Godt hjelpemiddel til badet

Det kan føles som et stort nederlag å plutselig bli rammet av funksjonsnedsettelse ettersom dette i mange situasjoner innebærer å føle at selvstendigheten daler.

Det er stor verdighet forbundet med å selv kunne ivareta personlig pleie og den verdigheten kan gå tapt når en form for funksjonsnedsettelse inntreffer.

Derfor kan hjelpemidler til bad være en særlig stor hjelp på veien mot å ta tilbake selvstendigheten, selvhjelp og verdighet. Dette kan VELA-stolen hjelpe med.

En VELA stol på badet

Frihet til å klare deg selv

Hjelpemidler til bad

Derfor er en stol til badet en god idé

En stol fra VELA er designet med ergonomi og funksjon i fokus. En stol til baderommet har noen fordeler som de fleste med funksjonsnedsettelse kan dra stor nytte av.

Først og fremst har en VELA-stol lett bevegelige hjul som gjør det enkelt å “gå” eller skubbe seg inn på badet mens du sitter. Hjulene er såpass store at det ikke er noe problem å rulle på baderomsfliser.

Lille speil på veggen der

Balansen din er sikret med en god brems slik at du kan konsentrere deg om det du skal gjøre. Du kan lene setet fremover slik at du kommer nærmere speilet og har lettere for å barbere deg eller sminke deg.

Stolen kan bremses, heves opp og lenes fremover. På den måten blir du støttet i en lett stående stilling hvor stolen støtter deg hele tiden. Bruk armene og overkroppen din mer sikkert og bli tryggere og stabil ved personlig pleie.

Det kan være en fordel å åpne skapdørene i skapet under vasken og stikke knærne inn under vasken slik at du kommer deg så langt inn mot speilet som mulig. Om dette ikke er et alternativ kan du også velge å sitte med litt av siden til vask og speil slik at du kommer nærmere.

Oppnå bedre balanse med en stol fra VELA

Stol som hjelpemiddel til bad egner seg særlig godt til flytting til og fra toalettet ettersom stolen har armlener og en solid brems.

Når stolen er bremset kan du heve og senke den ved å holde inn en knapp til stolen kommer til den ønskede høyden. Du kan være helt trygg på at stolen hjelper deg med å holde balansen.

Utfordringer ved funksjonsnedsettelse

Noen alminnelige følger av funksjonsnedsettelse kan være redusert kraft i ben, armer og rygg eller en dårligere balanseevne. Alle disse er funksjoner vi bruker ved toalettbesøk – og derfor kan det være vanskelig for en person med funksjonsnedsettelse å gå på badet uten hjelp.

Det kan være utfordrende å komme seg til og fra toalettet og ta et bad, vaske hendene, pusse tennene eller barbere seg selv – og det kan generelt være utfordrende med adkomst til bad.

Hjelp på badet gir selvstendigheten en boost

Å få en stol til badet gir deg større mulighet til å flytte deg selv fra stolen til toalettet eller fra stol til badestol. På den måten kan du selv ivareta din personlige pleie og det betyr at du ikke har behov for at andre skal hjelpe deg med det.

En stol fra VELA kan imøtekomme mange av de utfordringene du har i din hverdag

Få en omvisning i hjemmet med

VELA-stolen

Spill av video

Se hva VELA-stolen kan hjelpe deg med i ditt hjem

Overblikk

Bruk stolen ved bading

Ved å bruke en VELA-stol til badet kan du gå stolen helt tett på din badestol eller badebenk, bremse og senke armlenet. Det gjør at forflytningen over til badestolen er mer sikker. Skyv stolen vekk innen du setter på vannet.


Den stabile bremsen, og at stolen kan senkes, gjør det mulig med fotbad, barbering av bein og fotpleie ettersom du trygt kan lene deg fremover i en sikker og stabil stol.

Stolen har også armlener slik at du er sikker på at du ikke faller ut til siden.

Gjør påkledningen mye lettere

En stol som hjelpemiddel til baderommet har armlener som gir deg optimal støtte når du skal kle på deg. Hold fast ved armlenet og len deg til siden mens du tar på deg skjorte eller bluse.

Påkledningen skjer ikke bare på badet – VELA-stolen kan godt også brukes på soverommet.

Se hva våre brukere sier

Mer enn 500.000 glade brukere av VELA-stolen

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Vi fokuserer på deg og dine behov og hvordan du kan få mest mulig ut av din VELA-stol – sammen finner vi den beste løsningen.

Vi snakker av erfaring

Dette innholdet bygger på mer enn 50 års utvikling og erfaring med VELA-stoler, med over 500.000 solgte stoler på verdensbasis. Denne siden er utarbeidet i samarbeid med forfatteren.