Chat with us, powered by LiveChat

Bariatriske stoler med flere fordeler

Årsaken til bariatri (fedme) kan være mange, og utfordringene kan dessverre også være like mange. Derfor har vi stoler til overvekt som imøtekommer noen av de utfordringene bariatri medfører. 

Vår bariatriske stoler gir hjelp til selvhjelp, og er derfor med på å styrke mobiliteten til brukeren.

Kvinne sitter i en VELA bariatrisk stol

Utfordringer ved bariatri

Noen av de mest hyppige utfordringene med bariatri er at kroppen belastes. Dette kan føre til økt pustebesvær ved normale aktiviteter, samt ubehag og smerter i muskler og ledd. Smerter kan også bety at det er utfordrende å bevege seg rundt (immobilitet).

Derfor kan hjelpemidler til overvekt være en stor hjelp til de som trenger det. Spesielt når det kommer til å bli mer aktiv og bevege seg, immobilitet kan nemlig forverre smerter i kroppen.

Bariatriske hjelpemidler kan gjøre en stor forskjell

En bariatrisk stol kan bidra til at du får bedre muligheter, og gjør det lettere å flytte seg fra stol, sofa eller seng over i en stabil arbeidsstol. 

Dette betyr at det blir enklere å ha en aktiv hverdag da du lettere kan komme deg rundt, samtidig som du sitter på din arbeidsstol med hjul. Stolen er med på å avlaste kroppen slik at at du får energi til andre aktiviteter.

Kroppen avlastes med en bariatrisk stol

Ved sykelig overvekt eller fedme, utsettes kroppen for daglig overbelastning. Derfor kan det være en befrielse å ha en stol som kan avlaste ben, knær og hofter mens du gjennomfører aktiviteter. Det kan være svært utmattende å konstant være plaget av smerter i muskler og ledd gjennom dagen. 

Med bariatriske hjelpemidler er det mulig for deg å dytte/gå deg selv rundt, samtidig som du sitter. Det betyr at du blir mer selvstendig i hverdagen, og enkelte oppgaver blir ikke lenger like anstrengende.

Du kommer også til å ha mer energi til flere aktiviteter da du ikke lenger bruker like mye krefter på hver aktivitet. For eksempel kan aktiviteter som matlaging, rengjøring og av-/påkledning bli lettere å gjennomføre.

Se hva VELA-stolen kan hjelpe deg med i ditt hjem

Overblikk

Føl deg trygg i en stabil arbeidsstol for dagens gjøremål

VELA-stolen

Spill av video

Forbedret pust

Mennesker med fedme har typisk en økt belastning på mellomgulvet, hvilket kan bety at det er vanskeligere å trekke pusten ordentlig. 

Hvis det på samme tid forekommer smerter i ledd og muskler, kan det være anstrengende å i tillegg konsentrere seg om god kroppsholdning som gjør det enklere å puste. 

En bariatrisk stol fra VELA gir støtte til en stabil og oppreist sittestilling som støtter mellomgulvet og åpner opp luftveiene. På denne måten får blodet en enklere transport av oksygen fra lungene til blodet. Til syvende og sist betyr det at du ikke blir så fort sliten.

Gode forutsetninger for komfort

Det er, som tidligere nevnt, forskjellige årsaker til bariatri, og det er selvsagt også forskjell på både kroppstyper og fordeling av muskler og fett. Derfor kan en bariatrisk stol justeres slik at den passer hver enkelt bruker, sånn at man får optimal støtte. 

Videre har våre bariatriske stoler en sikker brems og robuste armlen, som begge er med på å bidra til økt sikkerhet og stabilitet – spesielt når du skal reise og sette deg. Det gir god komfort, samt en følelse av selvbestemmelse og støtte.

Elektrisk seteløft – en hjelp i hverdagen 

Våre bariatriske stoler har elektrisk seteløft, hvilket hjelper deg med å reise og sette deg. Sittehøyden kan enkelt tilpasses forskjellige aktiviteter, og funksjonen er lett å bruke.

Fordi høyden kan justeres sittende, kan det spare deg for mange krefter i løpet av dagen.

Se alle bariatriske stoler

Et solid bariatrisk hjelpemiddel

Stolen fra VELA kommer i slitesterkt, pustende og komfortabelt stoff. Du kan også velge forskjellige typer av kunstskinn som er lettere å rengjøre. 

Videre er stolene testet til å kunne klare konstant bruk ved stor belastning i mange år, hvilket gjør de meget slitesterke og holdbare.

Se hva våre brukere sier

Mer enn 500.000 fornøyde brukere av VELA-stolen

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Vi fokuserer på deg og dine behov og hvordan du kan få mest mulig ut av din VELA-stol – sammen finner vi den beste løsningen.

Vi snakker av erfaring

Dette innholdet bygger på mer enn 50 års utvikling og erfaring med VELA-stoler, med over 500.000 solgte stoler på verdensbasis. Denne siden er utarbeidet i samarbeid med forfatteren.