VELA Tango 100E

VELA Tango 100E er en arbeidsstol med elektrisk seteløft, seterotasjon og ergonomisk sitteenhet. Stolen fremmer en aktiv sittestilling, deltagelse i hverdagsaktiviteter i hjemmet og på arbeidsplassen. De lettrillene hjulene gjør stolen lett å «gå frem».

  • Trinnløs, elektrisk høydejustering av setet gir en skånsom og sikker endring av sittehøyden
  • Sittepute med ergonomisk fasong og friksjon i sto…et gir en stabil støtte for bekkenet i nøytral og aktiv arbeidsstilling
  • Ryggen reguleres lett i høyde, vinkel og dybde etter den enkelte brukers behov
  • Høyde- og bredderegulerbare armlener gir god støt¬te når man skal reise og sette seg
  • Fotbøylen kan lett vippes opp og ned, kan stås på, og gir god stabilitet for benene ved høy sittestilling

Kontakt VELA


Ta en titt på tilbehør og polsterfarver

Visste du at 20% av alle stolene er spesialtilpasset?

Vi kan også hjelpe deg

Ring +47 97 46 55 22

Sete

Artrodese-sete CY

Artrodese-sete CY (B:47xD:50cm). Stort artrodese-sete med større bredde og dybde. Setet har regulerbare klaffer foran, som kan stilles inn trinnløst og uavhengig av hverandre. Det er velegnet f.eks. ved stive ledd og til benamputerte og hofteopererte brukere, som ønsker åpen hoftevinkel på det ene eller begge bena.

 

Artrodese-sete Y

Artrodese-sete Y (B:44xD:45cm). Et sete i standardstørrelse med regulerbare klaffer foran, som kan stilles inn trinnløst og uavhengig av hverandre. Det er velegnet f.eks. ved stive ledd og til benamputerte og hofteopererte brukere, som ønsker åpen hoftevinkel på det ene eller begge bena.

 

Beskrivelse Art.nr. HMS art.nr.
B9 l18 stor hø R926305 204047
B9 l18 stor hø R926305 204047
B9 l18 stor hø R926305 204047

Ergo sete

Ergo-sete (B:46xD:40cm). Et ergonomisk utformet sete med avrundet forkant og mindre setedybde enn et standard sete. Dette setet er spesielt velegnet for brukere som har korte ben og behov for et bredt sete. 

 

KP-sete

KP-sete (B:39xD:36cm). Et smalt og flatt, polstret sete med liten setedybde, velegnet for brukere som ønsker et flatere sete. Velegnet til lave brukere så vel som til barn.

 

KX-sete

KX-sete (B:39xD:44cm). Et smalt og flatt, polstret sete, velegnet til f.eks. høye brukere som ønsker et flatt sete. 

 

LP-sete

LP-sete (B:44xD:36cm). Et ergonomisk utformet sete med avrundet forkant og liten setedybde. Setet er velegnet for brukere som ønsker en aktiv sittestilling med eksempelvis fremovervippet sete og samtidig god støtte til lårene. 

 

Ryggstøtte

CX-ryggstøtte

CX-ryggstøtte (B:38xH43 cm). En høy ryggstøtte med flat utforming. Ryggvinkelen kan stilles inn og låses i en fast vinkel, noe som gir mulighet for å oppnå optimal korsryggstøtte. 

 

CY-ryggstøtte

CY-ryggstøtte (B:43xH:45cm). Ryggstøtten har høy rygg med avrundet kant øverst, samt en vinkellås som gjør det mulig å låse ryggen i en fast vinkel, som gir bedre mulighet for å oppnå optimal korsryggstøtte. 

 

CY-ryggstøtte med luftpute til korsryggstøtte

CY-ryggstøtte (B:43xH:45cm) med luftpute til korsryggstøtte. Ryggstøtten har høy rygg med avrundet kant øverst. Den innebygde luftputen i korsryggdelen gjør det mulig å justere støtten i korsryggen. Luftputen er velegnet ved behov for endring av korsryggstøtten i løpet av dagen.

 

D3-ryggstøtte

D3-ryggstøtte (B:28xH:23cm) En ergonomisk utformet ryggstøtte som kan stilles inn i både høyde og dybde. D3-ryggstøtten kan med fordel brukes av mindre personer som trenger god ryggstøtte.

 

Ergo ryggstøtte

Ergo ryggstøtte (B:38xH:22cm) er en ergonomisk buet ryggstøtte som gir god korsryggstøtte. Ryggstøtten er lav og gir brukeren fri bevegelighet i rygg, skuldre og armer ved forskjellige aktiviteter.

 

LP-ryggstøtte

LP-ryggstøtte (B:26xH:16cm). En liten, ergonomisk ryggstøtte med mulighet for presis innstilling og støtte på en liten del av ryggen.

 

Trekk

Trekk til ryggstøtte

Løst trekk til ryggstøtte. Trekket er hygienisk, rengjøringsvennlig og kan enkelt tas av og vaskes i vaskemaskin.  Det fås i stoff eller vanntett kunststoff.

 

Trekk til setet - stoff

Et løst trekk til setet. Trekket er pustende, hygienisk og rengjøringsvennlig, og kan enkelt tas av og vaskes i vaskemaskin.  Det fås i flere farger og stofftyper. 

 

Trekk til setet - vanntett kunststoff

Et løst setetrekk i vanntett kunststoff. Trekket er velegnet til f.eks. brukere som søler mye i forbindelse med måltider og ved inkontinens. Trekket er pustende, hygienisk og rengjøringsvennlig, og kan enkelt tas av og vaskes i vaskemaskin.  

 

Armlene

Armlen pute el-betjent, m stang

Ergon armlene til elektrisk regulerbare stoler er en fordel for høye brukere som trenger god støtte fra armlenet når de f.eks. reiser seg eller setter seg. Det er også en fordel for brukere med lang overkropp i kombinasjon med korte armer, f.eks. brukere med kortvoksthet.

Beskrivelse Art.nr. HMS art.nr.
9x30 cm ve, l41 cm A1114405003 215956
9x30 cm hø, l41 cm A1024405003 215951

Brems

4-hjuls bremsestel

4-hjuls bremser er velegnet for brukere som er svært urolige eller hvis stolen skal stå på ujevnt underlag. Understellet sikrer optimal bremsing på alle 4 hjul, også selv om stolen står på ujevnt underlag.

Bremsepedal

Bremsepedalen kan brukes i stedet for bremsespaken eller sammen med bremsespaken. Bremsepedalen er plassert på baksiden av stolen, trykkes ned med foten. Bremsepedalen kan med fordel brukes av en stående person, man kan bremse stolen uten å bøye seg – unngå dårlige arbeidsstillinger. Kombinasjonen med bruk av bremsepedalog kjørebøyle kan være hensiktsmessig – god.

Beskrivelse Art.nr. HMS art.nr.
Bremsepedal A925936 215883

Elektrisk brems kit

En elektrisk brems som betjenes ved hjelp av en lett tilgjengelig vippeleddkontakt. Denne bremsen er velegnet for brukere som ikke klarer å betjene en bremsestang. En elektrisk brems kan bidra til å sikre at brukeren er mest mulig selvhjulpen – en fordel for både pleiepersonale og bruker.

Den elektriske bremsen fås til både 2-hjuls og 4-hjuls bremseunderstell.

Forlenger til bremsestangen

En forlenger til bremsestangen er en fordel for brukeren ved høy sittehøyde eller hvis brukeren har vanskelig for å nå en bremsestang med standard lengde.

 

T-bremse grep

T-bremsehåndtaket forlenger bremsehåndtaket slik at det blir lettere for personer med f.eks. funksjonsnedsettelse i skulderen å nå bremsen.

 

Benstøtte

E-benstøtte - fast vinkling (s)

E-benstøtte med 67 grader fast vinkling og svingbar, oppfellbar fotplate (37,5 cm) samt regulerbar lengde (32–48 cm). Dette er velegnet ved forflytning til og fra stolen, siden fotplatene kan felles opp og benstøtten kan svinges til siden og tas av uten bruk av verktøy.

 

Oppfellbar fotbøyle

Oppfellbar fotbøyle som kan klappes opp, slik at den ikke er i veien ved inn- og utstigning av stolen. Denne fotbøylen er god å bruke for å oppnå en god sittestilling og samtidig kunne hvile føttene når det er behov for en høy sittestilling. 

 

S-fotstøtte

S-fotstøtte med 20 graders vinkel og oppfellbar plastplate. S-fotstøtten er montert på setet og følger setet når det reguleres i høyden, noe som gir brukeren god støtte til føttene.

Fås i 2 størrelser:

B:296xD:225mm med regulerbar lengde 26–41 cm

B:296xD:225mm med regulerbar lengde 21–31 cm

 

 

S-fotstøtte 20 grader med LP-plastplate

S-fotstøtte med oppfellbar LP-plastplate. S-fotstøtten er montert på setet og følger setet når det reguleres i høyden, noe som gir brukeren god støtte til føttene.

Fås i 2 størrelser med 20 graders vinkling:

B:283xD:275mm med regulerbar lengde 26–41 cm

B:283xD:245mm med regulerbar lengde 21–31 cm

S-fotstøtte med LP-plastplate

S-fotstøtte med oppfellbar LP-plastplate. S-fotstøtten er montert på setet og følger setet når det reguleres i høyden, noe som gir brukeren god støtte til føttene.

LP-platen er tilgjengelig i 3 størrelser:

LP.20-plate - størrelse 283x245 mm
LP.25-plate - størrelse 335x250 mm
LP.27-plate - størrelse 283x275 mm

Den ønskede LP-platen kan monteres på to forskjellige oppheng:

Oppheng med justerbar lengde 21-31 cm
Opphengmed justerbar lengde 26-41 cm

LP-plate og oppheng velges med hensyn til brukerens mål og behov

Nakkestøtte

Nakkestøtte

Nakkestøtte med pute i skinn (B:26xH:13cm). Nakkestøtten er 3-punkts regulerbar, og kan bare monteres på høye ryggstøtter, for eksempel CY-ryggstøtte og CX-ryggstøtte.

 

Sele

Y-sele

Y-selen er en 4-punkts hoftesele med regulerbar lengde. Selen fås med enten trykklås eller klemmelås. Selen kan tas av og vaskes i vaskemaskin.

Kan monteres med sele over låret eller magen.

Fås i 3 størrelser:

Small: B:3,8xL:128cm

Medium B:3,8xL:138cm

Large B:3,8xL:172cm 

 

Bord

Bord

Bord i akryl med liten kant. Bordet er nedfellbart, avtakbart og kan reguleres i både høyde, dybde og bredde, slik at det kan tilpasses i forhold til brukerens sittestilling.

Merk: Bordet hviler på begge armlener når det er montert på stolen.

Fås i 3 størrelser:

B:39xD:29cm

B:52xD:40cm

B:60xD:49cm

 

Tjeneste/grep

Giktkontakt til elektrisk højdeindstilling

En giktkontakt kan lette betjeningen av den elektriske høydereguleringen. Dette er en fordel når man f.eks. har nedsatt kraft, bevegelighet eller smerter i hendene.

 

Håndbetjening

Håndbetjening til elektrisk regulering av setehøyden. Håndbetjeningen er en fordel når stolen skal betjenes av personale eller av en personlig assistent. Spiralledningen gjør det mulig å stå ved stolen der det er mest praktisk for brukeren og assistenten når høyden skal reguleres.

Kontaktboks kan også kjøpes med magnetisk fjæring.

V-grep

Dette spesielle innstillingsgrepet kan f.eks. lette betjeningen av høydeinnstilling og vipp hvis man har nedsatt kraft eller bevegelighet i hender og armer.

 

Kroppsstøtte

Kroppsstøtte Support - polstret likt pute

Kroppsstøtte med likt polstret pute (B:17xL:10cm). Denne kroppsstøtten er velegnet for brukere som trenger stabilitet og støtte. Støtten er regulerbar i høyde, dybde og bredde. Kroppsstøtten kan dessuten svinges til siden ved f.eks. forflytning, og monteres på ulike kroppsstøttestenger, slik at de passer i forhold til kroppens bredde. Disse kroppsstøttene kan brukes på høye ryggstøtter.

Kroppsstøtte Support- lille buet PU pute

Kroppsstøtte med liten, buet PU-pute (B:6xL:17cm). Denne kroppsstøtten er velegnet for brukere som trenger stabilitet og støtte. Støtten er regulerbar i høyde, dybde og bredde. Kroppsstøtten kan dessuten svinges til siden ved f.eks. forflytning, og monteres på ulike kroppsstøttestenger, slik at de passer i forhold til kroppens bredde. Disse kroppsstøttene kan brukes på høye ryggstøtter.

 

Kroppsstøtte Support- stor buet PU pute

Kroppsstøtte med stor, buet PU-pute (B:9xL:17cm). Denne kroppsstøtten er velegnet for brukere som trenger stabilitet og støtte. Støtten er regulerbar i høyde, dybde og bredde. Kroppsstøtten kan dessuten svinges til siden ved f.eks. forflytning, og monteres på ulike kroppsstøttestenger, slik at de passer i forhold til kroppens bredde. Disse kroppsstøttene kan brukes på høye ryggstøtter.

 

Main Line Plus (stof) - sort

Main Line Plus er et populært kvalitetsstoff fra Camira i 67% ull og 33% viscose. Stoffet har meget god slitestyrke (≥50,000 Martindale), er rengjøringsvennlig og gir meget god sittekomfort.

Rengjøres ved støvsuging, rensing eller avtørring med ren og oppvridd klut.

Mørk grå - IF276

Mørk grå - IF276

Brochure

Her kan du se en oversigt over vores forskellige brugermanualer.

Download Brochure
Ergonomiske Stole Download
Tilbehør til VELA-stoler Download

Produktblade

Download Produktblade
VELA Tango 100El, 200El Download

Brukermanual

Download Brukermanual
VELA Tango 100, 100F, 100EF, 100A, 100FA, 100EFA Download

Reservedelsliste

Download Reservedelsliste
VELA Tango 100E (arkiv) Download
VELA Tango 100EF Download

Tilbehørsliste

Download Tilbehørsliste
VELA Tango 100, 200, 100El, 200El Download

Kontakt kundeservice


Har du sett de andre varianter av samme stol?

Dansk design og produksjon

Uendelige tilpasningsmuligheter

Gratis rådgiving av fagspesialister