Lilly har gikt i ryggen

Mange mennesker lever med giktsykdommer som gjør hverdagen, og helt alminnelige gjøremål, vanskelig, Lilly er en av disse. Etter hun fikk en VELA-stol, har hennes hverdag med gikt i ryggen blitt annerledes og mye lettere.

Etter hun fikk det rette gikt-hjelpemiddelet, har det blant annet blitt lettere for Lilly å bevege seg rundt i sitt eget hjem.

case vaskeop glad 1 1 1

En hverdag med gikt i ryggen før VELA-stolen

Lillys giktsykdom har resultert i at hun har en funksjonsnedsettelse i både rygg, skuldre, hofte og knær. I tillegg har hun lav kroppshøyde (142 cm), noe som gjør det vanskelig for henne å finne en trygg og god arbeidsstilling.

Lilly bruker mye av tiden sin på kjøkkenet der hun spiser sine måltider. Kjøkkenet hennes er lite og hun må derfor benytte seg av sin rullator når hun skal bevege seg rundt. 
Gikten har gjort det fysisk krevende å klare alle hverdagslige oppgaver, men er også mentalt utfordrende. Heldigvis har Lilly fått en VELA-stol med elektrisk heve/senke-funksjon som har gjort at hun kan leve mer selvstendig.

lilly ved skab omvendt

Nå kan gikt og matlaging gå sammen

Etter at Lilly fikk sin VELA-stol, har gikt og matlaging vært lettere å forene. Stolen står alltid klar på kjøkkenet hennes, hvor hun bruker den til alle typer kjøkkenarbeid. I tillegg bruker hun stolen ved spisebordet der hun liker å sitte og hekle.

Nå lager jeg gjerne mat til flere dager av gangen, og det utgjør så stor forskjell at jeg klarer å skrelle potetene. God kost er viktig for et godt liv med gikt – og å bestille noe gir jo appetitt.

Nå kan Lilly fortsette å gjøre de tingene som gir henne energi og overskudd, og som hun har elsket hele livet – på tross av sin giktsykdom.

Du er ikke til bry: Få hjelp til selvhjelp

Det var Lillys barn som skaffet henne den hjelpen hun trengte, dette er hun svært glad for. Hun er nemlig typen som ønsker å klare alt selv, og hun vil helst ikke be om hjelp eller være til bry for andre.

Å be om hjelp til en bedre hverdag, til tross for en giktlidelse, er ikke å være til bry. Med en VELA-arbeidsstol får du hjelp til selvhjelp – og det betyr at Lilly slett ikke trenger å be om hjelp i like stor grad som hun gjorde før. 
Lilly oppfordrer derfor andre, i lignende situasjoner, til å finne ut om et hjelpemiddel kan være løsningen for dem. Det kan i hvert fall utgjøre en stor forskjell.

lilly ved vasken med en vela stol

Heve/Senke-funksjonen hjelper Lilly hver dag

Fordi Lilly ikke er særlig høy og har gikt i ryggen, er det vanskelig for henne å nå både høyt og lavt. Derfor har hun fått en VELA-stol som er elektrisk med en heve/senke-funksjon

Lilly forteller at stolen er enkel å justere høyden på, noe som betyr at hun slipper å bøye seg ned til de nederste skapene. I tillegg bruker hun daglig armlenene som støtte når hun skal reise seg opp eller sette seg ned i stolen.

Jeg trives veldig godt med stolen – spesielt på kjøkkenet – selv om det er veldig liten plass

Hun opplever at hun kan bevege seg mye lettere rundt med stolen, noe som betyr at hun har fått selvstendigheten tilbake. For Lilly er det viktig at hun ikke lenger av avhengig av andre sin hjelp, takket være stolen fra VELA.

Hvor skal du bruke stolen?

VELA fortellinger

Case Alison 1 1 2

Alissons fortelling

Jeg har mer energi på jobben og kan delta mer i husarbeidet hjemme, takket være støtten og hjelpen jeg får fra min nye stol. Jeg får også veldig sjelden leggkramper nå, noe som er utrolig.
Les hele historien
charlotte fortaelling 1

Charlottes historie

Jeg sitter veldig godt i stolen. Ryggstøtten gir god støtte – både på kjøkkenet og når jeg sitter ved spisebordet og spiser eller bruker iPaden min. Det gir også god støtte når jeg vil hvile ryggen og lene meg litt tilbake.
Les hele historien
case aileen blinde 2 1 1

Aileens historie

Denne stolen er fantastisk. Jeg føler meg så trygg i den, og det er en glede å kunne bevege seg fra rom til rom uten noen problemer. Det er også en fordel at jeg får trent bena mens jeg går stolen fremover.
Les hele historien
case lilly 1 1 2

Lillys historie

Nå liker jeg å lage mat i flere dager av gangen, og det er en stor forskjell at jeg kan skrelle potetene selv. Godt kosthold betyr mye for et godt liv med leddgikt – og det gir jo mer appetitt enn å bestille mat.
Les hele historien
Case kenneth 1 1

Kenneths historie

Før kunne jeg ikke bidra med matlaging og stå opp, spesielt ved komfyren. Jeg skulle gjerne hatt noe å holde fast i, for man vet aldri når man kan falle. Jeg lager mat og rører i gryter nå som jeg har mulighet til å ha begge hendene fri.
Les hele historien
Patrick ny 11

Patricks historie

Jeg klarer ikke å stå oppreist og prate med noen i mer enn et par minutter. Hvis du ikke har opplevd balanseutfordringer selv, så er det svært vanskelig å forstå omfanget av disse problemene.
Les hele historien
VELA stol til fallforebygging

Kaj Hennings historie

Siden jeg fikk en VELA-stol, har jeg blitt mer aktiv i dagliglivet og mindre redd for å falle. VELA-stolen har gitt meg større frihet i mitt eget hjem og styrket min tillit til å utføre daglige gjøremål.
Les hele historien

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Vi fokuserer på deg og dine behov og hvordan du kan få mest mulig ut av din VELA-stol – sammen finner vi den beste løsningen.

Vi snakker av erfaring

Dette innholdet bygger på mer enn 50 års utvikling og erfaring med VELA-stoler, med over 500.000 solgte stoler på verdensbasis. Denne siden er utarbeidet i samarbeid med forfatteren.