Chat with us, powered by LiveChat

Hjelp å leve med sklerose gjør livet lettere

Personer med sklerose kan oppleve funksjonsnedsettelse i større eller mindre grad avhengig av hvordan sykdommen påvirker hver enkelt person. Dette betyr ofte at sklerose er forbundet med mange utfordringer i hverdagen både hjemme og på jobb.

voksen arbejdsstol hjemme

Fordeler med en VELA-arbeidsstol til sklerose

Vi har flere ulike VELA-stoler, og våre konsulenter hjelper deg gjerne med å finne den modellen som passer best til de utfordringene du møter i hverdagen. 

Å leve med sklerose blir enklere med et hjelpemiddel som er der for deg under gode og dårlige dager, ettersom dagsformen ofte definerer hva du kan klare akkurat den dagen. Derfor har en VELA-stol disse fordelene:

Sittende mobilitet

Trygg sikkerhet

Enkel å håndtere

Behagelig komfort og støtte

En VELA-stol gjør dagen lettere

VELA lager arbeidsstoler som hjelper mot plager som for eksempel kommer fra en sykdom som sklerose. Dette er ofte plager som balanseproblemer, tretthet, vanskeligheter med å gå og sviktende styrke.

Vi lager hjelpemidler som hjelper mennesker med sklerose, og stolene våre støtter sikkerhet og selvstendighet i mange av utfordringene livet med sklerose innebærer. Våre stoler er tilpasset den enkelte og støtter de individuelle utfordringene som den enkelte har.

Se hva VELA-stolen kan hjelpe deg med i ditt hjem

Overblikk

VELA historier – livet med sklerose

Det er stor forskjell på hvordan sklerose utvikler seg hos hver enkelt. 

Sklerose skjer oftest i form av anfall som endrer kroppens funksjonsevne på et brøkdel av et sekund.

Det er individuelt og nesten umulig å forutsi hvordan og hvor ofte disse angrepene skjer. 

Derfor er en VELA-stol laget for å møte de utfordringene du har nå, men også for å kunne tilpasses fremtidige utfordringer som vil komme over tid.

Case kenneth 1 1

Kenneths historie

Før kunne jeg ikke bidra med matlaging og stå opp, spesielt ved komfyren. Jeg skulle gjerne hatt noe å holde fast i, for man vet aldri når man kan falle. Jeg lager mat og rører i gryter nå som jeg har mulighet til å ha begge hendene fri.
Les hele historien
Alison arbejdsstol work x2

Alisons historie

Jeg har mer energi på jobben og kan delta mer i husarbeidet hjemme, takket være støtten og hjelpen jeg får fra min nye stol. Jeg får også veldig sjelden leggkramper igjen, noe som er utrolig.
Les hele historien
case patrick 1 1

Patricks historie

Jeg klarer ikke å stå oppreist og prate med noen i mer enn et par minutter. Hvis du ikke har opplevd balanseutfordringer selv, så er det svært vanskelig å forstå omfanget av disse problemene.
Les hele historien

Et hjelpemiddel til sklerose gjør det enklere å bevege seg

Når mobiliteten svikter og kroppen ikke alltid gjør som du vil, blir du mer avhengig av hjelp fra andre. Med et hjelpemiddel til sklerose øker din bevegelighet og selvstendighet, slik at du kan gjøre mest mulig selv – blant annet har stolen lettgående hjul, som gjør at du kan «gå» eller skyve stolen rundt. 

Med elektrisk høydejustering kan setet enkelt heves eller senkes. Det er enkelt å nå de nederste skapene i hjemmet og høye hyller på kjøkkenet – helt uten hjelp fra andre. 
En arbeidsstol fra VELA er enkel å bruke og den reduserer risikoen for smerte, noe som gir deg større sikkerhet og økt komfort.

Få mer sikkerhet og stabilitet 

Sikkerhet og trygghet er viktig i et liv med sklerose, da mange opplever å bli raskt trøtt, svimmel eller få problemer med balansen. Derfor kommer stolene våre med en effektiv sentralbrems som skaper stabilitet og trygge forhold ved forflytning.

Hvis balansen svikter, er stolen en god hjelp når du for eksempel skal flytte deg fra seng til stol, eller fra stol til sofa.

Stolen har armlener som sørger for ekstra stabilitet, sikkerhet og støtte ved bevegelse – og armlenene er med på å skape trygghet når du setter deg ned.

Å leve med sklerose krever komfort 

Både sete og rygg kan enkelt justeres på en stol fra VELA. Dette gjør at du alltid får støtte der du trenger det, og mulighet for både å slappe av og få en behagelig sittestilling. 

I tillegg er det mulig å få seter og ryggstøtter med ulike typer skum som passer dine behov og lindrer eventuelle smerter. 

Har du problemer med å holde balansen mens du sitter, eller blir fort sliten, har du muligheten til å velge en stol med høy rygg og innebygde sidestøtter. 

Det er også mulig å få en nakkestøtte som kan bidra til å opprettholde sittestillingen og gi mulighet for avslapning. 

Komfort er viktig for en god hverdag med sklerose.

Derfor er et hjelpemiddel som er enkelt å håndtere en fordel

Sklerose kommer i mange former og er uforutsigbar. Derfor er det avgjørende å ha et hjelpemiddel som er enkelt å håndtere som møter både nåværende og fremtidige utfordringer. 

En stol med elektrisk høydejustering krever ikke mye innsats, og du kan enkelt justere høyden på stolen uten å bevege deg fra stolen. 

Det er også mulig å ha lettbetjente brytere og store vinklede håndtak på stolen som gir muligheter på tross av redusert styrke i hender og fingre.

Se hva våre brukere sier

Mer enn 100.000 fornøyde brukere av VELA-stolen

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Vi fokuserer på deg og dine behov og hvordan du kan få mest mulig ut av din VELA-stol – sammen finner vi den beste løsningen.