Chat with us, powered by LiveChat

Hjelpemidler til Parkinsonpasienter

Parkinsons sykdom er forbundet med funksjonsnedsettelser, som for eksempel ufrivillige bevegelser og balanseutfordringer. Hjelpemidler til Parkinson kan derfor gjøre det lettere å utføre praktiske oppgaver i hverdagen.

T700 hyggemad

Hjelpemidler til Parkinson

En arbeidsstol fra VELA imøtekommer mange av de utfordringene som er forbundet med Parkinsons sykdom. Våre stoler er utviklet med fokus på ergonomi og brukervennlighet for de menneskene som har behov som hjelp i hverdagen.

Hos oss får du derfor et hjelpemiddel som passer deg og dine behov.

VELA-stolen til Parkinson hjelper med:

Optimert stabilitet

Ekstra sikkerhet

Komfort og trygghet

Sikker forflytning

Økt mobilitet

Parkinsons sykdom viser seg særlig gjennom ufrivillige bevegelser og dårlig balanse, hvilket kan være veldig ugunstig i mange hverdagssituasjoner – for eksempel ved matlaging, rengjøring og spising.

En arbeidsstol er derfor en veldig god stol til personer med Parkinson. Stolen gir økt sikkerhet, stabilitet og gir deg mulighet til å bevege deg rundt mens du sitter. 

Se hva VELA-stolen kan hjelpe deg med i ditt hjem

Overblikk

Få en sikker stol til måltidet

Skjelving i kroppen kan være veldig frustrerende, spesielt under et måltid, derfor kan du med fordel bruke en arbeidsstol fra VELA med den nødvendige støtten du trenger i spisesituasjoner.

Personer som utvikler demens som følge av Parkinson, kan ha utfordringer med å spise. Tildels fordi brukeren som har demens kan ha vanskeligheter for å forstå hva som skjer, men også fordi de ufrivillige bevegelsene gjør situasjonene vanskeligere. 

Ved bruk av en arbeidsstol til måltidet kan demente Parkinsonpasienter enkelt settes helt inntil bordet, og sentralbremsen skaper en stabil sitteplass hvor ryggstøtten og armlenene skaper en begrensning for personens bevegelser.

Stolen kan også fås med kjørebøyle slik at personale eller støttepersoner enkelt kan stille stolen i rett posisjon og transportere brukeren mellom forskjellige rom.

Sentralbrems skaper stabilitet

Har du utfordringer med din balanse eller nedsatt muskelkraft i bena som følge av din sykdom? I såfall er stolens sentralbrems en stor fordel for deg. Våre stoler kan nemlig bremses via en håndbrems slik at du kan sitte sikkert og stabilt. Bremsen er også en nødvendighet når du for eksempel skal flytte deg fra stol til seng.

Videre sikrer sentralbremsen at stolen din ikke ruller bort fra deg, dersom kroppen din beveger seg ufrivillig, eller når du reiser og setter deg.

Aktiver bremsen og flytt deg enkelt fra stol til seng, eller omvendt. Du kan med fordel bruke armlenet for ekstra støtte. Stolen har en elektrisk heve/senke-funksjon slik at du kan justere høyden etter dine oppgaver, blant annet kan du senke setet dersom du skal ut av sengen om morgenen.

Den elektriske heve/senke-funksjonen er også en stor fordel når du skal reise deg eller sette deg ned på en sikker måte. Stolen hjelper deg, stille og rolig, opp og stå, slik at du ikke trenger å bruke så mange krefter på å reise deg.

Tekniske hjelpemidler til Parkinson kan være med på å gi hjelp med flere daglige utfordringer, og gjøre hverdagen enklere.

Skap ro med et hjelpemiddel til Parkinson

Ved en Parkinson-diagnose kan det være avgjørende for brukeren å ha en stol som støtter riktig gjennom dagen. 

Med våre stoler til Parkinson kan du velge mellom flere ulike seter og ryggstøtter som har forskjellige typer skum og støtte. Eksempelvis har vi en ryggpute med innebygde sidestøtter som gir ekstra støtte når man sitter. 

Videre kan armlenene fungere godt som støtte for armene, men også bidra til at personen sitter tryggere på setet. Avgrensningen armlenene bidrar til skaper ekstra stabilitet, ro og komfort for personer med ufrivillige skjelvninger, og spesielt for mennesker med demens.

Dine behov kan endre seg

Parkinsons sykdom utvikler seg over tid. Dette betyr at dine behov også vil endre seg gjennom tiden, det du har behov for nå kan avvike fra det du har behov for i fremtiden. Derfor er det mulig å ettermontere ekstrautstyr på stolen dersom nye behov skulle oppstå.

Se hva våre brukere sier

Mere end 500.000 glade brugere af VELA-stolen

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Vi fokuserer på deg og dine behov og hvordan du kan få mest mulig ut av din VELA-stol – sammen finner vi den beste løsningen.

Vi snakker av erfaring

Dette innholdet bygger på mer enn 50 års utvikling og erfaring med VELA-stoler, med over 500.000 solgte stoler på verdensbasis. Denne siden er utarbeidet i samarbeid med forfatteren.