Hjelpemidler til eldre – VELA arbeidsstol

Vi lever lengre enn tidligere, og det er bra. For mange av oss kommer det et punkt i livet når kroppen vår ikke kan gjøre det samme som da vi var yngre. En stol for eldre kan da være et godt hjelpemiddel.

T700 hyggemad v2

Hjelpemidler til eldre som hjelper med:

Bedre balanse gjør at du orker mer

Når du føler deg sliten er det en god idé å sette deg ned på en trygg stol med brems. Dette betyr at du kan fortsette med hva du gjorde uten å miste balansen.

Sikkerhet og trygghet

Du får en stol som du kan gå/skyve rundt mens du sitter. Det betyr at du kan bevege deg trygt rundt i hjemmet ditt uten frykt for å falle – og du har begge hendene ledige til oppgaven du skal utføre.

Økt selvstendighet

En trygg, stabil og mobil stol gjør det enklere å komme i gang med for eksempel lett rengjøring og matlaging. Påkledning og generelle toalettbesøk er også enklere, da stolen støtter deg, slik at du kan spare krefter og ha energi gjennom hele dagen.

Hjelp til å reise deg

Stolen hjelper deg å reise deg. Den har elektrisk heve/senke funksjon slik at du kan reise deg med minimalt energiforbruk.

featured arbejdsstole Tango 100E

Se vårt utvalg av arbeidsstoler

Hva skal jeg velge?

Bli mer mobil

En fordel med å bruke en arbeidsstol som hjelpemiddel for eldre er at den kan beskytte deg mot å falle. Du kan sette deg ned og gå/skyve rundt hvor enn du vil. Du kan senke setehøyden på stolen din slik at du kan nå gulvet med føttene dine.

Dette betyr at du kan gå rundt med stolen i hjemmet ditt. Gå sittende fra kjøkkenet til stua, soverommet eller badet. Hvis du vil flytte deg fra stolen til sofaen, bremser du stolen tett inntil sofaen, vipper armlenet til siden og glir rolig vekk fra stolen.

Otiumstol med elektrisk seteløft: Nå høyt og lavt

Leter du etter en elektrisk stol for eldre med et justerbart sete, finner du den her.

Otiumstolen med elektrisk seteløft er for deg som raskt blir tappet for energi. Stolen beveger seg opp og ned ved å trykke på en knapp, slik at du både når tingene dine på øverste hylle eller nederst i skapet.

Det blir også lettere å få riktig arbeidshøyde ved ovnen, og du kan sitte trygt mens du bruker begge hendene.

Enkelt å reise seg

Stolen hjelper deg med ekstra støtte når du skal reise deg. Du trykker på knappen og stolens sete løftes, slik at du trygt og sikkert kan stå opp uten å anstrenge deg.

Få friheten til å klare deg selv

VELA-stolen

Spill av video

Se hvordan du kan bruke stolen i hjemmet ditt.

Overblikk

VELA-historier – det gode seniorliv

Bage_video_DK_1-1_thumb

Nå høyt og lavt med heve/senke-funksjonen

Stolen har elektrisk heve/senke funksjon, som gjør at du kan nå de nederste skuffene og de øverste hyllene i skapene bare ved å trykke på en knapp. Du trosser aldri sikkerheten, da stolen har en sikker sentralbrems som er enkel å bruke.

Se her hvordan Søren kan bake boller til tross for at han ikke lenger kan gå rundt på kjøkkenet.

Når benene svikter

Vanskeligheter med å gå blir gjerne tydeligere jo eldre vi blir. Bena har båret oss gjennom et langt liv og nå begynner de å bli slitne. Derfor kan riktig hjelpemiddel for eldre være en virkelig god avlastning og hjelp i hverdagen.

Våre stoler har en god brems som gir deg trygghet når du justerer høyden på stolen. Lås stolen og hev stolen til ønsket høyde. Stolen er også en god støtte mens du kler på deg, mens du pusser tennene eller lager mat.

En arbeidsstol fra VELA gir bena en velfortjent pause mens du tar deg av andre oppgaver med hendene.

Selvstendighet med et hjelpemiddel for eldre i hjemmet

Selv om kroppen vår blir eldre, kan man fortsatt være full av pågangsmot. Derfor kan det være vanskelig å akseptere at kroppen ikke lenger gjør slik vi ønsker. Det er spesielt vanskelig hvis du kommer til et punkt hvor du må få hjelp i hverdagen.

Et hjelpemiddel for eldre kan bety at du ikke trenger hjelp utenfra i like stor grad. Du får selvstendigheten din tilbake.

Se hva våre brukere sier

Mer enn 500.000 glade brukere av VELA-stolen

Andre leste også

Overblikk

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Vi fokuserer på deg og dine behov og hvordan du kan få mest mulig ut av din VELA-stol – sammen finner vi den beste løsningen.

Vi snakker av erfaring

Dette innholdet bygger på mer enn 50 års utvikling og erfaring med VELA-stoler, med over 500.000 solgte stoler på verdensbasis. Denne siden er utarbeidet i samarbeid med forfatteren.