VELA Blues 300 (VELA Swing)

VELA Blues 300 (VELA Swing) er en fleksibel, elektrisk rullestol, som er egnet for kombinert udendørs og innendørs bruk. Stolen har gode kjøreegenskaper på jevne flader.

VELA Blues 300 (VELA Swing) er en fleksibel, elektrisk rullestol, som er egnet for kombinert udendørs og innendørs bruk. Stolen har gode kjøreegenskaper på jevne flader. Stolen har en svingbar overpart, der giver mulighed for forhjulsdrevet og baghjulsdrevet - alt efter behov.

Kontakt VELA


Ta en titt på tilbehør

Visste du at 20% av alle stolene er spesialtilpasset?

Vi kan også hjelpe deg

Ring +47 97 46 55 22

Sete

Comfort II-Sete (l)

Comfort II sete (B:50xD:50cm). Et ergonomisk, polstret sete som er velegnet for brukere med behov for god støtte og komfort. En innebygget nettingbunn sikrer god trykkavlastning for brukeren ved langvarig bruk. Comfort II-setet har innebygd sidestøtte og en forhøyning i setet som sikrer god stabilitet i sittende stilling uten at brukeren kan gli fremover.

Comfort II-Sete (m)

Comfort II sete (B:45xD:50cm). Et ergonomisk, polstret sete som er velegnet for brukere med behov for god støtte og komfort. En innebygget nettingbunn sikrer god trykkavlastning for brukeren ved langvarig bruk. Comfort II-setet har innebygd sidestøtte og en forhøyning i setet som sikrer god stabilitet i sittende stilling uten at brukeren kan gli fremover.

Comfort II-Sete (s)

Comfort II sete (B:40xD:50cm). Et ergonomisk, polstret sete som er velegnet for brukere med behov for god støtte og komfort. En innebygget nettingbunn sikrer god trykkavlastning for brukeren ved langvarig bruk. Comfort II-setet har innebygd sidestøtte og en forhøyning i setet som sikrer god stabilitet i sittende stilling uten at brukeren kan gli fremover.

Comfort II-Sete (xs)

Comfort II sete (B:35xD:45cm). Et ergonomisk, polstret sete som er velegnet for brukere med behov for god støtte og komfort. En innebygget nettingbunn sikrer god trykkavlastning for brukeren ved langvarig bruk. Comfort II-setet har innebygd sidestøtte og en forhøyning i setet som sikrer god stabilitet i sittende stilling uten at brukeren kan gli fremover. 

CY-Sete

CY-sete (B:47xD:49cm). Ergonomisk utformet, polstret sete med avrundet forkant. Dette er et behagelig sete som gir mulighet for en aktiv sittestilling med støtte og komfort for brukeren, uten at setet hindrer blodforsyningen til bena.

 

E2-Sete

E2-sete (B:32xD:35cm ). Dette arbeidsstolsetet er spesielt velegnet for barn. Setet er polstret og har lett sidestøtte på begge sider. Bakerst på setet er det et “basseng” med skum, som kan skiftes og vendes slik at barnet får optimal stabilitet i sittende stilling. 

 

E3-Sete

E3-sete (B:36xD:43cm ). Dette er et arbeidsstolsete som er spesielt velegnet for barn. Setet er polstret og har lett sidestøtte på begge sider. Bakerst på setet er det et “basseng” med skum, som kan vendes eller skiftes slik at barnet får optimal stabilitet i sittende stilling. 

E4-Sete

E4-sete (B:40xD:47cm ). Dette er et arbeidsstolsete som er spesielt velegnet for barn. Setet er polstret og har lett sidestøtte på begge sider. Bakerst på setet er det et “basseng” med skum, som kan vendes eller skiftes slik at barnet får optimal stabilitet i sittende stilling. 

Inkontinenstrekk til E1-/E2-/E3-/E4-sæde

Et løst, vanntett inkontinenstrekk i kunststoff til seter. Trekket er velegnet til f.eks. brukere som søler mye i forbindelse med måltider eller ved inkontinens. Trekket er pustende, hygienisk og rengjøringsvennlig, og kan enkelt tas av og vaskes i vaskemaskin. Fås i flere farger og stofftyper og passer til flere forskjellige setetyper og setestørrelser.

Inkontinenstrekk til SW-sæde

Et løst, vanntett inkontinenstrekk i kunststoff til seter. Trekket er velegnet til f.eks. brukere som søler mye i forbindelse med måltider eller ved inkontinens. Trekket er pustende, hygienisk og rengjøringsvennlig, og kan enkelt tas av og vaskes i vaskemaskin. Fås i flere farger og stofftyper og passer til flere forskjellige setetyper og setestørrelser.

Inkontinenstrekk til Y-/CY-sæde

Et løst, vanntett inkontinenstrekk i kunststoff til seter. Trekket er velegnet til f.eks. brukere som søler mye i forbindelse med måltider eller ved inkontinens. Trekket er pustende, hygienisk og rengjøringsvennlig, og kan enkelt tas av og vaskes i vaskemaskin. Fås i flere farger og stofftyper og passer til flere forskjellige setetyper og setestørrelser.

PF-sete

PF-setepute (B:42xD:44cm). En behagelig pute som gir god sittekomfort og samtidig støtter brukeren gjennom en lang dag. Puten festes på et flatt sete.

Stofftrekk til setet - Y-/CY

Et løst stofftrekk til setet, som skåner stoltrekket mot slitasje og smuss, og er velegnet hvis stolen brukes ved måltider samt ved gjenbruk. Trekket er pustende, hygienisk og rengjøringsvennlig, og kan enkelt tas av og vaskes i vaskemaskin. Fås i flere farger og stofftyper og til flere forskjellige setetyper og setestørrelser.

SW-O-Sete (l)

SW-O-sete (B:50xD48 cm). Et flatt sete med tynn polstring, som passer til alle typer trykkavlastende seteputer. O-setet fås også i en variant med innebygd nettingbunn hvis det er behov for økt trykkavlastning.

SW-O-Sete (m)

SW-O-sete (B:45xD48 cm). Et flatt sete med tynn polstring, som passer til alle typer trykkavlastende seteputer. O-setet fås også i en variant med innebygd nettingbunn hvis det er behov for økt trykkavlastning.

SW-O-Sete (s)

SW-O-sete (B:40xD48 cm). Et flatt sete med tynn polstring, som passer til alle typer trykkavlastende seteputer. O-setet fås også i en variant med innebygd nettingbunn hvis det er behov for økt trykkavlastning.

SW-O-Sete (xs)

SW-O-sete (B:35xD43 cm). Et flatt sete med tynn polstring, som passer til alle typer trykkavlastende seteputer. O-setet fås også i en variant med innebygd nettingbunn hvis det er behov for økt trykkavlastning.

SW-Sete (l)

SW-sete (B:50xD:50cm). Et ergonomisk, polstret sete som er velegnet for brukere med behov for god støtte og komfort. En innebygget nettingbunn sikrer god trykkavlastning for brukeren ved langvarig bruk.

SW-Sete (m)

SW-sete (B:45xD:50cm). Et ergonomisk, polstret sete som er velegnet for brukere med behov for god støtte og komfort. En innebygget nettingbunn sikrer god trykkavlastning for brukeren ved langvarig bruk.

SW-Sete (s)

SW-sete (B:40xD:50cm). Et ergonomisk, polstret sete som er velegnet for brukere med behov for god støtte og komfort. En innebygget nettingbunn sikrer god trykkavlastning for brukeren ved langvarig bruk.

SW-Sete (xs)

SW-sete (B:35xD:45cm). Et ergonomisk, polstret sete som er velegnet for brukere med behov for god støtte og komfort. En innebygget nettingbunn sikrer god trykkavlastning for brukeren ved langvarig bruk.

Ryggstøtte

Comfort II-Ryggstøtte (l)

Comfort II ryggpute (B:50xH:50cm). En ergonomisk, polstret ryggpute, velegnet for brukere som har behov for god støtte og komfort. Ryggstøtten har innebygde sidestøtter som er velegnet for brukere som trenger ekstra sidestøtte for en sikker, stabil og sentrert sittestilling. 

Comfort II-Ryggstøtte (m)

Comfort II ryggpute (B:45xH:50cm). En ergonomisk, polstret ryggpute, velegnet for brukere som har behov for god støtte og komfort. Ryggstøtten har innebygde sidestøtter som er velegnet for brukere som trenger ekstra sidestøtte for en sikker, stabil og sentrert sittestilling. 

Comfort II-Ryggstøtte (s)

Comfort II ryggpute (B:40xH:50cm). En ergonomisk, polstret ryggpute, velegnet for brukere som har behov for god støtte og komfort. Ryggstøtten har innebygde sidestøtter som er velegnet for brukere som trenger ekstra sidestøtte for en sikker, stabil og sentrert sittestilling. 

Comfort II-Ryggstøtte (xs)

Comfort II ryggpute (B:35xH:38cm). En ergonomisk, polstret ryggpute, velegnet for brukere som har behov for god støtte og komfort. Ryggstøtten har innebygde sidestøtter som er velegnet for brukere som trenger ekstra sidestøtte for en sikker, stabil og sentrert sittestilling. 

CY-ryggstøtte

CY-ryggstøtte (B:43XH45 cm). En høy ryggstøtte med korsryggstøtte og avrundet overkant. Ryggstøtten har en vinkellås som gjør det mulig å låse ryggstøtten i en fast vinkel for å oppnå god korsryggstøtte.

E2-Ryggstøtte

E2-ryggstøtte (B:26xH:26cm). Ryggstøtten har polstret rygg med en vinkellås som er spesielt velegnet for barn. Ryggstøtten kan reguleres i høyde og dybde samt i vinkel, slik at barnet får best mulig støtte uten å begrense muligheten for en aktiv sittestilling. 

E3-Ryggstøtte

E3-ryggstøtte (B28xH35 cm). Ryggstøtten har polstret rygg med en vinkellås som er spesielt velegnet for barn. Ryggstøtten kan reguleres i høyde og dybde samt i vinkel, slik at barnet får best mulig støtte uten å begrense muligheten for en aktiv sittestilling. 

 

ES3-ryggstøtte

ES3-ryggstøtte, (B:32xH:37cm) (avstand mellom sidestøttene: 20 cm). Har en polstret ryggpute med innebygd sidestøtte som er spesielt velegnet for barn. Ryggputen har myke, støttende sidestøtter som styrer barnet mot midten. Ryggputen kan reguleres i høyde og dybde samt i vinkel, slik at barnet oppnår mest mulig støtte i sittestillingen. Det er mulig å montere nakkestøtte.

ES4-ryggstøtte

ES4-ryggstøtte, (B:37xH:43cm) (Avstand mellom sidestøttene: 24 cm). Har en polstret ryggpute med innebygd sidestøtte som er spesielt velegnet for barn. Ryggputen har myke, støttende sidestøtter som styrer barnet mot midten. Ryggputen kan reguleres i høyde og dybde samt i vinkel, slik at barnet oppnår mest mulig støtte i sittestillingen. Det er mulig å montere nakkestøtte.

ES5-ryggstøtte

ES5-ryggstøtte, (B:43xH:46cm) (Avstand mellom sidestøttene: 28 cm). Har en polstret ryggpute med innebygd sidestøtte som er spesielt velegnet for barn. Ryggputen har myke, støttende sidestøtter som styrer barnet mot midten. Ryggputen kan reguleres i høyde og dybde samt i vinkel, slik at barnet oppnår mest mulig støtte i sittestillingen. Det er mulig å montere nakkestøtte.

Stofftrekk til ryggstøtte - E1-/E2-/E3- & ES3-5

Løst stofftrekk til ryggstøtte: Et løst trekk til ryggstøtten er hygienisk, komfortabelt og rengjøringsvennlig, og kan enkelt tas av og vaskes i vaskemaskin. Trekket kan fås i flere farger og stofftyper, og passer til ryggstøtter av ulik type og størrelse.

Stofftrekk til ryggstøtte - SW

Løst stofftrekk til ryggstøtte: Et løst trekk til ryggstøtten er hygienisk, komfortabelt og rengjøringsvennlig, og kan enkelt tas av og vaskes i vaskemaskin. Trekket kan fås i flere farger og stofftyper, og passer til ryggstøtter av ulik type og størrelse.

Stofftrekk til ryggstøtte - Y-/CY

Løst stofftrekk til ryggstøtte: Et løst trekk til ryggstøtten er hygienisk, komfortabelt og rengjøringsvennlig, og kan enkelt tas av og vaskes i vaskemaskin. Trekket kan fås i flere farger og stofftyper, og passer til ryggstøtter av ulik type og størrelse.

SW-Ryggstøtte (l)

SW-ryggpute (B:50xH:50cm). En ergonomisk, polstret ryggpute, velegnet for brukere som har behov for god støtte og komfort. Ekstra skum innebygd på begge sider av puten sikrer behagelig sidestøtte for brukeren. Ryggputen har glidelås, slik at man kan legge inn kiler etter behov. Puten er laget i et elastisk stoff som øker komforten.

SW-Ryggstøtte (m)

SW-ryggpute (B:45xH:50cm). En ergonomisk, polstret ryggpute, velegnet for brukere som har behov for god støtte og komfort. Ekstra skum innebygd på begge sider av puten sikrer behagelig sidestøtte for brukeren. Ryggputen har glidelås, slik at man kan legge inn kiler etter behov. Puten er laget i et elastisk stoff som øker komforten.

SW-Ryggstøtte (s)

SW-ryggpute (B:40xH:50cm). En ergonomisk, polstret ryggpute, velegnet for brukere som har behov for god støtte og komfort. Ekstra skum innebygd på begge sider av puten sikrer behagelig sidestøtte for brukeren. Ryggputen har glidelås, slik at man kan legge inn kiler etter behov. Puten er laget i et elastisk stoff som øker komforten.

SW-Ryggstøtte (xs)

SW-ryggpute (B:35xH:38cm). En ergonomisk, polstret ryggpute, velegnet for brukere som har behov for god støtte og komfort. Ekstra skum innebygd på begge sider av puten sikrer behagelig sidestøtte for brukeren. Ryggputen har glidelås, slik at man kan legge inn kiler etter behov. Puten er laget i et elastisk stoff som øker komforten.

SW-Ryggtrekk (l)

SW-ryggtrekk til stropprygg (B:50xH:50cm). Dette ryggtrekket er velegnet for brukere som har behov for å synke langt inn i stroppryggen, og som trenger de optimale innstillingsmulighetene en stropprygg gir. Ryggtrekket lukkes med borrelås på baksiden, noe som gir god mulighet for å stille inn og justere stroppene med brukeren sittende i stolen.

SW-Ryggtrekk (m)

SW-ryggtrekk til stropprygg (B:45xH:50cm). Dette ryggtrekket er velegnet for brukere som har behov for å synke langt inn i stroppryggen, og som trenger de optimale innstillingsmulighetene en stropprygg gir. Ryggtrekket lukkes med borrelås på baksiden, noe som gir god mulighet for å stille inn og justere stroppene med brukeren sittende i stolen.

SW-Ryggtrekk (s)

SW-ryggtrekk til stropprygg (B:40xH:50cm). Dette ryggtrekket er velegnet for brukere som har behov for å synke langt inn i stroppryggen, og som trenger de optimale innstillingsmulighetene en stropprygg gir. Ryggtrekket lukkes med borrelås på baksiden, noe som gir god mulighet for å stille inn og justere stroppene med brukeren sittende i stolen.

SW-Ryggtrekk (xs)

SW-ryggtrekk til stropprygg (B:35xH:38cm). Dette ryggtrekket er velegnet for brukere som har behov for å synke langt inn i stroppryggen, og som trenger de optimale innstillingsmulighetene en stropprygg gir. Ryggtrekket lukkes med borrelås på baksiden, noe som gir god mulighet for å stille inn og justere stroppene med brukeren sittende i stolen. 

Y-ryggstøtte

Y-ryggstøtte (B:37xH:30cm) er en ergonomisk buet ryggstøtte med god polstring, som gir god og fleksibel korsryggstøtte. Det er en lav ryggstøtte som gir fri bevegelighet i rygg, skuldre og armer, noe som gir mulighet for ulike aktiviteter.

 

Trekk

Inkontinenstrekk til E1-/E2-/E3-/E4-sæde

Et løst, vanntett inkontinenstrekk i kunststoff til seter. Trekket er velegnet til f.eks. brukere som søler mye i forbindelse med måltider eller ved inkontinens. Trekket er pustende, hygienisk og rengjøringsvennlig, og kan enkelt tas av og vaskes i vaskemaskin. Fås i flere farger og stofftyper og passer til flere forskjellige setetyper og setestørrelser.

Inkontinenstrekk til SW-sæde

Et løst, vanntett inkontinenstrekk i kunststoff til seter. Trekket er velegnet til f.eks. brukere som søler mye i forbindelse med måltider eller ved inkontinens. Trekket er pustende, hygienisk og rengjøringsvennlig, og kan enkelt tas av og vaskes i vaskemaskin. Fås i flere farger og stofftyper og passer til flere forskjellige setetyper og setestørrelser.

Inkontinenstrekk til Y-/CY-sæde

Et løst, vanntett inkontinenstrekk i kunststoff til seter. Trekket er velegnet til f.eks. brukere som søler mye i forbindelse med måltider eller ved inkontinens. Trekket er pustende, hygienisk og rengjøringsvennlig, og kan enkelt tas av og vaskes i vaskemaskin. Fås i flere farger og stofftyper og passer til flere forskjellige setetyper og setestørrelser.

Stofftrekk til ryggstøtte - E1-/E2-/E3- & ES3-5

Løst stofftrekk til ryggstøtte: Et løst trekk til ryggstøtten er hygienisk, komfortabelt og rengjøringsvennlig, og kan enkelt tas av og vaskes i vaskemaskin. Trekket kan fås i flere farger og stofftyper, og passer til ryggstøtter av ulik type og størrelse.

Stofftrekk til ryggstøtte - SW

Løst stofftrekk til ryggstøtte: Et løst trekk til ryggstøtten er hygienisk, komfortabelt og rengjøringsvennlig, og kan enkelt tas av og vaskes i vaskemaskin. Trekket kan fås i flere farger og stofftyper, og passer til ryggstøtter av ulik type og størrelse.

Stofftrekk til ryggstøtte - Y-/CY

Løst stofftrekk til ryggstøtte: Et løst trekk til ryggstøtten er hygienisk, komfortabelt og rengjøringsvennlig, og kan enkelt tas av og vaskes i vaskemaskin. Trekket kan fås i flere farger og stofftyper, og passer til ryggstøtter av ulik type og størrelse.

Stofftrekk til setet - Y-/CY

Et løst stofftrekk til setet, som skåner stoltrekket mot slitasje og smuss, og er velegnet hvis stolen brukes ved måltider samt ved gjenbruk. Trekket er pustende, hygienisk og rengjøringsvennlig, og kan enkelt tas av og vaskes i vaskemaskin. Fås i flere farger og stofftyper og til flere forskjellige setetyper og setestørrelser.

Stofftrekk til setet E1-/E2-/E3-/E4

Et løst stofftrekk til setet, som skåner stoltrekket mot slitasje og smuss, og er velegnet hvis stolen brukes ved måltider samt ved gjenbruk. Trekket er pustende, hygienisk og rengjøringsvennlig, og kan enkelt tas av og vaskes i vaskemaskin. Fås i flere farger og stofftyper og til flere forskjellige setetyper og setestørrelser.

Stofftrekk til setet SW

Et løst stofftrekk til setet, som skåner stoltrekket mot slitasje og smuss, og er velegnet hvis stolen brukes ved måltider samt ved gjenbruk. Trekket er pustende, hygienisk og rengjøringsvennlig, og kan enkelt tas av og vaskes i vaskemaskin. Fås i flere farger og stofftyper og til flere forskjellige setetyper og setestørrelser.

Armlene

Ergon armlene - 9x30 cm - ekstra lang

Ergon armlene (B:9xL:30cm) med ekstra lang armlenestang (41 cm) er en fordel for høye brukere som trenger god støtte fra armlenet når de f.eks. reiser seg eller setter seg. Det er også en fordel for brukere med lang overkropp i kombinasjon med korte armer, f.eks. brukere med kortvoksthet.

 

Ergon armlene - 9x30cm

Ergon armlene (B:9xL:30cm). Et regulerbart armlene med armlenestang (31 cm). Armlenet kan reguleres i høyde og bredde i forhold til setet. Armlenene har svært høy styrke, holdbarhet og stabilitet, og er derfor velegnet til brukere som trenger underarmstøtte, for eksempel ved et arbeidsbord eller ved behov for støtte og avlastning når brukeren reiser seg og setter seg. 

SW-armlene med A-pute

SW-armlene med A-pute (B:7xL:32cm) og armlenestang (23–34 cm). Armlenet er høyderegulerbart og oppfellbart. Det er velegnet ved sideveis forflytning og ved bruk av løfteseil. Polstret med semi-anilinlær som gjør puten slitesterk, komfortabel og rengjøringsvennlig. En støtkant forlenger putens levetid, ved at den tåler eventuell slitasje ved kollisjon med dørkarmer og lignende. A-puten kan reguleres frem/tilbake i forhold til setedybden.

SW-armlene med A-pute (l)

SW-armlene med A-pute (B:7xL:44cm) og armlenestang (23–34 cm). Armlenet er høyderegulerbart og oppfellbart. Det er velegnet ved sideveis forflytning og ved bruk av løfteseil. Polstret med semi-anilinlær som gjør puten slitesterk, komfortabel og rengjøringsvennlig. En støtkant forlenger putens levetid ved at den tåler eventuell slitasje ved kollisjon med dørkarmer og lignende. A-puten kan reguleres frem/tilbake i forhold til setedybden.

SW-armlene med A-pute (l)

SW-armlene med A-pute (B:7xL:44cm) og armlenestang (31 cm).  Armlenet har høy styrke, holdbarhet og stabilitet, noe som er viktig ved f.eks. forflytning. Det er polstret med semi-anilinlær, som gjør det slitesterkt, komfortabelt og rengjøringsvennlig. En støtkant forlenger putens levetid ved at den tåler eventuell slitasje ved kollisjon med dørkarmer og lignende. Armlenet kan stilles inn i forhold til setedybden.

SW-armlene med A-pute (l) (2)

SW-armlene med flat, bred Combi-pute (B:10xL:42cm) og armlenestang (23–34 cm). Armlenet er høyderegulerbart og oppfellbart. Det er velegnet ved sideveis forflytning og ved bruk av løfteseil. Polstret med semi-anilinlær som gjør puten slitesterk, komfortabel og rengjøringsvennlig. Armlenet kan reguleres frem/tilbake, og Combi-puten kan stilles inn i bredden i forhold til setet. 

SW-armlene med A-pute (m)

SW-armlene med A-pute (B:7xL:37cm) og armlenestang (31 cm).  Armlenet har høy styrke, holdbarhet og stabilitet, noe som er viktig ved f.eks. forflytning. Det er polstret med semi-anilinlær, som gjør det slitesterkt, komfortabelt og rengjøringsvennlig. En støtkant forlenger putens levetid ved at den tåler eventuell slitasje ved kollisjon med dørkarmer og lignende. Armlenet kan stilles inn i forhold til setedybden.

SW-armlene med A-pute (m)

SW-armlene med A-pute (B:7xL:37cm) og armlenestang (23–34 cm). Armlenet er høyderegulerbart og oppfellbart. Det er velegnet ved sideveis forflytning og ved bruk av løfteseil. Polstret med semi-anilinlær som gjør puten slitesterk, komfortabel og rengjøringsvennlig. En støtkant forlenger putens levetid ved at den tåler eventuell slitasje ved kollisjon med dørkarmer og lignende. A-puten kan reguleres frem/tilbake i forhold til setedybden.

SW-armlene med A-pute (m) (2)

SW-armlene med flat, bred Combi-pute (B:10xL:37cm) og armlenestang (23–34 cm). Armlenet er høyderegulerbart og oppfellbart. Det er velegnet ved sideveis forflytning og ved bruk av løfteseil. Polstret med semi-anilinlær som gjør puten slitesterk, komfortabel og rengjøringsvennlig. Armlenet kan reguleres frem/tilbake, og Combi-puten kan stilles inn i bredden i forhold til setet. 

SW-armlene med A-pute (s)

SW-armlene med A-pute (B:7xL:32cm) og armlenestang (31 cm). Armlenet har høy styrke, holdbarhet og stabilitet, noe som er viktig ved f.eks. forflytning. Det er polstret med semi-anilinlær, som gjør det slitesterkt, komfortabelt og rengjøringsvennlig. En støtkant forlenger putens levetid ved at den tåler eventuell slitasje ved kollisjon med dørkarmer og lignende. Armlenet kan stilles inn i forhold til setedybden.

SW-armlene med A-pute (s) (2)

SW-armlene med flat, bred Combi-pute (B:10xL:32cm) og armlenestang (23–34 cm). Armlenet er høyderegulerbart og oppfellbart. Det er velegnet ved sideveis forflytning og ved bruk av løfteseil. Polstret med semi-anilinlær som gjør puten slitesterk, komfortabel og rengjøringsvennlig. Armlenet kan reguleres frem/tilbake, og Combi-puten kan stilles inn i bredden i forhold til setet. 

SW-armlene med flat Combi-pute

SW-armlene med flat Combi-pute (B:10xL:42cm) og armlenestang (31 cm). Armlenet har høy styrke, holdbarhet og stabilitet, noe som er viktig ved f.eks. forflytning. Det er polstret med semi-anilinlær, som gjør det slitesterkt, komfortabelt og rengjøringsvennlig. Armlenet kan reguleres frem/tilbake, og Combi-puten kan stilles inn i bredden i forhold til setet.

Armleneputen med fordypning er spesielt velegnet for brukere med lammelse i den ene armen. Det er mulig å sette inn kuleledd slik at armlenet kan reguleres inn foran kroppen, f.eks. til brukere med skulderproblemer.

SW-armlene med flat Combi-pute (l)

SW-armlene med flat Combi-pute (B:10xL:42cm) og armlenestang (31 cm). Armlenet har høy styrke, holdbarhet og stabilitet, noe som er viktig ved f.eks. forflytning. Det er polstret med semi-anilinlær, som gjør det slitesterkt, komfortabelt og rengjøringsvennlig. Armlenet kan reguleres frem/tilbake, og Combi-puten kan stilles inn i bredden i forhold til setet.

SW-armlene med flat Combi-pute (m)

SW-armlene med flat Combi-pute (B:10xL:37cm) og armlenestang (31 cm). Armlenet har høy styrke, holdbarhet og stabilitet, noe som er viktig ved f.eks. forflytning. Det er polstret med semi-anilinlær, som gjør det slitesterkt, komfortabelt og rengjøringsvennlig. Armlenet kan reguleres frem/tilbake, og Combi-puten kan stilles inn i bredden i forhold til setet.

SW-armlene med flat Combi-pute (s)

SW-armlene med flat Combi-pute (B:10xL:32cm) og armlenestang (31 cm). Armlenet har høy styrke, holdbarhet og stabilitet, noe som er viktig ved f.eks. forflytning. Det er polstret med semi-anilinlær, som gjør det slitesterkt, komfortabelt og rengjøringsvennlig. Armlenet kan reguleres frem/tilbake, og Combi-puten kan stilles inn i bredden i forhold til setet.

SW-armlene med flat, bred Combi-pute

SW-armlene med flat, bred Combi-pute (B:10xL:42cm) og armlenestang (23–34 cm). Armlenet er høyderegulerbart og oppfellbart. Det er velegnet ved sideveis forflytning og ved bruk av løfteseil. Polstret med semi-anilinlær som gjør puten slitesterk, komfortabel og rengjøringsvennlig. Armlenet kan reguleres frem/tilbake, og Combi-puten kan stilles inn i bredden i forhold til setet. 

En armlenepute med fordypning er spesielt velegnet for brukere med lammelse i den ene armen. Det er mulig å sette inn kuleledd slik at armlenet kan reguleres inn foran kroppen, f.eks. til brukere med skulderproblemer.

Trepunkts armlene med A-pute

Trepunkts armlene med A-pute (B:7xL:37cm). Høyderegulerbart (23–36 cm), oppfellbart tre-punkts armlene med smal A-pute. Armlenet er velegnet for brukere som belaster armene med mye vekt, f.eks. ved forflytning, men som også har behov for å kunne felle bort armlenene, f.eks. ved sideveis forflytning eller ved bruk av løfteseil. Puten er polstret med semi-anilinlær, som er svært slitesterkt, komfortabelt og rengjøringsvennlig. En støtkant forlenger putens levetid, ved at den tåler eventuell slitasje ved kollisjon med dørkarmer og lignende. A-puten kan stilles inn i forhold til setets dybde.

Armlenet følger ryggens bevegelse frem og tilbake, og kan vinkles. 

Trepunkts armlene med A-pute I

Trepunkts armlene med A-pute (B:7xL:44cm). Høyderegulerbart (23–36 cm), oppfellbart trepunkts armlene med smal A-pute. Armlenet er velegnet for brukere som belaster armene med mye vekt, f.eks. ved forflytning, men som også har behov for å kunne felle bort armlenene, f.eks. ved sideveis forflytning eller ved bruk av løfteseil. Puten er polstret med semi-anilinlær, som er slitesterkt, komfortabelt og rengjøringsvennlig. En støtkant forlenger putens levetid ved at den tåler eventuell slitasje ved kollisjon med dørkarmer og lignende. A-puten kan stilles inn i forhold til setets dybde.

Armlenet følger ryggens bevegelse frem og tilbake, og kan vinkles. 

Trepunkts armlene med flat Combi-pute

Trepunkts armlene med flat Combi-pute (B:10xL:42cm). Høyderegulerbart (23–36 cm), oppfellbart trepunkts armlene med flat Combi-pute. Armlenet er velegnet for brukere som belaster armene med mye vekt, f.eks. ved forflytning, men som også har behov for å kunne felle bort armlenene, f.eks. ved sideveis forflytning eller ved bruk av løfteseil.

Polstret med semi-anilinlær, som er svært slitesterkt, komfortabelt og rengjøringsvennlig. En støtkant forlenger putens levetid ved at den tåler eventuell slitasje ved kollisjon med dørkarmer og lignende. Combi-puten kan reguleres frem/tilbake i forhold til setedybden.

Armlenet følger ryggens bevegelse frem og tilbake, og kan vinkles.

Benstøtte

Benstøtte oppfell utsving gassfjær m oppheng ret

Manuell hevbar benstøtte med 0–67° vinkling, svingbar med regulerbar leggpute og oppfellbar, vinkelregulerbar fotplate (37,5 cm) med sklisikker overflate, samt regulerbar lengde (32–48 cm). Benstøttene betjenes via en utløserknapp øverst på benstøtten. Benstøttene kan enkelt tas helt av når de er svingt ut til sidene.

 

Beskrivelse Art.nr. HMS art.nr.
Høyre R926912 203990
Venstre R926913 203991

E-benstøtte - fast vinkling (l)

En E-benstøtte med 67° fast vinkling, som er sidehengt, svingbare og avtakbare, med oppfellbar fotplate (40 cm) og regulerbar lengde (32–48 cm). Benstøttene kan enkelt tas helt av når de er svingt ut til sidene. Fotplatene har sklisikker overflate og kan stilles inn i vinkel.

 

E-benstøtte - fast vinkling (s)

E-benstøtte med 67 grader fast vinkling og svingbar, oppfellbar fotplate (37,5 cm) samt regulerbar lengde (32–48 cm). Dette er velegnet ved forflytning til og fra stolen, siden fotplatene kan felles opp og benstøtten kan svinges til siden og tas av uten bruk av verktøy.

 

E-benstøtte Junior - fast vinkling

E-benstøtte Junior, med 74° fast vinkling, sidehengt, svingbar og avtakbar, med oppfellbar fotplate (37,5 cm) og regulerbar lengde (24–48 cm). Benstøttene er spesielt velegnet for barn. Benstøttene kan enkelt tas helt av når de er svingt ut til sidene. Fotplatene har sklisikker overflate og kan stilles inn i vinkel.

E-hevbar benstøtte

E-hevbar benstøtte med 0–67 graders vinkling. Benstøtten er svingbar med leggpute og oppfellbar fotplate (37,5 cm) samt regulerbar lengde (32–48 cm). Benstøtten kan vinkles og reguleres opp til vannrett posisjon. Det er en fordel hvis brukeren har behov for avlastning av benet i løftet stilling, eller hvis brukeren f.eks. har lammelse på én side, men har behov for å gå stolen fremover mens han/hun sitter i stolen.

 

Elektrisk betjent AJ-senterbenstøtte

Elektrisk betjent AJ-senterbenstøtte med lengdekompensering og regulering til nesten vannrett stilling. Fotplaten kan stilles inn slik at den passer til brukerens benlengde og bruksbehov.

Elektrisk betjent YOU-Q senterbenstøtte

Elektrisk betjent YOU-Q senterbenstøtte med lengderegulering. Fotplaten kan senkes helt ned på gulvnivå, slik at brukeren kan stå på den ved forflytning til og fra stolen. Senterbenstøtten kan kjøres helt inntil stolen, og den oppfellbare, regulerbare fotplaten letter forflytning til og fra stolen når fotplaten er felt opp.

Elektrisk hevbar benstøtte

Elektrisk hevbar benstøtte med 0–67° vinkling, svingbar med regulerbar leggpute og oppfellbar, vinkelregulerbar fotplate (37,5 cm) med sklisikker overflate, samt regulerbar lengde (32–48 cm). Benstøttene betjenes via en utløserknapp øverst på benstøtten. Benstøttene kan enkelt tas helt av når de er svingt ut til sidene.

 

Elektrisk hevbar benstøtte, buet

Elektrisk hevbar benstøtte med 0–67° vinkling, svingbar med regulerbar leggpute og oppfellbar, vinkelregulerbar fotplate (37,5 cm) med sklisikker overflate, samt regulerbar lengde (32–48 cm). Benstøttene betjenes enkeltvis via joystick eller via utlagte kontakter. Når benstøttene er svingt til sidene, kan de enkelt tas helt av uten at ledningene må kobles fra. 

De innoverbøyde lengderørene gjør at den elektriske rullestolen tar mindre plass ved kjøring på trange steder.

 

Elektrisk hevbar benstøtte, lige

Elektrisk hevbar benstøtte med 0–67° vinkling, svingbar med regulerbar leggpute og oppfellbar, vinkelregulerbar fotplate (37,5 cm) med sklisikker overflate, samt regulerbar lengde (32–48 cm). Benstøttene betjenes enkeltvis via joystick eller via utlagte kontakter. Når benstøttene er svingt til sidene, kan de enkelt tas helt av uten at ledningene må kobles fra.

 

Hælrem

Hælrem, regulerbar med borrelås (L:16–21 og 23–28 cm). Remmene støtter brukerens føtter slik at de ikke glir bakover på fotplaten, f.eks. under kjøring. 

 

S-fotstøtte

S-fotstøtte med 20 graders vinkel og oppfellbar plastplate. S-fotstøtten er montert på setet og følger setet når det reguleres i høyden, noe som gir brukeren god støtte til føttene.

Fås i 2 størrelser:

B:296xD:225mm med regulerbar lengde 26–41 cm

B:296xD:225mm med regulerbar lengde 21–31 cm

 

 

S-fotstøtte 20 grader med LP-plastplate

S-fotstøtte med oppfellbar LP-plastplate. S-fotstøtten er montert på setet og følger setet når det reguleres i høyden, noe som gir brukeren god støtte til føttene.

Fås i 2 størrelser med 20 graders vinkling:

B:283xD:275mm med regulerbar lengde 31–46 cm

B:283xD:245mm med regulerbar lengde 26–36 cm

Nakkestøtte

Nakkestøtte med SW-pute

Nakkestøtte med SW-pute (B:26xH:13cm) som kan stilles inn i 3 punkter i høyde, vinkel og frem/tilbake.

Puten er trukket med komfortabelt og rengjøringsvennlig lær. Nakkestøtten er lett å ta av og på uten bruk av verktøy, noe som er en fordel ved f.eks. frisørbesøk og personlig pleie.

 

Sele

2-punkts hoftesele

2-punkts hoftesele med regulerbar lengde og trykklås (L:140 cm) eller klemmelås (L:115 eller L95 cm) til brukere som har behov for trygghet ved f.eks. kjøring utendørs i høy fart. Kan vaskes i vaskemaskin. 

Lås til Y-sele med trykklås

Lås til Y-sele med trykklås. Er velegnet til seler der barnet ikke skal kunne åpne selen selv, f.eks. av sikkerhetsmessige årsaker.

Y-sele

Y-selen er en 4-punkts hoftesele med regulerbar lengde. Selen fås med enten trykklås eller klemmelås. Selen kan tas av og vaskes i vaskemaskin.

Kan monteres med sele over låret eller magen.

Fås i 3 størrelser:

Small: B:3,8xL:128cm

Medium B:3,8xL:138cm

Large B:3,8xL:172cm 

 

Bord

Akrylbord - AJ

Akrylbord AJ, (B:45xL:35cm). Bordet er avtakbart og regulerbart i høyde, dybde, bredde og vinkel. Bordet monteres i oppheng på den ene siden av stolen, slik at det ikke forstyrrer brukerens betjening av joysticken.

Bord

Bord i akryl med liten kant. Bordet er nedfellbart, avtakbart og kan reguleres i både høyde, dybde og bredde, slik at det kan tilpasses i forhold til brukerens sittestilling.

Merk: Bordet hviler på begge armlener når det er montert på stolen.

Fås i 3 størrelser:

B:39xD:29cm

B:52xD:40cm

B:60xD:49cm

 

Tjeneste/grep

Blyant

Styrepinne, blyant

Golfball

Styrekule, golfball (Ø42 mm)

Skålformet

Styrekule, skålformet (Ø38 mm)

Skumball

Styrekule med skumball (Ø70 mm)

Styrekule

Styrekule, rund (Ø38 mm)

Styrepinne med skjerm

Styrepinne med skjerm i bunnen (17/44 mm)

T-grep

Styrepinne, T-grep

Kroppsstøtte

Kroppsstøtte Support - polstret likt pute

Kroppsstøtte med likt polstret pute (B:17xL:10cm). Denne kroppsstøtten er velegnet for brukere som trenger stabilitet og støtte. Støtten er regulerbar i høyde, dybde og bredde. Kroppsstøtten kan dessuten svinges til siden ved f.eks. forflytning, og monteres på ulike kroppsstøttestenger, slik at de passer i forhold til kroppens bredde. Disse kroppsstøttene kan brukes på høye ryggstøtter.

Kroppsstøtte Support- lille buet PU pute

Kroppsstøtte med liten, buet PU-pute (B:6xL:17cm). Denne kroppsstøtten er velegnet for brukere som trenger stabilitet og støtte. Støtten er regulerbar i høyde, dybde og bredde. Kroppsstøtten kan dessuten svinges til siden ved f.eks. forflytning, og monteres på ulike kroppsstøttestenger, slik at de passer i forhold til kroppens bredde. Disse kroppsstøttene kan brukes på høye ryggstøtter.

 

Kroppsstøtte Support- stor buet PU pute

Kroppsstøtte med stor, buet PU-pute (B:9xL:17cm). Denne kroppsstøtten er velegnet for brukere som trenger stabilitet og støtte. Støtten er regulerbar i høyde, dybde og bredde. Kroppsstøtten kan dessuten svinges til siden ved f.eks. forflytning, og monteres på ulike kroppsstøttestenger, slik at de passer i forhold til kroppens bredde. Disse kroppsstøttene kan brukes på høye ryggstøtter.

 

Styring

Avansert Styring

Avansert styring ved hakestyring, hodestyring, pust, sug osv.
P&G R-net styreenhet kan bygges ut med moduler som gir brukeren mulighet for å styre selv med hakestyring, hodestyring, pust og sug. Hakestyring kan styres med minijoystick som er svært følsom, slik at brukeren enkelt kan bruke den. Velegnet for brukere med nedsatt funksjon i eller lammelse/amputasjon av begge armer.

Avansert Styring ved P&G OMNI

R-Net Omni gir mulighet for å koble til alternative styremuligheter, f.eks. hodestyring, hakestyring, pust, sug. R-Net Omni kan programmeres slik at brukeren veiledes gjennom menyene med lyder, og betjener rullestolens innstillinger som ved bruk av syntetisk tale.
0/1-kontakter, omgivelseskontroll og annet kan monteres med ”plug & play”, uten at det foretas inngrep i enheten. R-Net Omni er klargjort for tilkobling til 0/1-kontakter, infrarød betjening av f.eks. døråpner. En Bluetooth-modul kan betjene PC-tilgang samt smarttelefoner og nettbrett ved hjelp av joysticken.

PG R-net Ledsagerstyring

P&G R-net ledsagerstyring til R-Net kan programmeres etter hjelperens ønske, og det er svært lett å betjene både kjøring av stolen og ønskede elektriske funksjoner. Man kan programmere forskjellige kjøreprofiler tilpasset hjelpernes ønsker, slik at det er lett å kjøre stolen og gi brukeren en god kjøreopplevelse. Hjelpernes kjøreprofiler programmeres uavhengig av brukerens kjøreprofiler. Ledsagerstyringen monteres i en regulerbar holder som sikrer god arbeidsstilling for hjelperen.

PG R-net styreenhet

P&G R-net CJSM styreenhet er tilrettelagt for optimal programmering av den elektriske rullestolen. P&G R-net er utstyrt med en stor, oversiktlig fargeskjerm med regulerbar farge og kontrast, slik at den kan tilpasses best mulig i forhold til brukeren. Alle kjøreparametere, f.eks. hastighet, følsomhet og bremsefunksjon, kan tilpasses brukerens behov. Det er mulig å programmere opptil 8 forskjellige kjøreprofiler. P&G R-net CJSM styreenhet er en fremtidssikret styreenhet, takket være mange muligheter for utbygging, f.eks. med utlagte kontakter, omgivelseskontroll, avansert styring og montering av Bluetooth-modul til betjening av f.eks. PC eller smarttelefon.

PG R-net Styring med lys

P&G CJSM-2 R-net har større skjerm (3½ tommer) enn standard R-net. Denne skjermen har et større og mer lettlest display med flere muligheter for å justere kontrast og farger på skjermen. Kontaktene på joysticken er vippekontakter som er lette å betjene. Alle kjøreparametere, f.eks. hastighet, følsomhet og bremsefunksjon, tilpasses brukerens behov. Det er mulig å programmere opptil 8 forskjellige kjøreprofiler. P&G R-net CJSM-2 styreenhet er en fremtidssikret styreenhet, takket være mange muligheter for utbygging, f.eks. med utlagte kontakter, omgivelseskontroll, avansert styring og montering av Bluetooth-modul til betjening av f.eks. PC eller smarttelefon.
Fås i en variant uten skjerm, samt i varianter med eller uten lys og blinklys.

PG VR2 styreenhet

P&G VR2 styreenhet er en enkel og betjeningsvennlig joystick med mulighet for programmering av alle kjøreparametere. F.eks. kan hastighet, bremsehastighet, svinghastighet samt styrepinnens følsomhet stilles inn etter brukerens behov. Det er mulig å betjene to elektriske innstillingsfunksjoner fra joysticken, samt koble til 5 ekstra kontakter til joysticken. P&G VR2 styreenhet fås med og uten betjeningsknapper for lys og blinklys.

P&G VR2 styreenhet brukes som standard på VELA Blues elektriske rullestoler

Respiratorutstyr

Respiratorutstyr som f.eks. respiratorkasse, oksygenflaskeholder, fukter og annet utstyr kan monteres på alle VELA elektriske rullestoler og kobles til rullestolens batterier. Respiratorkasse og oksygenflaskeholder fås i flere størrelser, og kan tilpasses etter behov.

Zoom (stof) - grå

Zoom er et kvalitetsstoff fra Vertotex i 97% ull og 3% elasthan.

Det utmerker seg med meget god slitestyrke og elastikk, og gir meget god sittekomfort.

Rengjøres ved støvsuging, rensing eller avtørring med ren og oppvridd klut.

 

Merk: Fargegjengivelse varierer etter skjerm og grafikkort - vi oppfordrer deg derfor til å se et fysisk fargekort før du kjøper.

Grå - 10

Grå - 10

Produktblade

Download Produktblade
VELA Blues 300 Download

Rengjøring og vedlikehold

Download Rengjøring og vedlikehold
VELA Blues 300 Download

Feilsøking

Download Feilsøking
VELA Blues 300 Download

Reservedelsliste, arkiv

Download Reservedelsliste, arkiv
VELA Blues 300 Download

Software

Download Software
VELA Blues 300 (VELA Swing) Download

Miljødeklarationer

Download Miljødeklarationer

Kontakt kundeservice


Dansk design og produksjon

Uendelige tilpasningsmuligheter

Gratis rådgiving av fagspesialister