Charlotte får bedre støtte korsrygg og rygg

Charlotte har i løpet av de siste årene, blitt rammet av flere blodpropp, noe som resulterer i halvsidig lammelse i høyre side. Etter flere perioder med rehabilitering er Charlotte flyttet til en ny, tilrettelagt bolig for funksjonsnedsatte.

Hun klarer seg selv i dagliglivet, med hjelp fire dager i uken, blant annet med shopping og diverse husarbeid. Charlotte har problemer med å gå på grunn av lammelser. Hun kan gå veldig korte avstander med en stokk eller rullator, men bruker mye sin manuell rullestol og scooter.

Når Charlotte flyttet til sitt nye hjem, hun hadde en VELA Tango stol med lav rygg som hun har brukt spesielt ved måltider og på kjøkkenet. Hun er glad i sin VELA stol, men trengte mer støtte i ryggen og korsrygg. Derfor har hun fått en ny modell, en VELA Tango 500 med ALB-rygg. Stolen har de samme gode egenskaper med stabilitet og lett å gå rundt med de store hjulene, sentral brems for sikkerheten, enkel justering av setehøyden og armlener – og en meget god innovativ form og innstilling for ryggen..

En lettere hverdag

ALB-rygg er en helt ny, unik rygg, hvor ryggstøtte er todelt. Korsryggstøtten beveger seg lett frem og tilbake og gir støtte for korsrygg og bekken, mens den øverste del gir ekstra støtte til ryggen. Med ALB-rygg får Charlotte bedre og aktiv god sittestilling.

Charlotte er meget fornøyd med sin nye stol. Alle spaker er plassert på venstre side av stolen slik at hun lett innstille den på tross av sin lammelse. Hun kan lett gå på rullestolen mellom spisestue og kjøkken. Hun bruker stolen ved spisebordet og kjøkkenet aktiviteter, hvor det er en fordel å sitte i en aktivt og oppreist stilling. Nå kan hun lett variere sin holdning og får også god støtte når hun lener seg tilbake i hvilestilling.

Charlotte om VELA Tango 500 med ALB-ryglæn

  • Stolen er fantastisk å sitte i, den støtter meget godt i korsrygg og øvre del av ryggen.
  • Jeg er sitter veldig godt i stolen når jeg bruker den ved mine daglige gjøremål, og den støtter også bra når jeg skal hvile og legge den litt tilbake.
  • Ryggen er enkel å betjene med håndtaket på siden av stolen.
  • Det er lett å «gå» stolen over gulvet og VELA stolen tar ikke så mye plass som rullestolen.
  • Det er lett å bremse stolen med den lange bremsespaken, så jeg trygt kan reise meg og sette meg, så jeg kommer sikkert over i rullestolen..

Les mer om Charlottes stol herSe alle VELA arbeidsstoler her  


Les også