Claus klarer seg selv

Claus har fått varig behov for støtte i forbindelse med kjøkkenaktiviteter, slik at han kan klare seg selv. I den forbindelse har han stor nytte av sin VELA Tango E ståstol.

Claus har levd med spastiske lammelser hele livet. Lammelsene forekommer hovedsakelig på venstre side av kroppen. For noen få år siden fikk Claus et brudd i korsryggen i forbindelse med et fall. Det førte til ominnredning av kjøkkenet og at Claus har fått varig behov for støtte til sine kjøkkenaktiviteter, slik at han fortsatt kan klare seg selv.

Det er blitt plass til bena under komfyren, slik at den lett kan brukes av en sittende person. Ovnen er plassert høyt og åpnes til siden, slik at den er lett å betjene.

Claus har problemer med balansen og har vanskelig for å reise seg opp. Dessuten har han problemer med knærne og med å gå, så han må av og til bruke rullator eller elektrisk rullestol.

Han får hjelp morgen og kveld til blant annet å kle på seg, men klarer seg ellers selv i hverdagen – både på kjøkkenet, ved måltider og ved daglige gjøremål i boligen.

En lettere hverdag

For å opprettholde aktivitetene etter fallet har Claus fått en VELA Tango El ståstol med kort sete og elektrisk betjening av setehøyden. Den elektriske innstillingen av setehøyden er viktig når Claus for eksempel skal reise seg, fordi han har stive hofter.

Claus har hatt en god dialog med terapeuten sin, og både ovnen med sideåpning og oppvaskmaskinen er plassert høyt, slik at han kan betjene dem fra stolen. Når han bruker stolen på kjøkkenet, er det lett for ham å stille stolen høyt. Det korte setet er dessuten ideelt, slik at det ikke klemmer mot baksiden av lårene når han står høyt med støtte, og setet sikrer samtidig en aktiv sittestilling. 

Claus om VELA Tango El ståstol

  • Jeg bruker stolen både til kjøkkenarbeid, matlaging og når jeg spiser. På kjøkkenet stiller jeg setet høyt, slik at jeg kan stå ved kjøkkenbordet og arbeide og enkelt kan betjene ovnen.
  • Jeg setter alltid på bremsene på stolen! Jeg falt en gang ned fra en stol fordi jeg glemte å sette på bremsene – så nå har jeg lært.
  • Setet er behagelig, særlig når jeg står oppreist. Det korte setet betyr at det ikke klemmer mot baksiden av lårene, og det gir god støtte når jeg står. Setet er også godt å sitte på når jeg bruker stolen ved spisebordet.
  • Det er lett å stille inn setehøyden elektrisk, og når jeg stiller setet høyt, står jeg nærmest oppreist. Det er nødvendig for meg fordi jeg ikke kan bøye meg så mye i hoften.
  • Det er lett å bevege seg rundt i kjøkkenet på stolen på grunn av de store hjulene som ruller lett over gulvet.

Les mer om Claus' stol herSe alle VELA ståstoler her  


Les også

Dansk design og produksjon

Uendelige tilpasningsmuligheter

Gratis rådgiving av fagspesialister