Chat with us, powered by LiveChat

Med kortvoksthet kan du ha behov for hjelpemidler

Hos VELA produserer vi hjelpemidler til personer med ulike behov. Kortvoksthet kan gi daglige utfordringer som kan løses med en stol med mange gode funksjoner.

harison dwarf kid

Velg en stol fra VELA

VELA har laget stoler til mennesker med kortvoksthet i mange år, og har derfor god erfaring med hvordan VELA-stolen hjelper i hverdagen. Stolene våre er tilpasset den enkelte.

Kortvoksthet kan være forbundet med flere utfordringer, og det avhenger selvsagt mye av den enkelte hvilke problemstillinger som er aktuelle. Det er imidlertid noen grunnleggende ting ved stolen vår som kan gjøre hverdagen din enklere.

Våre stoler gir muligheter for:

Elektrisk heve- og senkefunksjon

Fotplate for god støtte

Støttende armlener

Ekstra komfort og støtte

Uttalelse fra en ergoterapeut

VELA-stolen er, etter min mening, ergoterapi på hjul. Setene kan konfigureres i uendelig mange kombinasjoner slik at de kan oppfylle alle krav som måtte være.

case HDavies 1 1 skyg fri
Som ergoterapeuter er vår rolle å muliggjøre og fremme selvstendighet, og selvfølgelig har alle mennesker med akondroplasi svært individuelle behov.

I motsetning til mange andre sittesystemer med hjul og bremser, lar en VELA-stol personen bruke stolen helt uavhengig av andre. Bremsesystemet kan betjenes av brukeren mens han eller hun sitter. Heve- og senkefunksjonen er plassert lett tilgjengelig, slik at det er mulig å være selvstendig når du ønsker å gjøre aktiviteter høyt eller lavt i dagliglivet.

Personer med akondroplasi har nytte av en VELA-stol på mer enn én måte. De kan delta i hverdagsaktiviteter uten å behøve hjelp fra andre. Stolen ser ikke mye annerledes ut enn en vanlig stol, og teknologien i stolen gjør at den appellerer til de fleste.

Som ergoterapeut i et barneteam har jeg alltid ansett VELAs sittesystemer som det eneste riktige.

VELA-stolen sørger for at mennesker med begrenset vekst ikke er begrenset i livet.


Ann Cunliffe, ergoterapeut

Høydejustering – et godt hjelpemiddel i hverdagen

Kortvoksthet kan gi ulike utfordringer, bl.a smerte. Elektrisk høydejustering av stolen krever kun ett trykk på en knapp for å komme opp og ned – og du trenger derfor ikke bruke mye muskelkraft når du for eksempel skal inn og ut av stolen.

Du kan heve og senke høyden som du vil, og dermed kan du nå de øverste hyllene i kjøleskapet. I den laveste høyden er det lett å komme inn og ut av stolen. Den elektriske høydejusteringen beveger seg stille opp og ned og forårsaker ikke ubehagelige støt eller rykk.

En fotplate gir støtte og stabilitet

For personer med kortvoksthet anbefaler vi en fotplate som støtter bena når du sitter. En fotplate sørger for stabilitet, uansett om du sitter høyt eller lavt.

Case Elizabeth 1 1

Få en stol for kortvoksthet tilpasset dine behov

Vi tilpasser alltid hjelpemiddelet ditt til akkurat dine behov. Du kan velge mellom mange forskjellige seter og ryggstøtter, som har ulike typer skum og støtte på sidene.

Det betyr at du alltid er sikker på å finne et sete og ryggstøtte som passer akkurat deg – uansett om du er voksen eller barn.

En VELA-stol er et godt hjelpemiddel til kortvokste, da den gir deg anledning til å justere høyden på stolen selv, slik at du sitter i riktig høyde for å kunne utføre dine daglige gjøremål.

Stol som kan justeres for deg

Kortvoksthet er ofte ensbetydende med at knoklene i armer og ben er svært korte i forhold til lengden på overkroppen. Dette kan by på utfordringer hvis du skal sitte i en vanlig stol.

Stolene våre kan tilpasses akkurat deg, med armlener i riktig høyde som gir armer og skuldre optimal støtte.

Riktig støtte kan også lindre og minimere eventuelle smerter i kroppen, og derfor er komfort viktig for et hjelpemiddel ved kortvoksthet.

Komforten i stolen din er viktig

VELA-stoler brukes typisk sett mange timer om dagen og til mange forskjellige oppgaver. Derfor er det også viktig at du sitter trygt og komfortabelt i stolen og at den møter dine behov.

Stolene våre har justerbart sete og rygg, slik at du enkelt kan endre sittestilling og alltid oppnå god støtte.

Det er viktig å ha god komfort når du sitter, for ikke å gi kroppen unødvendig arbeid. I våre stoler kan du avlaste kroppen og dermed unngå at du raskt blir sliten.

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Vi fokuserer på deg og dine behov og hvordan du kan få mest mulig ut av din VELA-stol – sammen finner vi den beste løsningen.