Verdensnyhet - maksbelastning opptil 300 kg

Som den første i verden lanserer VELA en arbeidsstol med maksbelastning opptil 300 kg rettet mot brukere med høy vekt. Personer med alvorlig overvekt har nå muligheten til å opprettholde aktivitetsnivået og være selvhjulpne og uavhengige.

VELA Tango 310E er ekstremt robust, og det unike bremsesystemet sikrer at brukeren har et stabilt grunnlag når stolen bremses, og man kan skyve/gå stolen rundt f.eks. i hjemmet, fra sittende stilling når bremsen er av.

Svært overvektige mennesker har nå en unik mulighet for sikkerhet, stabilitet og aktivitet i hverdagen. Mennesker med ekstra høy vekt kan opprettholde/gjenvinne evnen til å være selvhjulpne og uavhengige ved daglige aktiviteter hjemme. Brukeren kan igjen sette seg ned og lage mat, ordne klesvask eller utføre enkel rengjøring på en sikker og stabil måte, fordi stolen gir sikkerhet og stabilitet. Stolen er også god i forbindelse med rehabilitering og trening.

Komfort i fokus

Stolens sete og rygg er designet i sterkt og slitesterkt skum med god bæreevne, slik at det tåler en høy vektpåvirkning og gir en komfortabel sittestilling. Setebredden er 72 cm, og en kort setedybde gjør at lårene ikke klemmes. Ryggstøtten er designet slik at den gir en behagelig og god støtte i både bekkenet og korsryggen, og kan justeres slik at det blir plass til rumpa.

Sikkerhet når man reiser og setter seg

Når vekten når mellom 200 og 300 kg, blir det vanskelig å reise seg opp på egenhånd. Denne utfordringen løses med elektrisk høydejustering, noe som hjelper brukeren med å reise seg opp. Den elektriske høydejusteringen sikrer også at du setter deg ned trygt og rolig, uten å "dumpe" ned i stolen, og at setehøyden enkelt justeres i forhold til ulike aktiviteter.


Med VELA Tango 310E gis overvektige mennesker i større grad muligheten til å styre hverdagen selv og å være mobile i hjemmet. Samtidig er begge hender frie for forskjellige oppgaver - på en trygg og stabil måte.

VELA Tango 310E: 

  • Robust stol med maksbelastning opptil 300 kg - CE-merket

  • Elektrisk høydejustering som hjelper deg med å reise deg opp

  • Setepute med 72 cm bredde og 50 cm dybde

  • Hjulbrems gir stabilitet og sikkerhet under aktiviteter

  • Ergonomisk støtte og god sittekomfort over mange timer

  • Motstår plutselig vektpåvirkning hvis du "dumper" ned i stolen.

Les mere om VELA Tango 310E her


Les også