VELA Tango 100S

VELA Tango 100S er en sikker stol til barn og unge med spesielle behov. Stolen er perfekt for bruk i skolen og hjemmet. Sentralbremsen gir stabilitet ved aktivitet og når barnet skal reise seg eller sette seg ned.

VELA Tango 100S støtter aktivitet og læring på skolen og hjemme:

  • Stolen er blant annet egnet for barn med ADHD, barnegikt eller CP
  • God ergonomi, komfort og mulighet for ekstra støtte gir en optimal sittestilling som fremmer aktivitet og deltakelse
  • Er som standard utstyrt med E-sete (leveres i fire størrelser) og E-ryggstøtte (leveres i flere størrelser og varianter)

Kontakt VELA


Ta en titt på tilbehør

Visste du at 20% av alle stolene er spesialtilpasset?

Vi kan også hjelpe deg

Ring +47 97 46 55 22

Sete

E2-Sete

E2-sete (B:32xD:35cm ). Dette arbeidsstolsetet er spesielt velegnet for barn. Setet er polstret og har lett sidestøtte på begge sider. Bakerst på setet er det et “basseng” med skum, som kan skiftes og vendes slik at barnet får optimal stabilitet i sittende stilling. 

 

E3-Sete

E3-sete (B:36xD:43cm ). Dette er et arbeidsstolsete som er spesielt velegnet for barn. Setet er polstret og har lett sidestøtte på begge sider. Bakerst på setet er det et “basseng” med skum, som kan vendes eller skiftes slik at barnet får optimal stabilitet i sittende stilling. 

E4-Sete

E4-sete (B:40xD:47cm ). Dette er et arbeidsstolsete som er spesielt velegnet for barn. Setet er polstret og har lett sidestøtte på begge sider. Bakerst på setet er det et “basseng” med skum, som kan vendes eller skiftes slik at barnet får optimal stabilitet i sittende stilling. 

Inkontinenstrekk til E1-/E2-/E3-/E4-sæde

Et løst, vanntett inkontinenstrekk i kunststoff til seter. Trekket er velegnet til f.eks. brukere som søler mye i forbindelse med måltider eller ved inkontinens. Trekket er pustende, hygienisk og rengjøringsvennlig, og kan enkelt tas av og vaskes i vaskemaskin. Fås i flere farger og stofftyper og passer til flere forskjellige setetyper og setestørrelser.

Ryggstøtte

E1-ryggstøtte

E1-ryggstøtte (B:22xH:18cm). Har polstret rygg med en vinkellås som er spesielt velegnet for barn. Ryggstøtten kan reguleres i høyde og dybde samt i vinkel, slik at barnet får best mulig støtte uten å begrense muligheten for en aktiv sittestilling. 

E2-Ryggstøtte

E2-ryggstøtte (B:26xH:26cm). Ryggstøtten har polstret rygg med en vinkellås som er spesielt velegnet for barn. Ryggstøtten kan reguleres i høyde og dybde samt i vinkel, slik at barnet får best mulig støtte uten å begrense muligheten for en aktiv sittestilling. 

E3-Ryggstøtte

E3-ryggstøtte (B28xH35 cm). Ryggstøtten har polstret rygg med en vinkellås som er spesielt velegnet for barn. Ryggstøtten kan reguleres i høyde og dybde samt i vinkel, slik at barnet får best mulig støtte uten å begrense muligheten for en aktiv sittestilling. 

 

ES3-ryggstøtte

ES3-ryggstøtte, (B:32xH:37cm) (avstand mellom sidestøttene: 20 cm). Har en polstret ryggpute med innebygd sidestøtte som er spesielt velegnet for barn. Ryggputen har myke, støttende sidestøtter som styrer barnet mot midten. Ryggputen kan reguleres i høyde og dybde samt i vinkel, slik at barnet oppnår mest mulig støtte i sittestillingen. Det er mulig å montere nakkestøtte.

ES4-ryggstøtte

ES4-ryggstøtte, (B:37xH:43cm) (Avstand mellom sidestøttene: 24 cm). Har en polstret ryggpute med innebygd sidestøtte som er spesielt velegnet for barn. Ryggputen har myke, støttende sidestøtter som styrer barnet mot midten. Ryggputen kan reguleres i høyde og dybde samt i vinkel, slik at barnet oppnår mest mulig støtte i sittestillingen. Det er mulig å montere nakkestøtte.

ES5-ryggstøtte

ES5-ryggstøtte, (B:43xH:46cm) (Avstand mellom sidestøttene: 28 cm). Har en polstret ryggpute med innebygd sidestøtte som er spesielt velegnet for barn. Ryggputen har myke, støttende sidestøtter som styrer barnet mot midten. Ryggputen kan reguleres i høyde og dybde samt i vinkel, slik at barnet oppnår mest mulig støtte i sittestillingen. Det er mulig å montere nakkestøtte.

Stofftrekk til ryggstøtte - E1-/E2-/E3- & ES3-5

Løst stofftrekk til ryggstøtte: Et løst trekk til ryggstøtten er hygienisk, komfortabelt og rengjøringsvennlig, og kan enkelt tas av og vaskes i vaskemaskin. Trekket kan fås i flere farger og stofftyper, og passer til ryggstøtter av ulik type og størrelse.

Trekk

Inkontinenstrekk til E1-/E2-/E3-/E4-sæde

Et løst, vanntett inkontinenstrekk i kunststoff til seter. Trekket er velegnet til f.eks. brukere som søler mye i forbindelse med måltider eller ved inkontinens. Trekket er pustende, hygienisk og rengjøringsvennlig, og kan enkelt tas av og vaskes i vaskemaskin. Fås i flere farger og stofftyper og passer til flere forskjellige setetyper og setestørrelser.

Stofftrekk til ryggstøtte - E1-/E2-/E3- & ES3-5

Løst stofftrekk til ryggstøtte: Et løst trekk til ryggstøtten er hygienisk, komfortabelt og rengjøringsvennlig, og kan enkelt tas av og vaskes i vaskemaskin. Trekket kan fås i flere farger og stofftyper, og passer til ryggstøtter av ulik type og størrelse.

Stofftrekk til setet E1-/E2-/E3-/E4

Et løst stofftrekk til setet, som skåner stoltrekket mot slitasje og smuss, og er velegnet hvis stolen brukes ved måltider samt ved gjenbruk. Trekket er pustende, hygienisk og rengjøringsvennlig, og kan enkelt tas av og vaskes i vaskemaskin. Fås i flere farger og stofftyper og til flere forskjellige setetyper og setestørrelser.

Armlene

Ergon armlene - 8x26cm

Ergon armlene (B:8xL:26cm) og armlenestang (31 cm). En standard armlenestang med kort, avrundet og smal pute.

 

Ergon armlene - 8x26cm - ekstra lang

Ekstra lang armlenestang (41 cm lang). En fordel for høye personer. Armlenestangen gir god støtte fra armlenet når man f.eks. reiser seg eller setter seg i stolen.

 

HH armlene, innoverbøyd med pute

HipHop armlene, innoverbøyd med pute (B:6xL:21cm) og høyderegulering (11–20 cm).

Det innoverbøyde armlenet er egnet for barn som trenger å ha armlenene tett inntil kroppen, f.eks. for å få ekstra stabilitet ved aktiviteter og ved forflytning. 

HH-armlene

HipHop armlene med pute (B:6xL:21cm) og høyderegulering (11–20 cm).

Armlenet er velegnet for barn som trenger å ha armlenene tett inntil kroppen, f.eks. for å få ekstra stabilitet ved aktiviteter og ved forflytning. 

Brems

4-hjuls bremsestel

4-hjuls bremser er velegnet for brukere som er svært urolige eller hvis stolen skal stå på ujevnt underlag. Understellet sikrer optimal bremsing på alle 4 hjul, også selv om stolen står på ujevnt underlag.

Bremsepedal

Bremsepedalen kan brukes i stedet for bremsespaken eller sammen med bremsespaken. Bremsepedalen er plassert på baksiden av stolen, trykkes ned med foten. Bremsepedalen kan med fordel brukes av en stående person, man kan bremse stolen uten å bøye seg – unngå dårlige arbeidsstillinger. Kombinasjonen med bruk av bremsepedalog kjørebøyle kan være hensiktsmessig – god.

Beskrivelse Art.nr. HMS art.nr.
Bremsepedal A925936 215883

Forlenger til bremsestangen

En forlenger til bremsestangen er en fordel for brukeren ved høy sittehøyde eller hvis brukeren har vanskelig for å nå en bremsestang med standard lengde.

 

T-bremse grep

T-bremsehåndtaket forlenger bremsehåndtaket slik at det blir lettere for personer med f.eks. funksjonsnedsettelse i skulderen å nå bremsen.

 

Benstøtte

Fot og ankelremmer

Fot og ankelremmer i tre størrelser: small, medium og large. Remmene er laget i en myk kvalitet og reguleres i lengden under fotplaten. Spesielt velegnet til barn som har vanskelig for å holde føttene på fotplaten. Kan tas av og vaskes i vaskemaskin. 

S-fotstøtte

S-fotstøtte med 20 graders vinkel og oppfellbar plastplate. S-fotstøtten er montert på setet og følger setet når det reguleres i høyden, noe som gir brukeren god støtte til føttene.

Fås i 2 størrelser:

B:296xD:225mm med regulerbar lengde 26–41 cm

B:296xD:225mm med regulerbar lengde 21–31 cm

 

 

S-fotstøtte 20 grader med LP-plastplate

S-fotstøtte med oppfellbar LP-plastplate. S-fotstøtten er montert på setet og følger setet når det reguleres i høyden, noe som gir brukeren god støtte til føttene.

Fås i 2 størrelser med 20 graders vinkling:

B:283xD:275mm med regulerbar lengde 26–41 cm

B:283xD:245mm med regulerbar lengde 21–31 cm

S-fotstøtte med LP-plastplate

S-fotstøtte med oppfellbar LP-plastplate. S-fotstøtten er montert på setet og følger setet når det reguleres i høyden, noe som gir brukeren god støtte til føttene.

LP-platen er tilgjengelig i 3 størrelser:

LP.20-plate - størrelse 283x245 mm
LP.25-plate - størrelse 335x250 mm
LP.27-plate - størrelse 283x275 mm

Den ønskede LP-platen kan monteres på to forskjellige oppheng:

Oppheng med justerbar lengde 21-31 cm
Opphengmed justerbar lengde 26-41 cm

LP-plate og oppheng velges med hensyn til brukerens mål og behov

Nakkestøtte

Nakkestøtte HipHop

Nakkestøtte HH med pute (B:17,5xH:9cm). Fremstilt i rengjøringsvennlig skinn for montering på høy rygg. Nakkestøtten kan stilles inn i høyde, dybde og vinkel, slik at barnet får optimal avlastning av hode og nakke. 

Sele

2-punkts hoftesele

2-punkts hoftesele med regulerbar lengde og trykklås (L:140 cm) eller klemmelås (L:115 eller L95 cm) til brukere som har behov for trygghet ved f.eks. kjøring utendørs i høy fart. Kan vaskes i vaskemaskin. 

H-sele

H-sele, Sternum-skulder med klemmelås i tre størrelser: small, medium og large. Selen styrer barnets kropp og gir stabilitet i sittende stilling. Selestroppene er myke og kan vaskes i vaskemaskin.

Lås til Y-sele med trykklås

Lås til Y-sele med trykklås. Er velegnet til seler der barnet ikke skal kunne åpne selen selv, f.eks. av sikkerhetsmessige årsaker.

Y-sele

Y-selen er en 4-punkts hoftesele med regulerbar lengde. Selen fås med enten trykklås eller klemmelås. Selen kan tas av og vaskes i vaskemaskin.

Kan monteres med sele over låret eller magen.

Fås i 3 størrelser:

Small: B:3,8xL:128cm

Medium B:3,8xL:138cm

Large B:3,8xL:172cm 

 

Bord

Akrylbord - AJ

Akrylbord AJ, (B:45xL:35cm). Bordet er avtakbart og regulerbart i høyde, dybde, bredde og vinkel. Bordet monteres i oppheng på den ene siden av stolen, slik at det ikke forstyrrer brukerens betjening av joysticken.

Bord

Bord i akryl med liten kant. Bordet er nedfellbart, avtakbart og kan reguleres i både høyde, dybde og bredde, slik at det kan tilpasses i forhold til brukerens sittestilling.

Merk: Bordet hviler på begge armlener når det er montert på stolen.

Fås i 3 størrelser:

B:39xD:29cm

B:52xD:40cm

B:60xD:49cm

 

Kjørebøyle

Kjørebøyle høyde- dybderegulerbar - 100

Kjørebøylen gir hjelperen god arbeidsstilling når det er behov for å transportere brukeren i stolen. Skubbebøjlen er vinelregulerbar og høyde og dybde reguleres enkelt så den passer den som skal skyve stolen. Noen brukere kan også ha nytte av kjørebøylen til å støtte seg til når man går. Kjørebøylen kan enkelt demonteres.

Beskrivelse Art.nr. HMS art.nr.
Tango 100 A928214 215922

Kroppsstøtte

Abduksjonskloss (l)

Abduksjonskloss, polstret og regulerbar (D:14xB:12xH:6cm), styrer barnets ben og støtter barnet mot å gli fremover på setet. Er f.eks. velegnet for barn med spasmer. Puten er myk og rengjøringsvennlig. 

 

Abduksjonskloss (m)

Abduksjonskloss, polstret og regulerbar (D:11xB:9xH:9cm), styrer barnets ben og støtter barnet mot å gli fremover på setet. Er f.eks. velegnet for barn med spasmer. Puten er myk og rengjøringsvennlig. 

Abduksjonskloss (s)

Abduksjonskloss, polstret og regulerbar (D:11xB:8xH:6cm), styrer barnets ben og støtter barnet mot å gli fremover på setet. Er f.eks. velegnet for barn med spasmer. Puten er myk og rengjøringsvennlig. 

 

Kroppsstøtte Support - lille buet PU pute

Kroppsstøtte med liten, buet PU-pute (B:6xL:17cm). Kroppsstøtten er velegnet til større barn som trenger stabil støtte i sidene og foran. Den er regulerbar i høyde, dybde og bredde. Kroppsstøtten kan svinges til siden ved f.eks. forflytning, og monteres på ulike kroppsstøttestenger, slik at de passer i forhold til kroppens bredde. Kroppsstøttene kan brukes på høye ryggstøtter.

Kroppsstøtte Support - polstret lige pute

Kroppsstøtte med rett, polstret pute (B:17xL:10cm). Kroppsstøtten er velegnet til barn som trenger stabil sidestøtte. Den er regulerbar i høyde, dybde og bredde. Kroppsstøtten kan svinges til siden ved f.eks. forflytning, og monteres på ulike kroppsstøttestenger, slik at de passer i forhold til kroppens bredde. Kroppsstøttene kan brukes på høye ryggstøtter.

Kroppsstøtte Support - stor buet PU pute

Kroppsstøtte med stor, buet PU-pute (B:9xL:17cm). Kroppsstøtten er velegnet til større barn som trenger stabil støtte i sidene og foran. Den er regulerbar i høyde, dybde og bredde. Kroppsstøtten kan svinges til siden ved f.eks. forflytning, og monteres på ulike kroppsstøttestenger, slik at de passer i forhold til kroppens bredde. Kroppsstøttene kan brukes på høye ryggstøtter.

Lårstøtte HH (l)

Lårstøtte med polstrede puter (L:25xB:7,5 cm), monteres under setet. De er regulerbare i bredde og dybde i forhold til setet. Putene kan monteres slik at de støtter fremme ved lårene eller bak ved bekkenet, og gir dermed barnet optimal støtte uten å begrense barnets aktivitet.

Lårstøtte HH (m)

Lårstøtte med polstrede puter (L:19xB:7,5 cm), monteres under setet. De er regulerbare i bredde og dybde i forhold til setet. Putene kan monteres slik at de støtter fremme ved lårene eller bak ved bekkenet, og gir dermed barnet optimal støtte uten å begrense barnets aktivitet.

Lårstøtte HH (s)

Lårstøtte med polstrede puter (L:11xB:6,5 cm), monteres under setet. De er regulerbare i bredde og dybde i forhold til setet. Putene kan monteres slik at de støtter fremme ved lårene eller bak ved bekkenet, og gir dermed barnet optimal støtte uten å begrense barnets aktivitet.

 

Sidestøtter HH (l)

Sidestøtter med polstrede puter (L:25xB:7,5 cm), kan monteres på armlenestangen. De er regulerbare i høyde og bredde i forhold til setet, og støtter barnet uten å begrense barnets aktiviteter.

Sidestøtter HH (m)

Sidestøtter med polstrede puter (L:19xB:7,5 cm), kan monteres på armlenestangen. De er regulerbare i høyde og bredde i forhold til setet, og støtter barnet uten å begrense barnets aktiviteter.

Sidestøtter HH (s)

Sidestøtter med polstrede puter (L:11xB:6,5 cm), kan monteres på armlenestangen. De er regulerbare i høyde og bredde i forhold til setet, og støtter barnet uten å begrense barnets aktiviteter.

 

Mionetta satch (stof)

Mionetta er et microfiberstof fra danske Scancoll i 100% polyester. Slidstyrke 35.000 Martindale. Det udemærker sig ved en god slidstyrke og er desuden vandafvisende.

Rengøres med let hånd med en ren, fugtig klud uden sæbe.

Blå - 582

Blå - 582

Rød - 581

Rød - 581

Sort - 583

Sort - 583

Vi har eget polsterværksted, og tilbyder derfor en masse andre stoftyper, som du kan se her. Der kan blive påregnet en merpris og længere leveringstid ved at vælge et andet stof end standard.

Produktblade

Download Produktblade
VELA Tango 100S, 100ES Download

Brukermanual

Download Brukermanual
VELA Tango 100S, 100ES Download

Reservedelsliste

Download Reservedelsliste
VELA Tango 100S Download

Tilbehørsliste

Download Tilbehørsliste
VELA Tango 100ES, 100S Download

Kontakt kundeservice


Har du sett de andre varianter av samme stol?

Dansk design og produksjon

Uendelige tilpasningsmuligheter

Gratis rådgiving av fagspesialister