Hjerneslag

Hjerneslag er fellesbetegnelsen for blodpropp i hjernen og hjerneblødning. En hjerneslag oppstår akutt, og medfører ofte funksjonstap av ulik art. Det kan for eksempel være lammelser i deler av kroppen (pareser), endringer i syn, hørsel eller følesansen, problemer med språket, problemer med å svelge, spise og drikke, tretthet og endringer i sosial atferd.

Avhengig av de oppståtte funksjonsnedsettelsene er det behov for gjenopptrening i en kortere eller lengre periode, både på sykehuset og i hjemmet.

Funksjonsnedsettelser som følge av en apopleksi kan gi problemer med å klare hverdagsaktiviteter i hjemmet eller på arbeidsplassen, f.eks. på grunn av lammelse av bein og arm på venstre eller høyre side. Mange opplever at de blir fort trøtte, har problemer med å komme til og fra sittende stilling, har dårlig balanse, gangbesvær, problemer med å stå oppreist i lengre tid og med å håndtere kjøkkenredskaper og spisebestikk. Noen får også problemer med å orientere seg.

VELA har et stort utvalg av arbeidsstoler, ståstøttestoler og elektriske rullestoler som kan lette hverdagen og gi økt selvhjulpenhet for personer som har funksjonsnedsettelser etter en apopleksi.

Har du lettere funksjonsnedsettelser, f.eks. dårlig balanse og gangbesvær, kan en arbeidsstol eller en ståstøttestol lette hverdagen markant:

  • Større sikkerhet: Brukere, som f.eks. har dårlig stående balanse, får ekstra sikkerhet og trygghet, da stolen har sentralbrems. Stolen står derfor helt stille, f.eks. når brukeren skal reise seg opp og sette seg. Armlene gir ekstra sikkerhet og støtte, og hjelper brukeren med å kunne sette seg rolig og sikkert i stolen.
  • Enklere betjening: Hvis brukeren har nedsatt kraft i hendene, kan spesielle betjeningsvennlige grep og kontakter monteres.
  • Bedre sittestilling: Brukeren får en komfortabel og ergonomisk avlastende sittestilling, fordi sete og rygg kan innstilles i forhold til forskjellige situasjoner og behov.
  • Mer komfort og støtte: Det er mulig å få ekstra polstring av sete, rygg og armlene samt forskjellige seteputer, som f.eks. trykkavlastende puter som gir bedre komfort og lindrer smerter.
  • Sikker forflytning: Elektrisk høydeinnstilling kan lette inn- og utstigning av stolen fordi den hjelper brukeren med å reise seg opp i stående stilling og sette seg forsiktig ned. Armlenene kan senkes ned i høyde med setet slik at sideveis forflytning kan gjøres på en sikker måte. Større sikkerhet og økt komfort gir dessuten mindre tretthet.

Har du stor funksjonsnedsettelse som følge av apopleksi, kan en elektrisk rullestol lette hverdagen. VELA har uendelig mange tilpasningsmuligheter, både i forhold til sittestilling og kjøreegenskaper:

  • Økt mobilitet: Brukeren kan ferdes på egen hånd og dermed bevege seg selvstendig rundt i hjemmet og f.eks. selv gjøre innkjøp.
  • Større sikkerhet: Brukere som har dårlig balanse får ekstra sikkerhet og trygghet ved å få en elektrisk rullestol som passer til deres spesifikke behov. Den elektriske rullestolens kjøreegenskaper kan programmeres slik at brukeren får trygghet og behagelige kjøreopplevelser med mulighet til å manøvrere sikkert både i hjemmet, på jobben, på skolen og i trafikken.
  • Enklere betjening: Hvis brukeren har nedsatt kraft i hendene kan spesielle betjeningsvennlige joysticker og kontakter monteres på stolen. Det er også mulig å få alternative styringsmuligheter, som f.eks. hakestyring. Hvis brukeren ikke selv kan kjøre den elektriske rullestolen kan det monteres ledsagerstyring.
  • Bedre sittestilling: Brukeren får en komfortabel og ergonomisk avlastende sittestilling, da sete og rygg innstilles i forhold til brukerens behov. Sittestillingen kan enten innstilles manuelt eller elektrisk - avhengig av brukerens behov.
  • Mer komfort og støtte: Brukeren kan få ekstra polstring av sete, rygg og armlene, f.eks. med mykere skum eller forskjellige seteputer. Spesielle trykkavlastende seteputer kan gi bedre komfort og lindre eventuelle smerter. Brukeren kan få stabilisert sin sittestilling med forskjellige ryggsystemer, kroppsstøtter og nakkestøtte, samt spesialtilpassede setesystemer og formstøpninger.

Færre smerter: Enkel betjening og bruk av kjørestolens el-funksjoner, f.eks. sete tilt, kan hjelpe brukeren med å oppnå skiftende sittestillinger i løpet av en lang dag. Dermed kan trykkfordelingen på brukerens kropp endres slik at risiko for smerter og trykksår reduseres så brukeren vil oppleve god komfort ved langvarig bruk.


Kontakt kundeservice eller en salgskonsulent

Vi anbefaler bl.a. følgende stole til mennesker med hjerneslag:

VELA Blues 210 II A A - HøyHMS nr.  249780

20 cm seteløft. Egnet til brukere som sitter store deler av dagen, og derfor har behov for en rullestol med gode seteløsninger og flere elektriske funksjoner. Stolen er lite plasskrevende og er godt egnet til innendørs bruk. Stolen er høyderegulerbar.

Læs mere

VELA Blues 210 II A A - LavHMS nr.  249782

15 cm seteløft. Egnet til brukere som sitter store deler av dagen, og derfor har behov for en rullestol med gode seteløsninger og flere elektriske funksjoner. Stolen er lite plasskrevende og er godt egnet til innendørs bruk. Stolen er høyderegulerbar.

Læs mere

VELA Blues 210 II A ALB - HøyHMS nr.  249779

20 cm seteløft. Egnet til brukere som har behov for en rullestol som krever lite plass og er godt egnet til innendørs bruk. Stolen er høyderegulerbar, og er velegnet for brukere som utfører daglige aktiviteter sittende i sin rullestol.

Læs mere

VELA Blues 210 II A ALB - LavHMS nr.  249781

15 cm seteløft. Egnet til brukere som har behov for en rullestol som krever lite plass og er godt egnet til innendørs bruk. Stolen er høyderegulerbar, og er velegnet for brukere som utfører daglige aktiviteter sittende i sin rullestol.

Læs mere

VELA SalsaHMS nr.  269273/269274/269275

Ståstoler med manuelt seteløft, seterotasjon, sentralbrems og vinkelregulering

Læs mere

VELA Sango FWD II BHMS nr.  249783

God seteløsningen gir støtte, stabilitet og komfort ved brukerens hverdagsaktiviteter. Lett å manøvrere med sin lave setehøyde, gode fjæring, fleksible understell og gode kjøreegenskaper. Optimal for inne-/utekjøring og i bil.

Læs mere

VELA Sango MWD I BHMS nr.  249784

Er enkel å kjøre med drivhjul i midten. Stolen krever lite plass, har liten svingradius og er lett å manøvrere ute som inne. Stolens mange funksjoner gjør det enkelt for brukeren å variere sittestillingen og gir enkel og sikker kjøring.

Læs mere

VELA Sango MWD II AHMS nr.  249785

Enkel å kjøre da stolen dreier om sin egen akse. Stolen er lite plasskrevende, har liten svingradius og egner seg godt til innendørs bruk. Stolens mange el-funksjoner gir brukeren variasjon i sittestillingen og høyt seteløft gjør det lettere å reise seg.

Læs mere

VELA Sango RWD II BHMS nr.  249786

Gir god fremkommelighet og er lett å manøvrere ute og inne, da brukeren har god kjørefølelse med hele stolen. Stolens mange el-funksjoner gjør det enkelt for brukeren å variere sittestillingen, lettere å reise seg og gir enkel og sikker kjøring.

Læs mere

VELA Tango 300EHMS nr. 

VELA Tango 300 El er en forsterket arbeidsstol med elektrisk høyderegulering beregnet for høy brukervekt på opptil 200 kg

Læs mere

VELA Tango 310EHMS nr. 

Robust stol med maks bruker vekt på inntil 300 kg. Bruker vil bli mere selvhjulpen og uavhengig, ved hjelp av elektrisk hev/senk. Stolen er til god hjelp i forbindelse med daglige aktiviteter i hjemmet. Likeså i forbindelse med rehabilitering/trening.

Læs mere

VELA Tango E ståstøtteHMS nr. 

VELA Tango El ståstol er en arbeidsstol til brukere som har behov for støtte og sikkerhet i stående stilling, og som samtidig har behov for elektrisk høyderegulering, for eksempel ved manglende krefter i bena.

Læs mere

Dansk design og produksjon

Uendelige tilpasningsmuligheter

Gratis rådgiving av fagspesialister