Sunn rygg

En sunn og sterk rygg kan for noen virke uforenlig med en lang arbeidsdag med stillesittende arbeid. Selv om man utfører kontorarbeid og sitter det meste av dagen, kan man likevel styrke ryggen og forebygge ryggsmerter.

En måte å styrke ryggen på mens man sitter, er å bruke en taburett som sekundær stol i tillegg til kontorstolen. Taburetter gjør det mulig å sitte ergonomisk riktig med åpen hoftevinkel, og på den måten støttes brukeren i en sunn og variert sittestilling gjennom en lang arbeidsdag. Man kan også velge en taburett med dynamisk sete som øker aktiviteten i musklene rundt ryggen, korsryggen og magen. Dermed kan man styrke musklene i ryggen, korsryggen og magen, og bruke balansen mens man sitter.

VELA anbefaler å bruke taburetter som tilleggsstol på arbeidsplasser og hjemme for å kunne variere sittestillingen i løpet av dagen. I kontormiljøer kan det godt være flere som deler på en taburett.

Å finne den helt riktige stolen

VELA har flere forskjellige taburettmodeller som sikrer en god arbeidsstilling i kombinasjon med å styrke korsrygg, rygg og mage. Ved å velge en taburett med sadelsete (VELA Samba 400) eller dynamisk sete (VELA Samba 410), sikrer man god ergonomi via en oppreist, aktiv sittestilling. Disse setene har en utforming som fremmer naturlig svai i ryggen og en åpen, aktiv hoftevinkel. Det dynamiske setet på VELA Samba 410 styrker dessuten muskler og ledd rundt rygg, korsrygg og mage.

Det er viktig at taburetten stilles inn i riktig høyde. Riktig sittehøyde skaper grunnlaget for en sunn, aktiv sittestilling.

sunn rygg wide

Sett deg godt tilbake på setet og still inn høyden slik at lårene peker skrått fremover/nedover. Hvis taburetten er for lav, blir lårene vannrette og du kan synke sammen i rygg og korsrygg. Hvis taburetten er stilt inn for høyt, kan du gli frem i setet.

Hvis du ønsker en taburett med sadelsete (VELA Samba 400), har vi to setestørrelser. Valg av setestørrelse bør avhenge av brukerens bekken og hofter. Ved å velge det større setet oppnår brukeren en sittestilling med mer spredte ben, og det smalere sadelsetet gir brukeren en sittestilling med mer samlede ben.

Vi anbefaler bl.a. følgende stole til træning og opretholdelse af en sund ryg:

VELA Salsa 400HMS nr. 

VELA Salsa 400 har et sadelsete som sikrer en ergonomisk sittestilling, fordi setets utforming gir en naturlig svai i ryggen og dermed en åpen, aktiv hoftevinkel.

Les mere

VELA Samba 400HMS nr. 

VELA Samba 400 med sadelsete, sikrer god ergonomi. Setets utforming fremmer naturlig svai i ryggen og en åpen, aktiv hoftevinkel

Les mere

VELA Samba 410HMS nr. 

VELA Samba 410 aktiverer korsryggen og ryggen via det dynamiske setet, og trener ryggen, korsryggen og magen.

Les mere

VELA Samba 500HMS nr. 

VELA Samba 500 er en ekstra godt polstret, klassisk taburett som gir behagelig sittekomfort

Les mere

Dansk design og produksjon

Uendelige tilpasningsmuligheter

Gratis rådgiving av fagspesialister