Chat with us, powered by LiveChat

Iherdighet og synshandicap – Aileen fant den perfekte stolen

Aileen Armitage har skrevet 39 romaner, et uendelig antall noveller, og hun kan også legge til Emmy Award-vinner på sin imponerende CV. Hun er dyktig og svært produktiv – og hun har faktisk bare fire prosent av synet sitt igjen.

Synshemmingen hindrer henne imidlertid ikke i å fortsette å skrive, men det byr selvsagt på noen utfordringer i det daglige.

case aileen blinde 1390x1080 1

Synshemming og slitasjegikt kan gi utfordringer

Synshemningen er dessverre ikke den eneste utfordringen Aileen har. Hun har nylig fått påvist slitasjegikt, som påvirker hofter, knær og rygg.

Aileen har fått mye hjelp med synsproblemene sine gjennom årene. Siden hun sitter så mye og jobber ved en datamaskin, har dagen hennes vært forbundet med store smerter og en grunnleggende frykt for at hun skulle falle.

Synshemming og slitasjegikt er dessverre ingen god kombinasjon.

En vanlig kontorstol: Nei takk

Aileen fant ut at den eksisterende kontorstolen hennes – en standard kontorstol med fem hjul – ikke var noen god match for hennes synshemming og fysiske tilstand.

De fem hjulene på den gamle kontorstolen hadde lett for å komme i veien for føttene til Aileen, og det var vanskelig å skyve stolen rundt på de små hjulene

En VELA-stol med elektrisk heve- og senkefunksjon viste seg derimot å være en perfekt match.

En stol med brems for synshemmede og slitasjegikt

Aileen fikk en VELA-stol hjem til seg og kunne nå sette seg ned i en god stol med brems. Bremsen gjør at hun aldri trenger å bekymre seg for at stolen skal rulle vekk under henne når hun reiser seg eller setter seg ned.

Det gir sikkerhet og trygghet, som kan være vanskelig å oppnå med en synshemming.

case aileen blinde 1 1

Nå kan Aileen arbeide og også bruke beina

Aileen lærte raskt hvordan en stol til synshemmede fungerer. Og med en gang hun fikk beskjed om at hun kunne bli sittende på stolen og «gå» rundt med stolen, tok det ikke lang tid før hun «gikk» fornøyd fra rom til rom.

Stolen har fire lettgående hjul, hvor det er god plass til føttene.

Denne stolen er fantastisk. Jeg føler meg så trygg i den, og det er en glede å kunne bevege seg fra rom til rom med letthet. Det har også den fordelen at jeg får trene bena mens jeg går stolen fremover.

Elektrisk høyde gjør det hele mye enklere

Aileen elsker stolen sin og er spesielt glad i den elektriske heve- og senkefunksjonen. Med den er det mulig å endre høyden i forhold til hvor hun sitter og jobber – bare ved å trykke på en knapp.

Det er viktig for Aileen å kunne endre høyde og sittestilling i løpet av dagen, slik at hun ikke får for mye smerter i rygg, knær og hofter.

Heve- og senkefunksjonen gjør også at Aileen kan bruke stolen når hun lager mat, sitter og spiser eller gjør andre ting enn å arbeide hjemme.

Se hvordan en VELA-stol kan hjelpe deg i hjemmet.

Overblikk
case aileen blinde 1390x1080 1

En stol for synshandikap – en ny bestevenn

Aileen hadde nådd et punkt i livet hvor sterke smerter gjorde at hun ikke lenger kunne gå. Derfor ble det et møte med en ny og velkommen venninne da VELA-stolen kom inn i livet hennes.

Det har blitt min beste venn. Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten den.

Aileen har gjenvunnet sin uavhengighet og bevegelighet, og dette utgjør en enorm forskjell i livet hennes.

Nå trenger hun ikke lenger å bekymre seg for balansen, og smertene hennes reduseres til et minimum fordi hun får god støtte fra en ergonomisk VELA-stol – hennes nye bestevenn.

Hvor skal du bruke stolen?

VELA historier

Case Alison 1 1 2

Alisons historie

Jeg har mer energi på jobben og kan delta mer i husarbeidet hjemme, takket være støtten og hjelpen jeg får fra min nye stol. Jeg får også veldig sjelden leggkramper nå, noe som er utrolig.
Les hele historien
charlotte fortaelling 1

Charlottes historie

Jeg sitter veldig godt i stolen. Ryggstøtten gir god støtte – både på kjøkkenet og når jeg sitter ved spisebordet og spiser eller bruker iPaden min. Det gir også god støtte når jeg vil hvile ryggen og lene meg litt tilbake.
Les hele historien
case lilly 1 1 2

Lillys historie

Nå liker jeg å lage mat i flere dager av gangen, og det er en stor forskjell at jeg kan skrelle potetene selv. Godt kosthold betyr mye for et godt liv med leddgikt – og det gir jo mer appetitt enn å bestille mat.
Les hele historien
Case kenneth 1 1

Kenneths historie

Før kunne jeg ikke bidra med matlaging og stå opp, spesielt ved komfyren. Jeg skulle gjerne hatt noe å holde fast i, for man vet aldri når man kan falle. Jeg lager mat og rører i gryter nå som jeg har mulighet til å ha begge hendene fri.
Les hele historien
Patrick ny 11

Patricks historie

Jeg klarer ikke å stå oppreist og prate med noen i mer enn et par minutter. Hvis du ikke har opplevd balanseutfordringer selv, så er det svært vanskelig å forstå omfanget av disse problemene.
Les hele historien

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Vi fokuserer på deg og dine behov og hvordan du kan få mest mulig ut av din VELA-stol – sammen finner vi den beste løsningen.