Slik bidrar en VELA-stol til energiøkonomisering

Energiøkonomisering handler om hvordan du best fordeler din energi gjennom en dag. For mennesker med funksjonsnedsettelser kan det ha stor betydning å være god til å fordele energien riktig.

Woman bruker VELA-stolen til energiøkonomisering

Mindre tretthet og færre smerter med optimal energiøkonomisering

En VELA-stol kan bidra til å avlaste deg og din kropp gjennom dagens gjøremål, og dermed ha en stor effekt på disponering av dine krefter gjennom dagen. Aktivitetsregulering optimaliserer dine krefter på de aktivitetene du skal gjennomføre. Bruk ekstra energi på aktiviteter du har lyst til å gjennomføre – for lystbetonte oppgaver gir gleder og økt livskvalitet.

Vi lager stoler som hjelper mennesker med funksjonsnedsettelser. I hvilken grad den enkelte har behov for støtte og avlastning vil variere, derfor lager vi forskjellige stoler til ulike behov. Alle våre stoler bidrar dog til optimal energiøkonomisering. Du får:

Overskudd til flere hverdagslige aktiviteter.

Mindre tretthet og færre smerter.

Bedre balanse mellom aktivitet og hvile.

Overskudd til lystbetonte aktiviteter.

Mindre risiko for fall og overanstrengelse.

Det er ikke sikkert du er klar over hvordan du bruker din energi og hvilken betydning det har for deg, men dette er ofte noe som kan endres – slik at man også har energi igjen på slutten av dagen. Våre stoler har mange forskjellige funksjoner som kan lette på ditt samlede energiforbruk.

Skap balanse mellom avslapning og aktivitet

Funksjonsnedsettelser kan være forbundet med smerte – og smerter er utmattende. Derfor anbefaler vi at du husker å gi deg selv noen pauser i løpet av dagen, slik at du ikke bruker all din energi på starten av dagen.

Har du ingen energi i kroppen på slutten av dagen? Da anbefaler vi, selvfølgelig, at du bruker din arbeidsstol til å avlaste og hjelpe deg i flest mulig situasjoner gjennom dagen. Energiøkonomisering handler om at du bruker kreftene dine på de rette oppgavene. Dette kan VELA-stolen hjelpe deg med.

Se hva VELA-stolen kan hjelpe deg med i ditt hjem

Overblikk

Husk å bruke høydejusteringen

En arbeidsstol fra VELA har en heve/senke-funksjon, dette betyr at du ikke trenger bruke unødvendige krefter på å sette tallerkener med i oppvasken, nå en trøye øverst i skapet eller pusse tenner.

Du hever eller senker helt enkelt stolens sete slik at sittehøyden passer din aktivitet. 

Heve/senke-funksjonen kan også hjelpe deg med å stå oppreist. Sett på stolens brems og hev sittehøyden stille og rolig, helt til du kan stå på gulvet. La stolen støtte deg mens du finner balansen.


Energiøkonomisering handler om å bruke få krefter på alminnelige aktiviteter, som din funksjonsnedsettelse har satt en begrensning for, slik at du har energi til å gjøre mer.

God energiøkonomisering: Spar krefter hele dagen

Våre stoler har hjul som triller lett, og som gir deg muligheten til å “gå” stolen rundt mens du sitter. Dette gjør at du bruker mindre energi enn du ville gjort når du går rundt. I tillegg har stolen en sentralbrems som gjør det lett og bremse, og som gir deg et stabilt fundament når du skal gjøre en aktivitet eller vil flytte deg av stolen.

Armlenet kan vippes ned, slik at du enkelt kan flytte deg fra stolen og over i sengen, eller andre steder. Dette sparer deg for bruk av unødvendige krefter.

Du kan også oppnå en fordelaktig energiøkonomisering, slik at du kan spare krefter til andre formål.

Se hva våre brukere sier

Mer enn 500.000 fornøyde brukere av VELA-stolen

Andre leser også

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Vi fokuserer på deg og dine behov og hvordan du kan få mest mulig ut av din VELA-stol – sammen finner vi den beste løsningen.

Vi snakker av erfaring

Dette innholdet bygger på mer enn 50 års utvikling og erfaring med VELA-stoler, med over 500.000 solgte stoler på verdensbasis. Denne siden er utarbeidet i samarbeid med forfatteren.