Ryggdiagnoser

Ryggdiagnoser er en betegnelse som omfatter mange forskjellige typer problemer med rygg og nakke. Eksempler på dette er skiveprolaps, brudd på deler av ryggsøylen, slitasjegikt i ryggen, isjas samt kroniske ryggsmerter med ulike årsaker.

Rygg- og nakkebesvær rammer kvinner og menn i alle aldre, og kan være til stor sjenanse i hverdagen, f.eks. på arbeidsplassen, da personer med rygglidelser ofte opplever smerter og fordi lidelsene også kan gi mange sykefraværsdager.

Ryggsmerter kan oppstå eller forverres ved langvarige stillesittende aktiviteter. Fagfolk er enige om at ”den beste sittestillingen er den neste sittestillingen”, og at variasjon og aktivitet er viktig for å unngå eller redusere smerter. Hvis man har langvarig stillesittende arbeid er det viktig at man varierer arbeidsstilling i løpet av dagen, f.eks. ved å sitte på en stillbar stol så man enkelt kan skifte stilling og få støtte ved forskjellige sittestillinger. Det er også en løsning å benytte forskjellige typer stoler i løpet av dagen for å oppnå forskjellige sittestillinger, f.eks. en stillbar kontorstol og en taburett som gir mulighet for å styrke ryggens muskulatur når brukeren sitter ved sitt arbeidsbord.

Rygg- og nakkelidelser kan gi problemer og utfordringer både hjemme og på jobb. Smerter i rygg og nakke kan medføre problemer i forhold til å reise og sette seg og med å stå oppreist i lengre tid, samt dårlig balanse og gangbesvær.

VELA har et stort utvalg av kontorstoler, arbeidsstoler, ståstøttestoler og taburetter som kan gi støtte og avlastning når man sitter, og som dermed kan gjøre det mulig å utføre aktiviteter man ellers ville hatt problemer med:

  • Bedre sittestilling: Brukeren kan få en komfortabel og ergonomisk avlastende sittestilling, da sete og rygglene enkelt kan innstilles etter brukerens behov. Dermed kan brukeren få den innstillingen som er mest komfortabel, og enkelt bytte sittestilling i løpet av dagen. Brukere med rygglidelser kan dessuten ha nytte av å sitte på et lett forover skråstilt sete.
  • Mer komfort og støtte: For å gi brukeren god støtte og komfort kan seteputer og ryggputer polstres med forskjellige skumtyper, og tilpasses brukerens behov. Det kan f.eks. være spesielle trykkfordelende seteputer, brukertilpassede seter med halebeinsutskjæringer og ryggputer med korsrygg pumpe som gir bedre komfort og lindrer eventuelle smerter.
  • Større sikkerhet: Brukere med ryggsmerter i kombinasjon med dårlig balanse får ekstra sikkerhet og trygghet fordi VELA har stoler med sentralbrems som kan aktiveres før man reiser og setter seg. VELA-stoler kan leveres med armlene som kan gi sikkerhet og støtte når brukeren setter seg i stolen, derved unngås eventuelle støt i ryggen.
  • Enklere betjening: Hvis brukeren har nedsatt bevegelighet i overkroppen, slik at det er vanskelig å nå betjeningsgrepene, kan det monteres spesielle forlengergrep.
  • Færre smerter: Enkel betjening og innstilling av stolen kan redusere risikoen for uhensiktsmessige vridninger og bevegelser i kropppen og dermed redusere risikoen for smerter utløst av forkjære bevegelser. Elektrisk høydeinnstilling skåner brukeren for unødige slag og støt og letter inn- og utstigning av stolen. Færre smerter, større sikkerhet og økt komfort gir desuten mindre tretthet.

Kontakt kundeservice eller en salgskonsulent

Vi anbefaler bl.a. følgende stole til mennesker med rygdiagnoser:

VELA Salsa 110HMS nr. 

VELA Salsa 110 er en ståstol med et kort sete med en forhøyning foran på setet, slik at brukeren unngår følelsen av å gli ned fra setet når det vippes fremover.

Læs mere

VELA Samba 110HMS nr. 

VELA Samba 110 er en ståstol med et kort sete med en forhøyning foran på setet, slik at brukeren unngår følelsen av å gli ned fra setet når det vippes fremover.

Læs mere

VELA Tango 100-1HMS nr.  216000

VELA Tango 100-1 til brukeren som har behov for en mindre sitteenhet.

Læs mere

VELA Tango 100-2HMS nr.  216001

VELA Tango 100-2 til brukeren som har behov for en standard sitteenhet.

Læs mere

VELA Tango 100-3HMS nr.  216002

VELA Tango 100-3 til brukeren som har behov for en større sitteenhet og mer støtte i ryggen.

Læs mere

VELA Tango 100EHMS nr. 

VELA Tango 100E er en arbeidsstol med elektrisk seteløft, seterotasjon og ergonomisk sitteenhet. Stolen fremmer en aktiv sittestilling, deltagelse i hverdagsaktiviteter i hjemmet og på arbeidsplassen. De lettrillene hjulene gjør stolen lett å «gå frem».

Læs mere

VELA Tango 100E-1HMS nr.  248846

VELA Tango 100E-1 til brukeren som har behov for en mindre sitteenhet.

Læs mere

VELA Tango 100E-2HMS nr.  248847

VELA Tango 100E-2 til brukeren som har behov for en standard sitteenhet.

Læs mere

VELA Tango 100E-3HMS nr.  248848

VELA Tango 100E-3 til brukeren som har behov for en større sitteenhet og mer støtte i ryggen.

Læs mere

VELA Tango 100EF-1HMS nr.  216006

VELA Tango 100EF-1 til brukeren som har behov for en mindre sitteenhet.

Læs mere

VELA Tango 100EF-2HMS nr.  216007

VELA Tango 100EF-2 til brukeren som har behov for en standard sitteenhet.

Læs mere

VELA Tango 100EF-3HMS nr.  216008

VELA Tango 100EF-3 til brukeren som har behov for en større sitteenhet og mer støtte i ryggen.

Læs mere

VELA Tango 100F-1HMS nr.  216009

VELA Tango 100F-1 til brukeren som har behov for en mindre sitteenhet

Læs mere

VELA Tango 100F-2HMS nr.  216010

VELA Tango 100F-2 til brukeren som har behov for en standard sitteenhet

Læs mere

VELA Tango 100F-3HMS nr.  216011

VELA Tango 100F-3 til brukeren som har behov for en større sitteenhet og mer støtte i ryggen

Læs mere

VELA Tango 200EHMS nr. 

VELA Tango 200El er en arbeidsstol med elektrisk høyderegulering og høyere ryggstøtte med ekstra korsryggstøtte sammenlignet med VELA Tango 100El-modellen.

Læs mere

Dansk design og produksjon

Uendelige tilpasningsmuligheter

Gratis rådgiving av fagspesialister