Chat with us, powered by LiveChat

En stol er et godt hjelpemiddel ved ryggproblemer

De aller fleste har nok opplevd å ha nakke- eller ryggproblemer minst én gang i livet. For noen vil problemene forsvinne av seg selv, mens for andre kan det vedvare resten av livet. Dersom sistnevnte er tilfelle, er det en god idé å skaffe seg et hjelpemiddel til ryggsmerter.

Smilende kvinne i VELA-stol som hjelper med ryggproblemer

Ryggproblemer: Disse faktorene er viktige

En stol fra VELA er en god stol for vond rygg og kan hjelpe med å redusere mange av de smertene som er forbundet med ryggproblemer, og kan være med på å gjøre dagens oppgaver enklere. 

Sliter du med rygg- eller nakkeproblemer, kan du møte på daglige utfordringer både hjemme og på arbeidsplassen. Rygg- og nakkelidelser kan gjøre det vondt og vanskelig å reise seg eller sette seg ned, samt holde balansen. 

Her kan en VELA-stol være et godt hjelpemiddel både til utførelse av oppgaver og til hvile. 

Både unge og eldre kan rammes av ryggproblemer, og smertene oppstår ofte som følge av andre symptomer. Ryggproblemer kan utvikle seg, og derfor er det en rekke faktorer som kan være viktig å være oppmerksom på dersom du har en stol som hjelpemiddel.

  • Både sete og ryggstøtte skal støtte optimalt slik at du får maksimal komfort. På denne måten kan muskeltretthet og smerter reduseres. 
  • Setet skal kunne justeres og vinkles uavhengig av ryggstøtten.
  • Ryggstøtten skal kunne justeres i vinkel og høyde, slik at den støtter ryggen på de riktige stedene.
  • Har du bruk for ekstra støtte i ryggen? Eksempelvis kan en ryggpute med korsryggspumpe eller vår unike ALB-ryggstøtte, som er todelt og dermed kan gi ytterligere støtte i korsryggen.

Det er ikke sikkert at alle punktene over er relevante for deg. Vi lager stoler til mange forskjellige typer av ryggproblemer og mennesker, og derfor får du selvfølgelig et hjelpemiddel som passer perfekt til din problemstilling.

Den beste sittestillingen er den neste

Når det kommer til ryggproblemer sier man at den beste sittestillingen er den neste sittestillingen. Det betyr at du skal huske å endre sittestillingen gjennom dagen for å unngå eller minske smerter. Det styrker også ryggmuskulaturen å skifte sittestilling, og de aller fleste endrer faktisk sittestilling naturlig uten å tenke over det. Med en stol fra VELA får du de beste forutsetningene for å få god støtte i alle sittestillinger.

Derfor er VELA-stolen en god stol for vond rygg – både i hjemmet og på arbeidsplassen.

Oppnå optimal støtte med justerbart sete og ryggstøtte

Når den beste sittestillingen er den neste, er det viktig å få en stol med et sete og en ryggstøtte som kan justeres. Derfor har våre hjelpemidler alltid justerbare ryggstøtter og sete, som kan stilles uavhengig av hverandre slik at du får den beste støtten.

Stolens sete støtter hele sitteflaten og kan vinkles frem, slik at den gir deg en åpen hoftevinkel og riktig sittestilling.

Vi har seter og ryggstøtter i forskjellige størrelser og fasonger, slik at du finner den kombinasjonen som passer perfekt for deg og dine behov. Har du behov for ekstra støtte i korsryggen, kan vi anbefale en ryggstøtte med korsryggspumpe eller vår unike ALB-ryggstøtte, hvilket er todelt og kan derfor gi ekstra støtte til korsryggen.

Du kan endre på stolens innstillinger når du har lyst til å bytte sittestilling – det er alltid enkelt å skifte sittestilling og du får alltid god støtte.

Hvor skal du bruke stolen?

En stol som hjelpemiddel kan redusere tretthet

En justerbar nakkestøtte og en høy ryggstøtte kan være et godt valg dersom du trenger å slappe av, og gjerne ønsker å unngå å bli fort sliten.

VELA-stolen har armlen som støtter dine armer og skuldre, samtidig sikrer de at du ikke lener deg for langt over til den ene side. Armlen er også en god hjelp og støtte når du skal reise deg opp eller sette seg ned. 

Vår stoler for vond rygg, er et godt hjelpemiddel for å redusere tretthet da stolen støtter deg når du sitter, og du kan dermed spare på kreftene dine. 

Se hva våre brukere sier

Mer enn 500.000 fornøyde brukere av VELA-stolen

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Vi fokuserer på deg og dine behov og hvordan du kan få mest mulig ut av din VELA-stol – sammen finner vi den beste løsningen.

Vi snakker av erfaring

Dette innholdet bygger på mer enn 50 års utvikling og erfaring med VELA-stoler, med over 500.000 solgte stoler på verdensbasis. Denne siden er utarbeidet i samarbeid med forfatteren.