Chat with us, powered by LiveChat

Hjelpemidler til benamputasjon: en lettere hverdag

En benamputasjon kan bidra til flere forskellige utfordringer i hverdagen. Hos VELA produserer vi hjelpemidler til benamputasjon som skal lette hverdagen for mennesker med funksjonsnedsettelser, i større eller mindre grad.

amputation

Stol til benamputasjon fra VELA

Amputasjon av ben kan bety balanseutfordringer, vanskeligheter med forflytning eller med å stå oppreist i lengre perioder. Dette kan være slitsomt både hjemme og på arbeidsplassen, og derfor har VELA et hjelpemiddel som imøtekommer disse utfordringene hos personer med benamputasjon.

Vi har et stort utvalg av el-rullestoler, ståstoler og arbeidsstoler med forskjellige funksjoner. Derfor kan vi imøtekomme de ulike utfordringene en benamputasjon kan gi deg i din hverdag.

Hos VELA lager vi hjelpemidler til mennesker med mange forskjellige funksjonsnedsettelser. Derfor er det mulig å finne et hjelpemiddel for benamputasjon som er skreddersydd dine behov.


Våre stoler hjelper med:

Sikkerhet

Balanse

Økt mobilitet

Bedre sittestilling

Komfort og støtte

Når du ikke lenger trenger å bruke kreftene dine på å bekymre deg om din sikkerhet, og på å holde balansen, kan du bruke energien din på noe annet – og du blir ikke så sliten.

Økt mobilitet gir selvstendighet

Benamputasjon kan dessverre bety at du er mindre mobil. Med en stol fra VELA får du et hjelpemiddel som øker din mobilitet igjen – både med og uten benprotese, og økt mobilitet bidrar til selvstendighet.

Du har mulighet til å “gå” eller dytte deg rundt mens du sitter på stolen da setet kan senkes. Hjulene triller lett og det er derfor enkelt å komme seg rundt.

Et hjelpemiddel til benamputasjon kommer med armlen, hvilket skaper sikkerhet og trygghet – både når du sitter og beveger deg rundt. Stolen kan heves og senkes slik at den passer den høyden du trenger, eller den flaten du skal forflytte deg fra eller til. Du kan også flytte deg fritt til begge sider da armlenene kan vippes bakover.

Fordi du selv kan forflytte deg og har mulighet for å bevege deg rundt alene, trenger du ikke lenger like mye hjelp av andre – dette gir mer selvstendighet.

Et hjelpemiddel til benamputasjon gir komfort og støtte

Våre hjelpemidler er designet for å støtte brukeren. Dette betyr at stumpen på det amputerte beinet blir støttet, og dermed øker komforten i tillegg til at balansen blir bedre. Dette kan også bidra til å minske risikoen for fantomsmerter. Stolen blir designet til deg, og vi har flere ulike alternativer til benamputerte. Stolen skaper bedre balanse og lindrer smerter, blant annet med en avlastende amputasjonsstøtte og et stort utvalg seter og ryggstøtter, med forskjellige skumtyper og støtte – alt etter ditt behov.

Se hva VELA-stolen kan hjelpe deg med i ditt hjem

Overblikk

En sentralbrems skaper sikkerhet

En stol for benamputasjon betyr at du får større sikkerhet ved hjelp av stolens sentralbrems, denne sørger for at stolen er helt sikker og står trygt. Hvilket vil si at du kan reise deg og sette deg uten å være redd for at stolen ruller vekk fra deg.

Armlenet på stolen bidrar også til økt sikkerhet og støtte, både når du reiser deg opp og når du setter deg ned.

Bremsen er enkel å bruke, i likhet med resten av stolens innstillinger. Den elektriske høydejusteringen gjør det enkelt å gå ut av og sette seg ned i stolen, og det er derfor enkelt å nå ting i forskjellige høyder.

Hvor skal du bruke stolen?

Bedre sittestilling med en stol fra VELA

Vi lager hjelpemidler til individuelle behov, og du kan derfor få en løsning som passer akkurat til deg. Du kan eksempelvis få et sete til artrodese med todelt sitteflate. Her får du mulighet for åpen hoftevinkel og individuell støtte til lårene.

En sammenleggbar fotstøtte kan også støtte deg og gi deg stabilitet når du skal nå høyt. Stolen hjelper deg også med å endre sitteposisjon gjennom dagen for å redusere risikoen for trykksår. Et godt ergonomisk utgangspunkt kan gjør en stor forskjell for brukere med amputerte ben.

Våre hjelpemidler kan tilpasses ditt behov. Dette betyr at du får et optimalt hjelpemiddel til benamputasjon, som passer akkurat dine utfordringer i hverdagen.

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Vi fokuserer på deg og dine behov og hvordan du kan få mest mulig ut av din VELA-stol – sammen finner vi den beste løsningen.