Multippel sklerose

Multippel sklerose er en sykdom som kan ramme både menn og kvinner, og som utvikler seg svært forskjellig fra person til person. Noen personer opplever mange anfall, såkalte attakker, på kort tid, og varierende funksjonsnedsettelser som følge av disse attakkene. Andre opplever at det går flere år uten attakker og uten vesentlige endringer i funksjonsnivå. Andre opplever sklerose uten attakker, men med langsom utvikling av sykdommen og funksjonsnedsettelser.

Symptomer på sklerose kan være lammelser, sensitivitetsforstyrrelser, tretthet og problemer med synet. Avhengig av graden av funksjonsnedsettelse kan sklerose gi problemer med å klare hverdagsaktiviteter i hjemmet eller på arbeidsplassen.

Mange mennesker opplever at de fort blir trøtte, får problemer med å reise seg - sette seg, får dårlig balanse, vanskeligheter med å gå og stå oppreist i lengre tid, håndtere kjøkkenredskaper og spisebestikk, smerter og problemer med å orientere seg.

VELA har et bredt spekter av arbeids- og ståstøtte stoler og elektriske rullestoler som kan gjøre hverdagens gjøremål lettere for personer med sklerose, og gi dem mulighet til å være selvhjulpne så lenge som mulig.

Har du lettere funksjonsnedsettelser, som nedsatt gangfunksjon, balanse, problemer med å gå osv, kan en arbeidsstol eller ståstøttestol gjøre hverdagen lettere:

 • Økt mobilitet: Brukeren kan ”gå” stolen for/bakover og dermed komme seg rundt ved egen hjelp, da det er god plass til føttene mellom de store, lett trillende hjulene.
 • Større sikkerhet: Brukere som har dårlig stående balanse får trygghet og sikkerhet når stolens sentralbrems aktiveres. Dette gjør at stolen står helt stille når brukeren reiser/setter seg. Armlener gir trygghet og ekstra sikkerhet, da brukeren kan støtte seg for å sette seg rolig og sikkert ned.
 • Enklere betjening: Hvis brukeren har nedsatt kraft i hender/fingre, eller redusert syn, kan spesielle betjeningsvennlige grep og kontakter monteres på stolen.
 • Bedre sittestilling: Brukeren kan få en komfortabel og ergonomisk sittestilling som avlaster kroppen. Sete og rygg kan innstilles i forhold til brukerens behov.
 • Mer komfort og støtte: Brukeren kan få ekstra polstring av sete, rygg og armlene med mykere skum. Forskjellige sete- og ryggputer som er tilpasset brukerens behov, samt spesielle trykkfordelende seteputer som kan gi bedre komfort.
 • Behagelig bruk: Enkel betjening og innstilling av stolen kan redusere risikoen for smerter – ved bruk av elektrisk høydeinnstilling skånes brukeren for unødige støt og gjør samtidig inn- og utstigning av stolen lettere. Færre smerter, økt komfort og god sikkerhet gir dessuten mindre tretthet.

Har du større funksjonsnedsettelser kan en elektrisk rullestol med tilpasningsmuligheter i forhold til sittestilling og kjøreegenskaper gjøre hverdagen lettere:

 • Økt mobilitet: Brukeren får mulighet til å ferdes på egen hånd inne og ute, og dermed kunne bevege seg selvstendig rundt i hjemmet. En VELA elektrisk rullestol kan også fås med avansert styring og spesialtilpassede kjøreegenskaper hvis brukeren har spesielle behov.
 • Større sikkerhet: Brukere som har dårlig stående balanse, får trygghet og ekstra sikkerhet ved å bruke en elektrisk rullestol som passer deres spesifikke behov. Den elektriske rullestolens kjøreegenskaper kan programmeres så brukeren får trygghet, behagelige kjøreopplevelser og kan kjøre sikkert i forskjellige brukssituasjoner.
 • Enklere betjening: Hvis brukeren har nedsatt kraft i hender og fingre kan betjeningsvennlige joysticker og kontakter monteres, f.eks. hakestyring hvis brukeren ikke kan benytte alminnelig joystick. Hvis brukeren ikke kan kjøre stolen kan det monteres ledsagerstyring så hjelperen kan kjøre stolen for brukeren.
 • Bedre sittestilling: Brukeren kan få en komfortabel og ergonomisk avlastende sittestilling, da sete og rygg kan innstilles i forhold til brukerens behov. Sittestillingen kan innstilles manuelt eller elektrisk avhengig av brukerens behov.
 • Mer komfort og støtte: Brukeren kan få ekstra polstring av sete- og ryggpute og armlene ved bruk av forskjellige typer skum eller utforming av puter. Spesielle trykkfordelene seteputer kan gi ytterligere bedre komfort. Brukeren kan få stabilisert sin sittestilling med forskjellige ryggputer ved bruk av kroppsstøtter og nakkestøtte. Det er også mulig å montere spesialtilpassede setesystemer og formstøpte løsninger.
 • Behagelig bruk: Enkel betjening og bruk av rullestolens elektriske funksjoner, f.eks. sete tilt, kan hjelpe brukeren med skifte sittestilling i løpet av dagen. Dermed kan trykkfordelingen på kroppen endres slik at risikoen for smerter og trykksår reduseres, og brukeren vil oppleve god komfort ved langvarig bruk.

Kontakt kundeservice eller en salgskonsulent

Vi anbefaler bl.a. følgende stole til mennesker med sklerose:

VELA Blues 210 II A A - HøyHMS nr.  249780

20 cm seteløft. Egnet til brukere som sitter store deler av dagen, og derfor har behov for en rullestol med gode seteløsninger og flere elektriske funksjoner. Stolen er lite plasskrevende og er godt egnet til innendørs bruk. Stolen er høyderegulerbar.

Læs mere

VELA Blues 210 II A A - LavHMS nr.  249782

15 cm seteløft. Egnet til brukere som sitter store deler av dagen, og derfor har behov for en rullestol med gode seteløsninger og flere elektriske funksjoner. Stolen er lite plasskrevende og er godt egnet til innendørs bruk. Stolen er høyderegulerbar.

Læs mere

VELA Blues 210 II A ALB - HøyHMS nr.  249779

20 cm seteløft. Egnet til brukere som har behov for en rullestol som krever lite plass og er godt egnet til innendørs bruk. Stolen er høyderegulerbar, og er velegnet for brukere som utfører daglige aktiviteter sittende i sin rullestol.

Læs mere

VELA Blues 210 II A ALB - LavHMS nr.  249781

15 cm seteløft. Egnet til brukere som har behov for en rullestol som krever lite plass og er godt egnet til innendørs bruk. Stolen er høyderegulerbar, og er velegnet for brukere som utfører daglige aktiviteter sittende i sin rullestol.

Læs mere

VELA SalsaHMS nr.  269273/269274/269275

Ståstoler med manuelt seteløft, seterotasjon, sentralbrems og vinkelregulering

Læs mere

VELA Sango FWD II BHMS nr.  249783

God seteløsningen gir støtte, stabilitet og komfort ved brukerens hverdagsaktiviteter. Lett å manøvrere med sin lave setehøyde, gode fjæring, fleksible understell og gode kjøreegenskaper. Optimal for inne-/utekjøring og i bil.

Læs mere

VELA Sango MWD I BHMS nr.  249784

Er enkel å kjøre med drivhjul i midten. Stolen krever lite plass, har liten svingradius og er lett å manøvrere ute som inne. Stolens mange funksjoner gjør det enkelt for brukeren å variere sittestillingen og gir enkel og sikker kjøring.

Læs mere

VELA Sango MWD II AHMS nr.  249785

Enkel å kjøre da stolen dreier om sin egen akse. Stolen er lite plasskrevende, har liten svingradius og egner seg godt til innendørs bruk. Stolens mange el-funksjoner gir brukeren variasjon i sittestillingen og høyt seteløft gjør det lettere å reise seg.

Læs mere

VELA Sango RWD II BHMS nr.  249786

Gir god fremkommelighet og er lett å manøvrere ute og inne, da brukeren har god kjørefølelse med hele stolen. Stolens mange el-funksjoner gjør det enkelt for brukeren å variere sittestillingen, lettere å reise seg og gir enkel og sikker kjøring.

Læs mere

VELA Tango E ståstøtteHMS nr. 

VELA Tango El ståstol er en arbeidsstol til brukere som har behov for støtte og sikkerhet i stående stilling, og som samtidig har behov for elektrisk høyderegulering, for eksempel ved manglende krefter i bena.

Læs mere

Dansk design og produksjon

Uendelige tilpasningsmuligheter

Gratis rådgiving av fagspesialister