seg fra sengen og over på stolen. I tillegg er det en hjelp du selv kan kontrollere. Videre har stolen en elektrisk høydeinnstilling som hjelper deg med å reise deg opp.

Fordeler ved et godt hjelpemiddel til av- og påkledning

Lett bevegelige hjul som gir bevegelsesfrihet mens du sitter ned

Elektrisk høydeinnstillinger gjør det lettere å nå alle høyder i skapene

Stabil brems gir to frie hender

Armlener gir støtte og trygghet

Har du manglende energi ved sengetid?

Mennesker med funksjonsnedsettelser bruker ofte mange krefter på helt normale ting hver dag. Derfor opplever mange mangel på energi når dagen er omme.

Det betyr også at det sjeldent er mer energi igjen ved sengetid. Da kan en arbeidsstol være til hjelp ved å bidra til å spare mange krefter i løpet av dagen, slik at det fortsatt er energi igjen ved sengetid og de hverdagsrutinene som følger med.

En god brems sikrer stabilitet

Stolens bremse gir deg god stabilitet, både når det kommer til forflytning og av- og påkledning.

Bremsen støtter deg når du har behov for å lene deg fremover for å ta på sokker, sko, bukser eller benprotese på. Når bremsen er på minimerer stolen i vesentlig grad risiko for fall og styrker selvstendigheten.

Når setet heves gir det et godt og sikkert utgangspunkt for å reise seg og trekke bukser opp. Stolens armlener gir deg god støtte.

Få en omvisning i hjemmet med

VELA-stolen

Spill av video

Se hva VELA-stolen kan hjelpe deg med i ditt hjem

Overblikk

Full kontroll ved av- og påkledning

En VELA-stol gir mulighet for å sitte sikkert og trygt mens du selv tar klær av og på. Med hjelpemidler til påkledning fra VELA får du en stabil stol og solide armlener som støtter deg og som kan brukes til å lene seg på.

På den måten kan du trygt og sikkert lene deg til sidene for å rette på klær og annet uten at du trenger å bekymre deg for om balansen svikter.

Med en arbeidsstol fra VELA er du ikke lenger avhengig av å spørre andre om hjelp når du skal kle på deg eller når du for eksempel skal på toalettet i løpet av natten. Du kan klare deg selv.

Se hva våre brukere sier

Mer enn 500.000 glade brukere av VELA-stolen

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Vi fokuserer på deg og dine behov og hvordan du kan få mest mulig ut av din VELA-stol – sammen finner vi den beste løsningen.

Vi snakker av erfaring

Dette innholdet bygger på mer enn 50 års utvikling og erfaring med VELA-stoler, med over 500.000 solgte stoler på verdensbasis. Denne siden er utarbeidet i samarbeid med forfatteren.