Berørt av sykdom

Mange sykdommer, forbigående eller kroniske, gir funksjonsnedsettelser som påvirker aktivitetsnivået hos den enkelte slik at det kan være vanskelig å opprettholde hverdagsaktiviteter både hjemme og på arbeidsplassen.

Det gjelder for eksempel for mennesker med gikt, ryggsykdommer, disseminert sklerose, følger av blodpropp eller hjerneblødning. Disse sykdommene kan medføre varierende funksjonsnedsettelser som balanseproblemer, redusert kraft i bena eller armene og hendene, begrenset bevegelighet i ledd eller smerter.

Sykdom kan føre til generelle mobilitetsproblemer, f.eks. problemer med å gå, reise seg, sette seg i og reise seg fra en stol, samt behov for å sitte ved aktiviteter som friske mennesker utfører stående.

Det er et velkjent faktum at man blir fortere frisk når man er i aktivitet. Det samme gjelder ved kronisk sykdom der man må leve med varige funksjonsnedsettelser. Her kan hjelpemidler og endringer i omgivelsene bidra til å opprettholde daglige aktiviteter og gjøremål.

berørt av sykdom wide

VELA har mange års erfaring med å finne den helt riktige stolen, som kan støtte og fremme aktiviteter og daglige gjøremål tross forbigående eller kronisk sykdom. VELA har flere ulike modeller av arbeidsstoler, ståstoler og taburetter som er velegnet for både hjemmet og arbeidsplassen.

 

Multippel sklerose(10 varianter)

Multippel sklerose er en sykdom som kan ramme både menn og kvinner, og som utvikler seg svært forskjellig fra person til person.

Les mere

Cerebral parese(8 varianter)

Cerebral parese (forkortet CP) er en hjerneskade som oppstår under graviditeten eller kort tid etter fødselen

Les mere

Muskelsvinn(10 varianter)

Muskelsvinn er et fellesnavn for en rekke forskjellige nevromuskulære sykdommer som gir seg utslag i forskjellige former og grader av funksjonsnedsettelse.

Les mere

Gikt(3 varianter)

Gikt er en utbredt, kronisk sykdom som berører svært mange mennesker.

Les mere

Ryggdiagnoser(0 varianter)

Ryggdiagnoser er en betegnelse som omfatter mange forskjellige typer problemer med rygg og nakke.

Les mere

Hjerneslag(12 varianter)

Hjerneslag er fellesbetegnelsen for blodpropp i hjernen og hjerneblødning. En hjerneslag oppstår akutt, og medfører ofte funksjonstap av ulik art.

Les mere

Amputasjon(1 varianter)

Amputasjon er en samlebetegnelse for å fjerne deler av eller hele benet.

Les mere

Dansk design og produksjon

Uendelige tilpasningsmuligheter

Gratis rådgiving av fagspesialister