Chat with us, powered by LiveChat

Ganghjelpemidler gir Paloma friheten til å utforske

Paloma synes det er vanskelig å leke med de andre barna fordi hun ikke har en normal gå- og ståfunksjon. Hun kan faktisk ikke gå i det hele tatt, fordi bena hennes ikke er sterke nok.

Med gåstoler fra VELA får hun den støtten og tryggheten hun trenger, slik at hun nå kan komme seg rundt med de andre barna eller gå på oppdagelsesferd på egenhånd.

Palomas-nye-Meywalk-4-case

Paloma med sin nye VELA
Meywalk 4

Se videoen der Paloma reiser seg for første gang ved hjelp av sin nye gåstol. Smilet hennes er tydelig, og læreren og Palomas foreldre er veldig begeistret over hennes nye hjelpemiddel.

Ingen gåfunksjon på grunn av diagnose

Paloma har en sjelden diagnose som hindrer henne i å utvikle en normal gåfunksjon. Bena hennes tåler rett og slett ikke vekten hennes. Frem til nå har hun beveget seg rundt ved å krype rundt – hovedsakelig ved hjelp av armene. I tillegg har hun en rullestol som pedagogene og foreldrene kan kjøre henne rundt i når de skal ut.

Paloma er en veldig nysgjerrig jente som virkelig ønsker å snakke med menneskene rundt seg. Men hennes svekkede gåfunksjon begrenser måten hun kan samhandle med omgivelsene på og sosialisere med de andre barna. For når hun sitter eller ligger på gulvet klarer hun ikke å komme i øyehøyde med andre eller få oversikt over hva som skjer rundt seg.

case_meywalk_paloma-2

Nytt perspektiv på sine omgivelser

Da Paloma først prøvde en VELA Meywalk 4, var det tydelig for både lærere, foreldre og terapeuten å se hvor mye glede og nytte Paloma får av en rullator for barn.

Når Paloma står i rullatoren er det tydelig å se at hun ikke er vant til å se omgivelsene fra et stående perspektiv. Hun ser seg nysgjerrig rundt mens hun enten går eller løper i rullestolen. Ja, hun er faktisk ustoppelig i sin iver etter å komme seg fremover.

case_meywalk_paloma-4

Frihet til å gå egne veier

Palomas nysgjerrighet får fritt spillerom når hun bruker rullatoren. Når vi besøker henne blir hun tydelig tiltrukket av stemmer og latter fra et rom der en gruppe barn spiller ball. Hun oppsøker lydene, og så snart hun har funnet kilden, beveger hun seg uanstrengt nærmere og ser oppmerksomt på barna som leker.

Det er nytt for Paloma å ha friheten til å bestemme hvor hun vil bevege seg. Før hadde hun en begrenset evne til å bevege seg rundt ved å krype. Det eneste alternativet var å bli hjulpet rundt i rullestol av pedagogene eller foreldrene – uten å kunne bestemme selv hvor turen skulle gå.

Med sin nye rullator kan Paloma – uavhengig av de voksne – finne sin egen vei. Hun trenger bare hjelp til å sette seg i rullatoren, så kan hun gå i vei.

Meywalk 4-small-paloma

Enkel inn- og utstigning med en VELA Meywalk 4

En høy rullator fra VELA hjelper Paloma ved å støtte vekten hennes mens hun går, og setet med fjæring følger bevegelsene hennes. Siden rullatoren er foran Paloma, kan hun enkelt kontrollere retningen og lene seg på styret når balansen svikter. En stor fordel med VELA Meywalk 4 er at Paloma ikke trenger å festes med stropper og seler, og derfor har hun full frihet til å bevege kroppen mens hun går.

Palomas foreldre og lærere kan lett sette henne i vognen fordi de bare trenger å hjelpe henne over setet, hvor sikkerhetsbøylene deretter lukkes rundt ryggen hennes. Etter hvert som Paloma vokser, kan rullatoren vokse med henne: Rullatoren er enkel å justere i høyden, både ved setet og styret. Derfor kan Paloma ha glede av rullatoren sin i mange år framover.

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Vi fokuserer på deg og dine behov og hvordan du kan få mest mulig ut av din gåstol – sammen finner vi den beste løsningen.