Chat with us, powered by LiveChat

Hjelpemidler til et liv med muskelsvinn

Muskelsvinn er en sykdom med mange forskjellige varianter og funksjonsnedsettelser. Derfor er det viktig at et eventuelt hjelpemiddel tar utgangspunkt i det individuelle behovet for støtte og selvstendighet, i forhold til utfordringene knyttet til et liv med muskelsvinn.

harison dwarf kid

Stol til muskelsvinn: Hvordan kan den hjelpe deg?

Hos VELA lager vi stoler til muskelsvinn. De imøtekommer dine behov og hjelper deg med de utfordringene du opplever i hverdagen. Vi lager stoler til mennesker, og et bredt utvalg av tilpasninger gjør at vi får stolen tilpasset akkurat deg.

Vi vil gjerne hjelpe deg med å få et godt liv med muskelsvinn.

Som utgangspunkt er våre stoler laget for å:

Øke mobilitet og rekkevidde

Gi stabilitet, støtte og komfort

Gi sikkerhet og trygghet

Redusere smerter

For at du skal få mest mulig ut av din muskelsvinn-stol, tar vi høyde for flere forskjellige ting, hvor alle er utslagsgivende for hvilken stol du skal ha.

Vi tar hensyn til din kroppsbygning og ditt funksjonsnivå, men tar også høyde for hva du primært har behov for hjelp med, og hvordan din stol kan kompensere og støtte deg – det er mange muligheter som skjuler seg i en VELA-stol.

Livet med muskelsvinn – VELA-stolen hjelper deg å reise deg

Mennesker med muskelsvinn har ofte nedsatt kraft i hofte- og lårmuskulatur, og har derfor behov for å stabilisere stående stilling ved å overstrekke knærne. Elektrisk seteløft hjelper deg opp i høyden slik at du ikke trenger å bruke muskelkraft på å reise deg, på denne måten kan du heller “gli” av stolen og få godt fotfeste. 

Stolen fungerer som en solid støtte, og armlenene kan brukes som et trygt sted for hendene mens man kommer seg opp i stående posisjon. 

Et liv med muskelsvinn kan være forbundet med mange daglige utfordringer, og derfor er VELA-stolene for muskelsvinn enkle å bruke samtidig som den avlaster deg på best mulig måte.

Sentralbrems som hjelpemiddel til muskelsvinn

Noen dager er bedre enn andre, og man kan ikke alltid stole på at kroppen gjør slik vi gjerne vil at den skal. Derfor er våre stoler med sentralbrems et godt hjelpemiddel til mennesker med muskelsvinn.

Sentralbremsen gir:

God stabilitet ved forflytning

Trygghet ved nedsatt balanse

Sentralbremsen låser stolens hjul slik at du kan sitte stabilt og trygt mens du gjennomfører dagens gjøremål. Bremsen sikrer også at stolen er helt stabil når du reiser deg opp eller setter deg ned, eller når du skal flytte deg mellom eksempelvis stolen og sofaen.

Stolens armlen er også til ekstra støtte og hjelp, slik at du føler deg helt trygg og sikker.

Økt mobilitet gir en større følelse
av selvstendighet

Dersom det er vanskelig å holde balansen når du reiser deg, kan det også være utfordrende å komme seg rundt i hjemmet. Med en muskelsvinn-stol får du muligheten til å sitte på stolen og “gå” eller dytte deg rundt. Stolen har hjul som triller lett og stolen følger derfor dine bevegelser.

Alle våre stoler har justerbar sittehøyde. Setet kan enkelt senkes slik at du får god kontakt med gulvet, og du kan dermed “gå” rundt med stolen mens du sitter på den.

Kom deg enkelt rundt i ditt eget hjem uten å måtte spørre andre om hjelp. Hos VELA jobber vi for å gi våre brukere mest mulig av selvstendigheten tilbake, våre hjelpemidler til muskelsvinn hjelper deg med nettopp dette.

Enkel betjening betyr alt

Hjelp til selvhjelp er viktig for oss, derfor kan vi tilpasse din stol til dine daglige utfordringer slik at du får et hjelpemiddel som passer akkurat deg og dine behov. Dersom din sykdom betyr at du har nedsatt funksjon i hender og armer, kan du eksempelvis få brukervennlige spaker og knapper. Du kan også få stolen med elektrisk brems dersom du har behov for ekstra stabilitet. 

Stolen er enkel å justere og den gir deg støtte når du mest har behov for det, hvilket kan bidra til å redusere smerter. 

En stol med elektrisk heve/senke-funksjon er en stor fordel for mennesker med muskelsvinn fordi det skåner kroppen for unødvendige rykk i bevegelsene. Stolen hjelper deg med å sette deg ned eller reise deg opp på en sikker og skånsom måte.

Få bedre komfort med en stol for muskelsvinn

En støttende og avlastende sittestilling er sentralt for å sitte behagelig i stolen på tross av din sykdom. 

Derfor har stolen forskjellige typer av seter og ryggstøtter, slik får du de modellene som passer deg og dine behov. Har du allerede en trykkavlastende setepute du ønsker å bruke på stolen, kan stolen lages med et flatt sete slik at du kan bruke din egen setepute.

Selvbestemmelse og mer energi til et liv med muskelsvinn

Når du sitter i en VELA-stol, sitter du komfortabelt og du får god hjelp til å holde balansen og øke din mobilitet. Du slipper å bruke unødvendige krefter, hvilket betyr at du har mer energi til andre ting.

Når tretthet minimeres, øker gjerne livsgleden også. Dette kan en stol fra VELA til muskelsvinn bidra med.

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Vi fokuserer på deg og dine behov og hvordan du kan få mest mulig ut av din VELA-stol – sammen finner vi den beste løsningen.

Vi snakker av erfaring

Dette innholdet bygger på mer enn 50 års utvikling og erfaring med VELA-stoler, med over 500.000 solgte stoler på verdensbasis. Denne siden er utarbeidet i samarbeid med forfatteren.