Chat with us, powered by LiveChat

Hjelpemidler for hjerneslag kan lette hverdagens utfordringer

Apopleksi- også kalt slag eller hjerneslag – oppstår på grunn av blødning eller blodpropp i hjernen. En svært vanlig komplikasjon er funksjonsnedsettelse i større eller mindre grad. Hos VELA tilbyr vi hjelpemidler for hjerneslag som kan lette hverdagens utfordringer.

Kvinne i VELA-stol som skjærer grønnsaker

Ulike stoler for forskjellige funksjonstap

Blir du rammet, kan du få bruk for hjelpemidler for hjerneslag som kan gi deg støtte og kompensere for funksjoner du har mistet.

Hos VELA lager vi stoler som hjelper mennesker med funksjonsnedsettelser til å klare å gjennomføre alminnelige hverdagslige utfordringer. Deriblant utfordringer som kan oppstå ved apopleksi.

Vi tar utgangspunkt i dine behov, slik at du får et hjelpemiddel som passer nettopp dine behov og ønsker.

Fordi apopleksi gir ulike former for mén, alt ettersom hvor i hjernen den oppstår, finnes det selvfølgelig forskjellige stoler for ulikt behov. Du kan eksempelvis ha problemer med lammelser, berøringssans, syn, hørsel, tretthet eller mange andre utfordringer.

Derfor må du finne hjelpemidler for apopleksi som passer deg. VELA-stolene hjelper deg med:

Økt mobilite

Forflytning

Smertelindring

Bedre balanse

Trygghet og komfort

Ved å få et hjelpemiddel som gir deg stabilitet og mulighet for å bevege deg rundt i hjemmet, vil du oppleve en økt selvstendighet og livskvalitet. Vi kan ikke fjerne funksjonsnedsettelsen, men vi streber etter å lage hjelpemidler som gir deg muligheten for å gjør flere aktiviteter.

Hjelpemidler for hjerneslag kan gi økt mobilitet

Har du hatt slag, kan et hjelpemiddel for slag bidra til en lettere hverdag. VELA-stolen kan øke din mobilitet, fordi stolen har fire hjul som triller lett, hvilket gjør at du enkelt kan “gå” eller dytte stolen rundt mens du sitter – også hvis du har et ben som ikke fungerer optimalt.

Det er god plass til føttene dine, da stolen er designet for at du skal kunne “gå” den rundt. Har du fått utfordringer med balansen eller nedsatt funksjon i dine ben etter et slag, er denne løsningen ideell for deg.

Hjelpemidler for blodpropp: Forflytning blir lettere

En blodpropp kan gi lammelser i den ene siden av kroppen, hvilket gjør det umulig å stå eller gå på egenhånd. Ofte er det mulig å trene seg opp til å kunne gå og stå igjen, men balansen blir ikke nødvendigvis den samme.

VELA-stolens brems gir deg et stabilt fundament for en trygg forflytning, slik at du ikke faller når du flytter deg til eller fra stolen.

Har du behov for å kunne flytte deg mellom din VELA-stol og en seng, kan du sette på stolens brems og klappe sammen armlenet slik at det blir lettere å forflytte seg. Du kan ytterligere gjøre denne prosessen enklere ved å ta i bruk et glidebrett.

Få skreddersydde hjelpemidler til hjerneslag

Det er mange muligheter for å “skreddersy” din apopleksi-stol, slik at den støtter deg med de problemstillingene du står overfor i din hverdag.

Forskjellige typer ryggstøtter og seter kan sørge for en god og stabil sittestilling. Har du behov for støtte til hodet ved utmattelse, kan en nakkestøtte også være en god idé.

Les om halvsidig lammelse

Se hva VELA-stolen kan hjelpe deg med i ditt hjem

Overblikk

VELA-fortelling – livet med apopleksi

charlotte fortaelling

Charlottes fortelling

Det er enkelt å gå stolen mellom kjøkkenet og spisebordet, og VELA-stolen tar ikke like stor plass som rullestolen.
Les hele historien

Hvor skal du bruke stolen?

stol med tilbehor

Funksjonsnedsettelse i ben

Apopleksi kan også føre til nedsatt funksjon i det ene benet eller den ene foten. Det er mulig å få en fot- eller benstøtte, som støtter din dårlige side. Ved behov kan du sette din dårlige fot på støtten, slik at du er sikker på at den ikke kommer i veien.

Funksjonsnedsettelse i arm

Har du funksjonsnedsettelse i en arm eller hånd, kan alle stolens innstillinger plasseres på din “gode” side slik at du enkelt kan bruke dem. Disse brukes når stolen skal heves, senkes eller ta i bruk bremsen.

Det rette hjelpemiddelet til apopleksi støtter deg, slik at du kan beholde mest mulig av din funksjon – dette bidrar til en bedre og mer selvstendig hverdag.

Gjør det selv

Med våre hjelpemidler for apopleksi kan dine dager bli lettere, og gi deg større grad av selvstendighet – og med selvstendighet følger ofte livsgleden.

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Vi fokuserer på deg og dine behov og hvordan du kan få mest mulig ut av din VELA-stol – sammen finner vi den beste løsningen.

Vi snakker av erfaring

Dette innholdet bygger på mer enn 50 års utvikling og erfaring med VELA-stoler, med over 500.000 solgte stoler på verdensbasis. Denne siden er utarbeidet i samarbeid med forfatteren.