Lammelser og rehabilitering: En stol gjør forskjellen

I løpet av de siste årene har Charlotte blitt rammet av flere blodpropper, som nå har resultert i at hun har lammelser på høyre side av kroppen. 

Det har ført til at hun nå bor i en leilighet som er tilpasset hennes behov, sammen med barna hennes.

Charlotte fri skyg 2

En fantastisk stol til rehabilitering etter blodpropp

Fire ganger i uken får Charlotte hjelp til forskjellige praktiske oppgaver i hjemmet. På grunn av lammelsen på den ene siden har hun problemer med å gå og kan kun gå korte avstander ved hjelp av rullatoren.

Halvsidig lammelse krever rehabilitering. Og med en stol fra VELA er det mye lettere for Charlotte å være aktiv, da hun kan bevege seg rundt i leiligheten mens hun sitter og trene ferdighetene sine gjennom dagen. 

Rehabilitering etter blodpropp krever at du kun trener og bruker kroppen i den grad kroppen tillater det. 

For å unngå å overanstrenge seg fikk Charlotte en VELA-stol med lav rygg. Stolen var bra for Charlotte, men hun trengte mer fleksibel støtte i ryggen og korsryggen, så hun fikk en annen rygg til stolen.

charlotte opvaskemaskine

Derfor er en ALB-ryggstøtte bra for Charlotte

ALB-ryggstøtten fra VELA er en unik ryggstøtte, hvor ryggstøtte og korsryggstøtte er delt i to. Charlotte får støtte og avlastning for både korsryggen og bekkenet når hun aktiverer korsryggstøtten. I tillegg gir den øvre delen av ryggstøtten optimal støtte til Charlottes rygg til enhver tid.

Jeg sitter veldig godt i stolen. Ryggstøtten gir god støtte – både på kjøkkenet og når jeg sitter ved spisebordet og spiser eller bruker iPaden min. Det gir også god støtte når jeg vil hvile ryggen og lene meg litt tilbake.

ALB-ryggstøtten støtter Charlotte der hun trenger det, og hun kan tilpasse støtten til ulike situasjoner i løpet av dagen.

Livet etter hjerneslag – Charlotte må spare på energien

Trøtthet etter blodpropp gjør at Charlotte blir lett sliten om dagen. Dette er helt normalt i etterkant av et hjerneslag. Trøttheten kommer ofte av at folk i Charlottes situasjon plutselig må bruke mye energi på å gjøre grunnleggende oppgaver.

Derfor blir kroppen ekstra fort sliten. 

Med en stol fra VELA får Charlotte støtte til å takle grunnleggende oppgaver hjemme. Ved hjelp av stolen kan hun spare energi i løpet av dagen fordi stolen avlaster henne.

Se hvordan en VELA-stol kan hjelpe deg hjemme

Overblikk

En god stol er gull verdt

Stoler fra VELA er lagd for å hjelpe mennesker med funksjonsnedsettelse. Det betyr at VELA-stoler kan lages forskjellig, fordi mennesker er forskjellige. 

Derfor har Charlotte fått en stol hvor alle innstillingene er plassert på venstre side av stolen, slik at hun kan operere dem helt selv, til tross for at hun er delvis lammet på høyre side av kroppen. 

Hun bruker stolen sin ved måltider, kjøkkenaktiviteter og mange andre situasjoner ved spisebordet. Her er det en fordel at hun kan sitte i oppreist stilling. VELA-stolen hjelper henne med det – og hun kan enkelt variere sittestilling når hun trenger det.

charlotte fortaelling 1

Charlotte kan flytte stolen fremover

Halvsidig lammelse krever ofte gjenopptrening og rehabilitering. Det er derfor en fordel at Charlotte kan bruke kroppen, til tross for at hun nå sitter ned mesteparten av dagen. 

En VELA stol har fire lettgående hjul som er plassert i hvert hjørne av stolen, slik at det er god plass til føttene. Det betyr at Charlotte kan «gå» stolen rundt i leiligheten mens hun sitter, og på den måten, holde kroppen aktiv.

Det er enkelt å flytte rundt på stolen mellom kjøkken og spisebord, og VELA-stolen min tar ikke like mye plass som rullestolen.

I tillegg gir stolen Charlotte stabilitet og trygghet når hun skal reise seg og sette seg. Hun fikk en stol som virkelig har forandret hverdagen hennes.

Hvor skal du bruke stolen?

VELA historier

Case kenneth 1 1

Kenneths historie

Før kunne jeg ikke bidra med matlaging og stå opp, spesielt ved komfyren. Jeg skulle gjerne hatt noe å holde fast i, for man vet aldri når man kan falle. Jeg lager mat og rører i gryter nå som jeg har mulighet til å ha begge hendene fri.
Les hele historien
Patrick ny 11

Patricks historie

Jeg klarer ikke å stå oppreist og prate med noen i mer enn et par minutter. Hvis du ikke har opplevd balanseutfordringer selv, så er det svært vanskelig å forstå omfanget av disse problemene.
Les hele historien

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Vi fokuserer på deg og dine behov og hvordan du kan få mest mulig ut av din VELA-stol – sammen finner vi den beste løsningen.

Vi snakker av erfaring

Dette innholdet bygger på mer enn 50 års utvikling og erfaring med VELA-stoler, med over 500.000 solgte stoler på verdensbasis. Denne siden er utarbeidet i samarbeid med forfatteren.