Stående arbeid

Livskvalitet for mennesker med funksjonsnedsettelser kan være forbundet med å kunne utføre en jobb, for eksempel på deltid eller en fleksibel jobb. Livskvalitet kan også være å klare hverdagens aktiviteter på egen hånd.

Stående arbeid, enten på arbeidsplassen eller i hjemmet, kan være svært krevende for mennesker med funksjonsnedsettelser på grunn av smerter, nedsatt kraft i bena eller dårlig balanse. Derfor er det viktig å finne avlastende arbeidsstillinger, slik at man er i stand til å utføre oppgavene på en best mulig måte. 

Derfor er det viktig å se på hvilke oppgaver som skal utføres, hvilke omgivelser man skal arbeide i og hvilke funksjonsnedsettelser det er snakk om. Er det for eksempel snakk om en arbeidsplass med vekslende stående og sittende arbeidsstillinger, eller er det en arbeidsplass med kun stående arbeid?

Å finne den helt riktige stolen

VELA har mange års erfaring med å finne den helt riktige stolen, slik at mennesker med funksjonsnedsettelser kan jobbe – også når det er snakk om hovedsakelig stående arbeid. VELA har et stort utvalg av ståstoler som kan tilpasses den enkelte brukerens behov. Når man skal bruke en stol til stående arbeid – på arbeidsplassen eller hjemme – er det viktig å vurdere om stolen skal kunne bremses. Brems på en stol er for eksempel en fordel for brukere med dårlig balanse.

Hvis brukeren skal jobbe et sted der det er lite plass, kan det være en fordel å velge et lite understell og samtidig vurdere hvilken type hjul understellet skal ha.

standing work wide

Ståstoler kan høydereguleres ved hjelp av en gassfjær eller elektrisk (VELA Tango EL Ståstøtte), slik at flere personer kan bruke den samme stolen. Dessuten kan høydereguleringen brukes til å sikre god ergonomi ved ulike arbeidshøyder. 

I tillegg må man ta høyde for om brukeren trenger armlener, som kan avlaste armene og gjøre det lettere å reise seg fra og sette seg i stolen.

Sete, rygg og eventuelle armlener kan stilles inn slik at brukeren får en ergonomisk, aktiv og god arbeidsstilling og kan utføre arbeidsoppgavene.

Vi anbefaler bl.a. følgende stole til stående arbejdssituationer:

VELA SalsaHMS nr.  269273/269274/269275

Ståstoler med manuelt seteløft, seterotasjon, sentralbrems og vinkelregulering

Les mere

VELA SambaHMS nr.  269276/269277/269278

Ståstoler med manuelt seteløft, vinkelregulering mellom sete og rygg

Les mere

VELA Tango E ståstøtteHMS nr. 

VELA Tango El ståstol er en arbeidsstol til brukere som har behov for støtte og sikkerhet i stående stilling, og som samtidig har behov for elektrisk høyderegulering, for eksempel ved manglende krefter i bena.

Les mere

Dansk design og produksjon

Uendelige tilpasningsmuligheter

Gratis rådgiving av fagspesialister