Med to VELA-stoler kan hverdagen fortsette!

Aktiv dame i 40 årene med diagnosen MS. Vi besøkte en meget aktiv dame i 40 årene. Hun bor i enebolig sammen med sin familie, og har vært yrkesaktiv frem til nylig. Hun er nå sykemeldt, da hun har fått konstatert diagnosen Multippel sklerose.

mariacase-forside

Støtte, trygghet og få kose seg

Hjemme prøver hun å gjøre husarbeidet og de hverdagslige aktiviteter etter beste evne, men kreftene er blitt redusert og energien tar plutselig slutt, midt i oppgavene. Hun kan f.eks. stå på kjøkkenet å lage middag, og plutselig klarer hun ikke mer. Eller hun er på vaskerommet og bretter klær, plutselig er det tomt for energi og hun nærmest henger over bordet og må holde seg fast for ikke å falle på gulvet. Hennes ønske er å kunne fullføre disse aktivitetene, men det tar veldig mye av energi, og det går ut over alle de andre aktiviteter hun også ønsker å gjøre.

Ergoterapeuten hennes avtalte at vi skulle komme ut på en utprøving av arbeidsstoler til henne. Åshild var sammen med ergoterapeut på hjemmebesøk til bruker, hvor vi prøvde ut stoler til de situasjonene som var mest energikrevende for henne.

Vi valgte en VELA Tango-stol på vaskerommet, en stol som kommer lavt ned når hun skal ta klærne ut av vaskemaskinen og tørketrommelen, og som samtidig kommer høyt nok opp til at hun kan sitte og brette klærne i god arbeidshøyde. Det at stolen har armlener, opplevde hun som en trygghet, da hun til tider kan bli litt ustødig og helle over mot den ene siden.

På kjøkkenet vurderte vi at hun behøver ståstol. Her så vi at en VELA Salsa ståstol kan gi henne den støtten og tryggheten hun trenger for at hun fortsatt kan få kose seg med matlaging på kjøkkenet.

Disse to stole er de første synlige hjelpemidlene som kommer inn i hjemmet deres. Hun ville bruke litt tid på å bli vant til tanken, men innså selv at dette var helt nødvendig for at hverdagen skulle kunne fortsette noenlunde som før. På denne måten kan hun fortsette å være selvstendig og mestre hverdagen sin. Det var en veldig takknemlig og fornøyd dame vi sa had`e til!

Les mer om arbeidsstoler her Overblikk VELA ståstoler her

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Vi fokuserer på deg og dine behov og hvordan du kan få mest mulig ut av din VELA-stol – sammen finner vi den beste løsningen.

Vi snakker av erfaring

Dette innholdet bygger på mer enn 50 års utvikling og erfaring med VELA-stoler, med over 500.000 solgte stoler på verdensbasis. Denne siden er utarbeidet i samarbeid med forfatteren.