VELA Blues - Hva skal jeg velge?

Hele vårt utvalg av VELA Blues består av innestoler. Vi har to veldig ulike modeller – ALB (enkel) og Avansert, hvor begge finnes i en høy eller lav utgave.

VELA Sango banner

Felles for VELA Blues på avtale er at de har midtdrift, noe som gjør at:

    • Stolen krever meget lite plass ved manøvrering og har liten svingradius.

    • Krever lite plass, da stolen «dreier om seg selv» - en fordel på trange plasser når stolen brukes inne.

    • Drivhjul i midten gjør at stolen enkel å kjøre.

Enkel eller avansert VELA Blues 210?

Vår enkle stol har færre elektriske innstillinger, noe som gjør at den både er enkel å forstå og å bruke. VELA Blues 210 ALB har manuelle justeringsmuligheter, elektrisk høydejustering og VR2-styring. Alle avanserte stol har flere elektriske funksjoner som høydejustering, 45° tilt, ryggvinkling og elektriske benstøtter. Disse elektriske instillingene kan justeres med kontaktboks med joystick. VELA Blues 210 Avansert har VR2-styring med 4 kontaktboksinnstillinger som standard.

Høy eller lav versjon?

Velg lav versjon for å gjøre det lettere for lave brukere å sette seg ned i stolen. Denne versjonen kan komme veldig lavt, slik at det er mulig å komme inn under bord med stolen, f.eks. ved måltider. Velg høy versjon for å lett komme høyt opp til skap, å gjøre det lettere å komme seg ut av stolen ved bruk av elektrisk høydejustering og å komme i ansiktshøyde med andre. Denne versjonen kan være en fordel hvis brukeren er veldig høy eller har lang benlengde.

ALB-RYGG – optimal støtte for rygg, bekken og korsrygg

Active Lumbar Backrest (ALB) er en revolusjonerende, todelt rygg som kun kan fås hos VELA. ALB-ryggen understøtter i høy grad en aktiv, variert og ergonomisk sittestilling for personer med funksjonsnedsettelser som har behov for ekstra komfort og støtte i korsrygg og rygg.

ALB-ryggen:

  • består av en korsryggstøtte og en ryggstøtte som reguleres individuelt for optimal støtte til korsrygg og rygg.

  • gir optimal støtte til rygg, bekken og korsrygg og fremmer en rett kroppsholdning.

  • kan reguleres frem og tilbake og gir mulighet til maksimal variasjon av sittestilling.

  • kan bidra til å forebygge eller lindre smerter i ryggen.

Advanced sete- og ryggputer:

Her kan du lese mer om vårt brede utvalg av sete- og ryggputer til VELA Blues Advanced- og VELA Sango-stolene. Les mer her.

Ledsagerstyring?

Om du har tenkt å bruke ledsagerstyring, anbefaler vi stoler med bakhjulsdrift, da assistenter/hjelpere kan kjøre stolen uten å måtte passe på at den bakre delen ikke svinger utover. Les mer om ledsagerstyring her.

Husk: VELA betyr kvalifisert rådgivning og rask service

Vi setter brukeren i sentrum og går råd for å finne den beste løsningen, og vi er selvsagt alltid klare til å gi råd og veiledning via telefon, e-post og chat.

Se alle våre stoler på avtale