En hverdag med Sklerose og jobb 

Det er fortsatt mulig å jobbe til tross for en diagnose med Multippel sklerose (MS). Allisons historie er et godt eksempel på det. Beinkramper, isjiassmerter og trøtthet er noen av utfordringene Allison møter som følge av diagnosen hennes.

Alison fritlagt

En vanlig stol og sklerose kan være en uheldig match

Inntil Allison fikk en arbeidstol fra VELA, hadde hun problemer med å flytte seg fra kontorstolen til scooteren hun bruker for å komme seg rundt hver dag. Men nå er hun langt mer mobil, og det gjør en stor forskjell på jobben hennes og gjennom ms-rehabilitering.

Allison har progressiv sekundær sklerose. Det betyr at hun er veldig avhengig av arbeidsstolen sin for å komme seg rundt – både på arbeidsplassen som sykepleier, men også hjemme.

Scooteren er et fantastisk hjelpemiddel for Allison, men det er umiddelbart en annen sak når den skal byttes ut med en vanlig kontorstol. En kontorstol kan rulle vekk og være vanskelig å kontrollere.

Det kan kreve mye unødvendig innsats som bør brukes på de stedene hvor Allison har sterke ferdigheter.

Derfor er en arbeidsstol fra VELA en stor hjelp i Allisons hverdag.

På jobb med sklerose

Det kan være mange ulike problemer forbundet med å ha sklerose, men heldigvis er det mye hjelp å få.

Allison har vært i en situasjon hvor hun har trengt daglig hjelp til å klare overføringen fra scooter til stol. Det har tatt mye energi og tid fra arbeidet Allison brenner for.
En arbeidsstol fra VELA ble det store vendepunktet.

Alison arbejdsstol work x2

Nå kan Allison være selvstendig

Da Allison fikk stolen sin fra VELA fant hun raskt ut at hun kunne gjøre flere ting selv. Hun var ikke lenger avhengig av hjelp fra kollegene for sine fysiske utfordringer, og dette gjorde også at hun fikk mer energi til arbeidet sitt.

VELA-stolen min er fantastisk! Jeg skulle ønske jeg hadde fått den tidligere.

– sier Allison begeistret om hennes sklerose-hjelpemiddel.

Fantastisk støtte til selvhjelp har økt produktiviteten

Før Allison fikk VELA-stolen sin, var det vanskelig å sjonglere arbeid og sklerose på samme tid. Nå kan hun reise seg og stå uten hjelp fra andre. Det kan hun fordi stolen har en elektrisk heve/senk funksjon som erstatter hjelpen ektemannen og kollegene pleide å gi. 

Jeg har mer energi på jobben og kan delta mer i husarbeidet hjemme, takket være støtten og hjelpen jeg får fra min nye stol. Jeg får også veldig sjelden leggkramper nå, noe som er utrolig.

Allison kan nå endelig bruke kreftene sine andre steder.

IMG 2111 editlow

MS-hjelpemidler som gjør en forskjell

En stol for sklerose er et fantastisk hjelpemiddel for personer med ms fordi den lindrer mange av utfordringene som kan komme med diagnosen.

Allison forteller at de mange justeringsmulighetene og den elektriske høydejusteringen gjør at hun enkelt kan finne riktig sittestilling ved skrivebordet. Hun bruker også høydeinnstillingen for å hjelpe henne med å reise seg og sette seg ned.

Den elektriske høydejusteringen er enkel å bruke og lar meg sette meg på scooteren uten, eller nesten uten, hjelp.

Jobb og sklerose kan fungere bra sammen. Det kan de, fordi VELA-stolen ble laget for å hjelpe folk som Allison, som må håndtere dagliglivet med sklerose.

Nå opplever jeg at jeg er mye mindre sliten. Før jeg hadde VELA-stolen min tok det meg og mannen min 15-20 minutter å få flyttet meg fra kontorstolen til scooteren for å komme meg hjem på slutten av dagen. Nå tar det bare et øyeblikk fordi jeg har mye mer energi.

Allison lever med sklerose, og hverdagen hennes blir bedre med de riktige hjelpemidlene.

Hvor skal du bruke stolen?

VELA historier – livet med sklerose

Patrick ny 11

Patricks historie

Jeg klarer ikke å stå oppreist og prate med noen i mer enn et par minutter. Hvis du ikke har opplevd balanseutfordringer selv, så er det svært vanskelig å forstå omfanget av disse problemene.
Les hele historien
Case kenneth 1 1

Kenneths historie

Før kunne jeg ikke bidra med matlaging og stå opp, spesielt ved komfyren. Jeg skulle gjerne hatt noe å holde fast i, for man vet aldri når man kan falle. Jeg lager mat og rører i gryter nå som jeg har mulighet til å ha begge hendene fri.
Les hele historien
case lilly 1 1 2

Lillys historie

Nå liker jeg å lage mat i flere dager av gangen, og det er en stor forskjell at jeg kan skrelle potetene selv. Godt kosthold betyr mye for et godt liv med leddgikt – og det gir jo mer appetitt enn å bestille mat.
Les hele historien
charlotte fortaelling 1

Charlottes historie

Jeg sitter veldig godt i stolen. Ryggstøtten gir god støtte – både på kjøkkenet og når jeg sitter ved spisebordet og spiser eller bruker iPaden min. Det gir også god støtte når jeg vil hvile ryggen og lene meg litt tilbake.
Les hele historien
case aileen blinde 2 1 1

Aileens historie

Denne stolen er fantastisk. Jeg føler meg så trygg i den, og det er en glede å kunne bevege seg fra rom til rom uten noen problemer. Det er også en fordel at jeg får trent bena mens jeg går stolen fremover.
Les hele historien

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Vi fokuserer på deg og dine behov og hvordan du kan få mest mulig ut av din VELA-stol – sammen finner vi den beste løsningen.

Vi snakker av erfaring

Dette innholdet bygger på mer enn 50 års utvikling og erfaring med VELA-stoler, med over 500.000 solgte stoler på verdensbasis. Denne siden er utarbeidet i samarbeid med forfatteren.