Chat with us, powered by LiveChat

Hjelpemiddel til funksjonslidelser

Livet med funksjonslidelser har stor innvirkning på hva du kan gjøre i hverdagen, fordi funksjonslidelser kan være forbundet med både smerter, tretthet og reduserte krefter og energi. Kroniske ryggsmerter og smerter i både muskler og ledd er ikke uvanlige problemer for personer med en funksjonslidelse.

staastoette home hero 2

Å leve med kronisk sykdom

Heldigvis finnes det hjelpemidler som gjør dagen mye mer håndterbar og lettere å komme seg gjennom. En arbeidsstol fra VELA hjelper deg på de gode dagene og spesielt i situasjoner hvor kroppen svikter.

En VELA-stol kan ikke eliminere sykdommen, men den kan avlaste kroppen. På denne måten kan den minimere smerter, pustevansker, hjertebank, nedsatt konsentrasjonsevne og hodepine som ofte oppstår eller forverres av det konstante presset kroppen din utsettes for.

Et kjennetegn ved kronisk sykdom er at det er gode og dårlige dager, og at sykdommen plutselig kan overvelde deg og tappe deg for all energi og overskudd.

VELA-stolen er laget slik at den kan støtte deg i hverdagen og kompensere for manglende krefter når du føler deg helt tappet for energi. Derfor kan stolene våre tilpasses dine behov, og har følgende funksjoner som hjelper deg i hverdagen.

Stolene våre kan:

Heves og senkes slik at du enkelt kan endre sittehøyde eller få hjelp til å reise deg og sette deg ned.

Kan justeres slik at du får optimal rygg- og korsryggstøtte til dine ulike aktiviteter.

Bremses, slik at du kan sitte stabilt og trygt i forhold til oppgaven du ønsker å utføre.

Kan «gås» rundt mens du sitter, takket være de lettrillende hjulene.

Spar på energien

Siden tilværelsen kan være forbundet med mye smerte, fører funksjonsforstyrrelser ofte til at man blir fort sliten. Derfor kan det være vanskelig for deg å gjøre de mest grunnleggende tingene i hverdagen, da det kan kreve krefter og energi du ikke har.

En VELA-stol kan avlaste og spare deg for å bruke for mye krefter. Samtidig får du god komfort, fordi både sete og rygg støtter deg i en god og aktiv sittestilling. I tillegg har stolen en heve- og senkefunksjon, slik at du ikke trenger å bruke krefter på å reise deg.

Du kan i stedet bruke den energien på ting som gir deg livskvalitet.

Bli mer mobil med en arbeidsstol

En arbeidsstol fra VELA har fire lettgående hjul som gjør at du kan gå stolen rundt hjemme eller på arbeidsplassen mens du sitter.

Dette betyr at du kan spare krefter på de dårlige dagene, og det betyr at du kanskje kan unngå eller minimere behovet for hjelp utenfra.

Bruk stolen på kjøkkenet når du lager mat, eller beveg deg uhemmet rundt i hjemmet ditt. Stolen krever ikke mye plass for at du skal komme deg rundt mens du sitter – og derfor kan du også bevege deg fra rom til rom mens du sitter i stolen.

Les mer om hvordan du kan bruke stolen:

Brems stolen når du reiser og setter deg

Når du sitter i stolen og vil gjøre noe, kan du enkelt låse stolens hjul via en sentralbrems. På denne måten er du sikker på at stolen ikke beveger seg mens du holder på med andre ting.

Sentralbremsen gir deg også stabilitet og sikkerhet når du beveger deg til og fra stolen. Brems stolen og forflytt deg til eller fra den. Bremsen er også bra når du reiser deg opp og setter deg ned. Brems stolen og hev den elektriske setehøyden til du står oppreist.

De riktige hjelpemidlene kan være gull verdt i et liv med kroniske smerter.

Derfor er en heve- og senkefunksjon bra ved funksjonslidelser

En stol med elektrisk heve-og senkefunksjon kan være til stor hjelp for personer med funksjonslidelser. Med en elektrisk høydejustering unngår du unødvendige rykk når du endrer sittehøyde – og dette reduserer risikoen for at du får smerter og ubehag i kroppen. 

I tillegg kan den elektriske heve- og senkefunksjonen hjelpe i mange forskjellige situasjoner. Hev setehøyden slik at du når en kopp i øverst skap, eller senk setehøyden slik at du kan legge tallerkener i oppvaskmaskinen.

En elektrisk heve- og senkefunksjon kan ha stor innvirkning på følelsen av selvbestemmelse. Og det betyr mye for livskvaliteten.

Se hva VELA-stolen kan hjelpe deg med i hjemmet ditt

Overblikk

Se hva brukerne våre sier

Over 100 000 fornøyde brukere av VELA-stolen

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Vi fokuserer på deg og dine behov og hvordan du kan få mest mulig ut av din VELA-stol – sammen finner vi den beste løsningen.