Chat with us, powered by LiveChat

VELA-hjelpemiddel til gikt

Giktsykdommer kommer i mange forskjellige former og grader, men felles for dem, er at de kan gi store smerter i knokler, muskler og ledd. Medisinsk behandling kan lindre en del smerter, men utover det er mosjon og sunn kost effektivt mot gikt.

Daglige smerter i kroppen kan være forbundet med mange ulemper og begrensninger i hjemmet, på jobb eller i skolen.

T700 glad madlavning

Giktstol til flere behov

Hos VELA lager vi arbeidsstoler, som imøtekommer de daglige utfordringene mennesker med gikt kjemper med. Det kan være dårlig balanse, gangvansker, smerter i ben, rygg og armer eller problemer med å bruke hendene. 

En arbeidsstol fra VELA er utviklet med fokus på individuell tilpasning og ergonomi. Stolene våre støtter mange av utfordringene gikt medfører. Der har en VELA-stol:

Lettkjørte hjul, så du kan skyve/gå deg rundt mens du sitter på stolen.

Elektrisk heve/senke-funksjon som lett styres fra armlenet.

Ergonomisk og støttende innstillinger av armlen, rygglen og setet, slik at stolen passer til nettopp deg.

Solid bremsefunksjon som gir deg sikkerhet og trygghet når du skal utføre en oppgave.

Du får derfor en giktstol som hjelper deg i hverdagen og som kan stilles til dine behov.

Er det mulig å jobbe på tross av gikt?

En arbeidsstol fra VELA er ikke bare et hjelpemiddel til gikt i hjemmet. Den hjelper deg like godt på arbeidsplassen og kan sikre at du sparer på energien din så det også er overskudd til annet enn jobb.

Jobb og gikt kan derfor fungere godt sammen. Med støtte fra en energisparende giktstol får du de beste betingelsene for å kunne utføre jobben din på tross av gikt. 

For selv om du har en funksjonsnedsettelse som følge av gikt, kan du i de fleste tilfeller fortsatt ivareta jobben din. Det kan en VELA-stol bidra til.
Ler mer om hvordan VELA-stolen kan hjelpe deg på arbeidsplassen.

Økt mobilitet med gikt-hjelpemidler

En giktsykdom kan bety at kroppen fortere blir trøtt. En stol til gikt kan være en god avlastning i forhold til dine hverdagsoppgaver. På den måten har du mer energi til for eksempel å være sammen med familie og venner. 

Med en arbeidsstol får du et hjelpemiddel som avlaster kroppen. Vår giktstol kommer med lettkjørte hjul som fort retter seg inn etter retningen du beveger deg i. Setet kan senkes, slik at du kan gå eller skubbe deg rundt sittende i stolen. 

Det betyr at du kan komme deg rundt ved egen hjelp, og økt mobilitet gir deg mer selvstendighet.

Større sikkerhet med en giktstol

Vår giktstol kommer med en solid brems som gir deg sikkerhet og stabilitet. Dermed kan du være trygg på at stolen ikke ruller vekk under deg når du reiser deg eller setter deg ned i stolen.

Stolens elektriske heve/senke funksjon hjelper deg også med å reise deg, slik at du ikke skal trenge å bruke unødvendige krefter. Slik unngår du også eventuelle smerter. 

Ellers har stolen gode, stabile armlen, som gir støtte og komfort. Armlenene støtter deg også når du for eksempel flytter deg til sengen, når du skal opp å stå eller sette deg ned. Armlen er en særlig god støtte hvis du har ryggsmerter, eller hvis kroppen er trøtt etter en lang og utfordrende dag.

Komfortabel og ergonomisk sittestilling 

Med en VELA-stol som hjelpemiddel til gikt får du en komfortabel og ergonomisk sittestilling, som minimerer belastningen av ledd. Du kan stille både sete og rygglen på våre stoler så de passer til dine behov og gir deg støtte der du behøver det. 

Det betyr at kroppen din får en velfortjent pause i en giktstol.

Se hvordan en VELA-stol kan hjelpe deg hjemme

Overblikk

VELA-fortelling – Livet med gikt

case lilly 1 1

Lillys fortelling

Det er det beste å kunne gjøre ting selv igjen, og stolen avlaster meg mye, slik at jeg heller ikke blir så trøtt som før
Les hvordan Lilly kan lage mat igjen

Hvor skal du bruke stolen?

Få færre smerter og større sikkerhet

Gikt kan være forbundet med store smerter som kan være mer eller mindre konstante. Derfor kommer våre stoler også med en elektrisk betjening, som minsker risikoen for at dine smerter forverres. 

De elektriske høydeinnstillingene sikrer en behagelig justering og seteløftet gjør det lettere å reise seg og sette seg ned i stolen. 

En giktstol gir økt komfort og færre smerter.

Gode grep til gikt 

Personer med gikt kan ha redusert kraft i hendene eller deformiteter i fingre som gjør det vanskelig å håndtere grepene som normalt brukes til å stille våre stoler med. Derfor har vi noen spesielle grep som er lettere å bruke hvis du har gikt i hendene og gikt i fingrene.

De er større og lettere å gripe fatt i, når bremsen skal låses, eller stolen skal stilles.

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Vi fokuserer på deg og dine behov og hvordan du kan få mest mulig ut av din VELA-stol – sammen finner vi den beste løsningen.