Chat with us, powered by LiveChat

En stol for korsryggsmerter

Funksjonsnedsettelser kommer i mange forskjellige former, og en felles ting for dem alle er at de kan være svært plagsomme i hverdagen.

Sliter du med korsryggsmerter kan det være vanskelig for deg å komme deg gjennom dagen uten smerter, noe som selvfølgelig setter begrensninger for deg – både hjemme og på jobben.

Mand i VELA-stol til forebyggelse mod lændesmerter

Stol for deg med korsryggsmerter

VELA stoler er kjent for å motvirke ryggsmerter og korsryggsmerter. Våre stoler er basert på den enkelte person og deres individuelle behov, slik at de kan justeres til mange forskjellige sittestillinger i løpet av dagen.

Ryggproblemer i korsryggen er en konstant plage og påvirker deg når du står, går og sitter. En VELA stol kan hjelpe deg med å få de beste forholdene og dermed oppleve minst mulig smerte når du setter deg ned.

Stolene våre er gode for korsryggsmerter, da de gir støtte der du trenger det.

Hvis du trenger en stol for korsryggsmerter, er disse funksjonene en fordel:

  • Justerbar korsryggstøtte
  • Justerbar setevinkel

En stol som støtter korsryggen sørger for at du kan opprettholde en god sittestilling. Når du har vondt i korsryggen er det alltid en balanse mellom riktig støtte i forhold til å minimere smerter.

En setevinkel som du kan justere selv, er med på å lindre smerten og minimere den ved å sitte annerledes i løpet av dagen.

«Neste sittestilling er alltid best», er et ledende ergonomisk råd – og det rådet er også godt når det gjelder problemer med korsryggen.

Den beste sittestillingen er den neste

Du kan ha godt av å ha både kontorstole og taburett å veksle mellom, slik at du sitter i ulike stillinger i løpet av dagen.

Bytt gjerne mellom kontorstol og taburett med sadelformet sete som «tvinger» kroppen til å rette seg opp, da dette er veldig bra for korsryggen. Og så snart du begynner å ha smerter (helst tidligere), endrer du sittestilling til en hvor du ikke har vondt.

Sitter du mye ved et skrivebord når du jobber, bør du også bytte mellom sittende og stående arbeid for å avlaste korsryggen mest mulig. Det anbefales å stå opp en gang i timen. Husk å ikke «kollapse» i ryggen, men rett deg opp – ståposisjonen er veldig bra i så måte.

En brems for ekstra sikkerhet

Er du bekymret for at stolen har hjul og kan trille unna, kan du velge en stol med brems. 

VELA arbeidsstoler har sentralbrems, som gir deg ekstra sikkerhet og stabilitet når du setter deg ned – og den vil aldri rulle vekk når du reiser deg.

God og variert støtte er viktig ved behandling av korsryggsmerter

Du kjenner dine egne smerter og problemer best, og føler selv hvilke stillinger som er mest fordelaktige, når du skal sitte eller stå.

Vi har mange forskjellige ryggstøtter å velge mellom med ulike typer skum og innebygd støtte. For eksempel vår unike ALB-ryggstøtte, som er spesielt utviklet for å gi ekstra støtte i korsryggen. Ved å velge riktig ryggstøtte får du optimal støtte til korsryggen.

ALB-ryggstøtten har justerbar støtte rundt korsryggen, noe som gir mindre tretthet i ryggen og hindrer deg i å sitte og falle sammen.

Hvilken stol passer deg best?

Se hva våre brukere sier

Mer enn 500.000 fornøyde brukere av VELA-stolen

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Vi fokuserer på deg og dine behov og hvordan du kan få mest mulig ut av din VELA-stol – sammen finner vi den beste løsningen.

Vi snakker av erfaring

Dette innholdet bygger på mer enn 50 års utvikling og erfaring med VELA-stoler, med over 500.000 solgte stoler på verdensbasis. Denne siden er utarbeidet i samarbeid med forfatteren.