Chat with us, powered by LiveChat

Gode hjelpemidler til gangvansker

Hos VELA skaper vi produkter til mennesker med funksjonsnedsettelse. En funksjonsnedsettelse som gir gangvansker gir ofte utfordringer med daglige utfordringer, selv ved enkle oppgaver i hjemmet eller på arbeidsplassen.

Woman bruker VELA-stol som et hjelpemiddel ved gangvansker

Hva kan du gjøre ved nedsatt mobilitet?

Vi lager hjelpemidler til deg som opplever ustøhet ved gange, og som synes det er vanskelig å komme seg rundt. (nedsatt mobilitet)

Det kan være mange forskjellige årsaker til nedsatt mobilitet. Det kan være på grunn av en ulykke, funksjonsnedsettelse eller aldersrelaterte sykdommer – og derfor finnes det ikke ett klart svar på hva som kan gjøres for å hjelpe dine mobilitetsproblemer.

Noen behøver gjenopptrening, mens andre behøver avlastning. Våre stoler til gangvansker hjelper deg med å bli mer mobil, som noe kan være avgjørende i begge tilfeller.

VELA-stolen har:

Armlen, som gir god støtte når du reiser og setter deg

Sentralbrems, som gir stabilitet og sikkerhet ved aktiviteter

Elektriske høydeinnstillinger, som gjør det lett å heve/senke sittehøyden og hjelper deg med å stå oppreist

Disse tre funksjonene er med på å gjøre hverdagen litt lettere, på tross av nedsatt mobilitet. Våre stoler bidrar derfor til at du ikke blir så fort trøtt, og det gir deg mer overskudd til det du elsker å gjøre.

Derfor er et hjelpemiddel med armlen godt til gangvansker

Våre stoler til gangvansker har armlen. Armlenene brukes for eksempel som støtte når brukeren skal reise seg eller sette seg i stolen. Ellers bruker de til å få stabilitet og komfort når brukeren spiser eller gjør en aktivitet sittende. 

Har du nedsatt mobilitet kan det være en fordel for deg å bruke en arbeidsstol fra VELA. Våre stoler har nemlig fire lettrillende hjul, som gjør det mulig for deg å “gå” eller skubbe stolen rundt, mens du sitter ned – og så er det godt med plass til føttene dine mellom hjulene. 

Se hvordan du kan bruke stolen i hjemmet ditt.

Overblikk

Få sikkerhet med sentralbremsen

Hvis du opplever ustøhet ved gange, betyr det ofte at du har bruk for å kunne støtte deg til noe når du beveger deg rundt – og til tider også når du står stille. En VELA-stol har sentralbrems som gir deg stabilitet og sikkerhet når den er bremset. Når stolen ikke er bremset kan du bevege seg sikkert rundt sittende på stolen.

Sentralbremsen skaper en sikkerhet og trygghet der det er behov, fordi stolen står helt stille når du for eksempel reiser eller setter deg. Bremsen gir deg også sikkerhet når du skal flytte deg fra sengen til stolen.

Elektrisk høydeinnstilling hjelper i hjemmet

Stolen hjelper deg så du kan foreta daglige gjøremål i hjemmet eller på jobben. Og den elektriske høydejusteringen gjør det mulig for deg å nå de nederste skuffene og de øverste skapene uten å måtte anstrenge deg eller være redd for å miste balansen – du sitter trygt og sikkert. 

Heve/senke- funksjonen kan hjelpe deg  når du skal opp å stå. Bruk bremsen, hev stolen og la deg gli frem på setet, så du kan gå stille og rolig ut på gulvet. Bruk stolens stabilitet som støtte mens du selv finner balansen.

Vær selvstendig på tross av nedsatt mobilitet

Gode hjelpemidler til mennesker med gangvansker kan bety mer selvhjelp i eget hjem på tross av nedsatt mobilitet. Den nedsatte funksjonen kan bety at det er nødvendig for ekstra hjelp i hjemmet til å foreta husarbeid eller personlig pleie. 

En stol fra VELA kan i flere tilfeller redusere eller også eliminere behovet for ekstra hjelp, fordi du kan klare mere selv. VELA-stolen betyr i mange tilfeller at du ikke behøver i nærheten av så mye hjelp som du kanskje gjør nå. Og det skaper en deilig følelse av uavhengighet og selvstendighet.

Se hvordan VELA-stolen kan hjelpe deg hjemme

Se hva våre brukere sier

Mer enn 500.000 glade brukere av VELA-stolen

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Vi fokuserer på deg og dine behov og hvordan du kan få mest mulig ut av din VELA-stol – sammen finner vi den beste løsningen.

Vi snakker av erfaring

Dette innholdet bygger på mer enn 50 års utvikling og erfaring med VELA-stoler, med over 500.000 solgte stoler på verdensbasis. Denne siden er utarbeidet i samarbeid med forfatteren.