Hjelpemidler i hjemmet

Borte bra, men hjemme best. Dette ordtaket vil nok mange være enige i, fordi de fleste av oss forbinder hjemmetid med trygghet og ro. Men det er ting som plutselig kan endre på den oppfattelsen. For eksempel, kan funksjonsnedsettelse bety at det er aktiviteter i hjemmet som ikke lenger er forbundet med hverken ro eller trygghet.

T700 glad madlavning

Bli mer selvstendig i eget hjem

Det kan være ting, som du ikke lenger kan, og som før bare var rutineoppgaver – for eksempel matlaging eller enkel rengjøring. Hos VELA lager vi hjelpemidler i hjemmet, så hjemme kan føles trygt igjen.

VELAs arbeidsstoler og ståstøttestoler er hjelpemidler som hjelper brukeren mestre flere av hverdagens gjøremål selvstendig. Vi lager stoler med utgangspunkt i det enkelte menneskets behov, og derfor tilbyr vi en stol du kan innstille etter ditt behov og dine daglige utfordringer.

Et VELA-hjelpemiddel i hjemmet er en stol som kan kompensere for tapte ferdigheter og gi deg hjelp til selvhjelp.  

Få en omvisning i hjemmet med

VELA-stolen

Spill av video

Et hjelpemiddel til mange problemstillinger

Hjelpemidler i hjemmet kan bidra til at du får selvstendigheten din tilbake uansett hvilken funksjonsnedsettelse du har. Behovet for et hjelpemiddel kommer i mange former – du kan for eksempel oppleve problemer med:

Se hva VELA-stolen kan hjelpe deg med i ditt hjem

Få en stol fra VELA med høydeinnstillinger

Mange mennesker med funksjonsnedsettelse har behov for støtte for å kunne nå opp til glass på øverste hylle, eller når oppvaskmaskinen nærme gulvet skal fylles.

De elektriske høydeinnstillingene hjelper til slik at du kan klare oppgaver i hjemmet på egenhånd – også på tross av manglende styrke i bena eller problemer med balansen.

Høydeinnstillingene hjelper deg dessuten med forflytting, personlig pleie, matlaging og hobbyer.

Høydeinnstillinger betyr også at du kan få hjelp når du skal fra sittende til stående posisjon. Bruk sentralbremsen, hev setehøyden, og gå forsiktig ut på gulvet.

Mobilitet, komfort og støtte

VELA-stolen har fire lettkjørte hjul og det er god plass til bena imellom. Det betyr at du kan “gå” eller skubbe stolen rundt, mens du sitter ned.

Har du nedsatt kraft r i bena, slik at du blir lett trøtt og har bruk for en pause, er stolen et nødvendig hjelpemiddel i hjemmet. Den hjelper deg fra A til B, uten at du – med frykt for å falle – skal reise deg. 

Stolene våre er laget til å yte optimal komfort og gi støtte til deg som benytter de.

Hjelpemidler i hjemmet kan øke selvstendigheten

En funksjonsnedsettelse rammer ikke kun fysisk, men har i høy grad også innvirkning på din psykiske velvære. Du skal plutselig forholde deg til at kroppen ikke alltid gjør som du vil. Men du skal også forholde deg til at du kan bli avhengig av andres hjelp.

Det kan gi en reduksjon i selvfølelsen, noe vi gjerne vil bidra til å unngå. Derfor lager vi hjelpemidler i hjemmet, som hjelper deg med å utføre daglige oppgaver helt selv og gjør dem mer overkommelige.

Så fort du sitter i en VELA-stol, vil du oppleve at du ikke er avhengig av hjelp fra andre på samme måte – og det øker selvtilliten. Hjemmetid skal alltid være en hyggelig stund med trygghet og ro.

Se hva våre brukere sier

Mer enn 500.000 glade brukere av VELA-stolen

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Vi fokuserer på deg og dine behov og hvordan du kan få mest mulig ut av din VELA-stol – sammen finner vi den beste løsningen.

Vi snakker av erfaring

Dette innholdet bygger på mer enn 50 års utvikling og erfaring med VELA-stoler, med over 500.000 solgte stoler på verdensbasis. Denne siden er utarbeidet i samarbeid med forfatteren.