Handicap-stol kan forbedre hverdagen din

En funksjonshemning kan gi ulike utfordringer i hverdagen – og mange funksjonshemminger kan ha en påvirkning på mobiliteten. Hos VELA tilbyr vi en handicap-stol som kan hjelpe deg med å få en enklere hverdag hjemme eller på jobb.

staastoette home hero 2

Hva vil hjelpemidler for funksjonshemmede egentlig si?

Vi skaper hjelpemidler til mennesker med nedsatt funksjonsevne basert på vår kompetanse og mange års erfaring. Vi ønsker å gi deg de beste forholdene til tross for din funksjonshemming.

Hjelpemidler for funksjonshemmede kan være så mangt. Her hos oss kommer de i form av en arbeidsstol, en ståstøttestol eller en elektrisk rullestol, som kan hjelpe med blant annet:

Bedre mulighet for mobilitet.

Enkel endring av setehøyde.

Armlener for støtte og trygghet.

God støtte og komfort.

En handicap-stol gir økt mulighet for bevegelse

En rullestol i form av en ståstøttestol eller arbeidsstol har lettgående hjul, hvor det er god plass mellom hjulene, slik at du kan «gå» eller skyve stolen rundt.

Har du funksjonsnedsettelse i bena eller ryggen kan det derfor være en befrielse å kunne «gå» rundt mens du sitter. 

Når du ikke går rundt med stolen, bremser du bare hjulene med håndbremsen og fortsetter oppgavene dine. 

Det å komme seg rundt alene kan ha stor betydning for selvtillit og selvbildet, siden du nå kan ta deg av mange daglige aktiviteter helt selv. Alt avhenger selvfølgelig av hvilke utfordringer du har, men stolen hjelper deg godt på veien.

Hva er dine behov?

Handicap-stol med heve/senke funksjon

En handicap-stol fra VELA kan justeres i høyden, og hjelper deg som har svekket balanse og føler uro når du bøyer deg fremover eller strekker deg etter ting. 

Ved hjelp av en knapp kan du selv endre høyden på stolen. Mange funksjonshemmede har stor nytte av akkurat denne funksjonen, ettersom rekkevidden er betydelig utvidet. 

Hev setehøyden slik at du sitter godt i forhold til vasken din eller når du skal nå de øverste hyllene. Eller senk høyden og fyll den nederste skuffen i oppvaskmaskinen.

Armlener med flere funksjoner

Hjelpemidler for funksjonshemmede kommer med mange ulike funksjoner som sammen kan skape overskudd i hverdagen din. En rullestol med armlener kan ha stor innvirkning på din komfort og bevegelighet. 

Bruk armlenet som støtte når du går fra stolen til en seng eller sofa. Armlenet fungerer også som en avgrensning og støtte, slik at du kan føle deg trygg.

Få hjelp til å fordele energien din 

Hvis du aldri har hatt tilgang til handicap-hjelpemidler før, kan det være mye å hente ved å vurdere om du forvalter energien din på riktig måte. 

Kanskje har du brukt all din energi på å komme deg rundt i huset og gjøre de mest nødvendige daglige gjøremålene? Eller føler du deg allerede utslitt etter lunsj? 

Hvis dette er noe du kan kjenne deg igjen i, vil en handicap-stol utgjøre en enorm forskjell for deg.

Med en stol fra VELA kan du planlegge hvor og hvordan du ønsker å spare energi i løpet av dagen. Med et handikap hjelpemiddel kan du planlegge hvor og hvordan du ønsker å spare energi i løpet av dagen.

Dette betyr at du faktisk har energi til hyggelige aktiviteter – som å besøke venner. Og det skaper livsglede.

Les mer om fordeling av energien din her

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Vi fokuserer på deg og dine behov og hvordan du kan få mest mulig ut av din VELA-stol – sammen finner vi den beste løsningen.

Vi snakker av erfaring

Dette innholdet bygger på mer enn 50 års utvikling og erfaring med VELA-stoler, med over 500.000 solgte stoler på verdensbasis. Denne siden er utarbeidet i samarbeid med forfatteren.