VELA Tango 100 med artrodesesæde

VELA Tango 100 med artrodese-sete er en arbeidsstol med todelt regulerbar sitteflate, som er beregnet for personer med f.eks. benamputasjon eller stive hofteledd.

  • Brukere med f.eks. nedsatt bevegelighet i hofter, stivt ben, samt brukere som er benamputert.
  • De uavhengig regulerbare artrodese-klaffene gjør at sitteflaten kan stilles inn og tilpasses hver enkelt bruker og situasjon. Klaffene gir mulighet for å sitte med åpen hoftevinkel.
  • Er som standard utstyrt med artrodese-sete (B:44xL:44cm) og Y-ryggstøtte (B:37xL:30cm)

Kontakt VELA


Ta en titt på tilbehør og polsterfarver

Visste du at 20% av alle stolene er spesialtilpasset?

Vi kan også hjelpe deg

Ring +47 97 46 55 22

Sete

Artrodese-sete CX

Artrodese-sete CX (B:46xD:46cm). Stort artrodese-sete med større bredde og dybde. Setet har regulerbare klaffer foran, som kan stilles inn trinnløst og uavhengig av hverandre. Det er velegnet f.eks. ved stive ledd og til benamputerte og hofteopererte brukere, som ønsker åpen hoftevinkel på det ene eller begge bena.

 

Artrodese-sete X

Artrodese-sete X (B:44xD:44cm). Et sete i standardstørrelse med regulerbare klaffer foran, som kan stilles inn trinnløst og uavhengig av hverandre. Det er velegnet f.eks. ved stive ledd og til benamputerte og hofteopererte brukere, som ønsker åpen hoftevinkel på det ene eller begge bena.

 

Beskrivelse Art.nr. HMS art.nr.
B9 l18 stor hø R926305 204047
B9 l18 stor hø R926305 204047
B9 l18 stor hø R926305 204047

Ryggstøtte

CX-ryggstøtte

CX-ryggstøtte (B:38xH43 cm). En høy ryggstøtte med flat utforming. Ryggvinkelen kan stilles inn og låses i en fast vinkel, noe som gir mulighet for å oppnå optimal korsryggstøtte. 

 

CY-ryggstøtte

CY-ryggstøtte (B:43xH:45cm). Ryggstøtten har høy rygg med avrundet kant øverst, samt en vinkellås som gjør det mulig å låse ryggen i en fast vinkel, som gir bedre mulighet for å oppnå optimal korsryggstøtte. 

 

CY-ryggstøtte med luftpute til korsryggstøtte

CY-ryggstøtte (B:43xH:45cm) med luftpute til korsryggstøtte. Ryggstøtten har høy rygg med avrundet kant øverst. Den innebygde luftputen i korsryggdelen gjør det mulig å justere støtten i korsryggen. Luftputen er velegnet ved behov for endring av korsryggstøtten i løpet av dagen.

 

D3-ryggstøtte

D3-ryggstøtte (B:28xH:23cm) En ergonomisk utformet ryggstøtte som kan stilles inn i både høyde og dybde. D3-ryggstøtten kan med fordel brukes av mindre personer som trenger god ryggstøtte.

 

Ergo ryggstøtte

Ergo ryggstøtte (B:38xH:22cm) er en ergonomisk buet ryggstøtte som gir god korsryggstøtte. Ryggstøtten er lav og gir brukeren fri bevegelighet i rygg, skuldre og armer ved forskjellige aktiviteter.

 

LP-ryggstøtte

LP-ryggstøtte (B:26xH:16cm). En liten, ergonomisk ryggstøtte med mulighet for presis innstilling og støtte på en liten del av ryggen.

 

Trekk

Trekk til ryggstøtte

Løst trekk til ryggstøtte. Trekket er hygienisk, rengjøringsvennlig og kan enkelt tas av og vaskes i vaskemaskin.  Det fås i stoff eller vanntett kunststoff.

 

Armlene

Ergon armlene - 7x35 cm

Ergon armlene (B:7xL:35cm) og armlenestang (31 cm). En standard armlenestang med smal og lang, nesten firkantet armlenepute.

 

Ergon armlene - 8x26cm

Ergon armlene (B:8xL:26cm) og armlenestang (31 cm). En standard armlenestang med kort, avrundet og smal pute.

 

Ergon armlene - 9x30 cm - ekstra lang

Ergon armlene (B:9xL:30cm) med ekstra lang armlenestang (41 cm) er en fordel for høye brukere som trenger god støtte fra armlenet når de f.eks. reiser seg eller setter seg. Det er også en fordel for brukere med lang overkropp i kombinasjon med korte armer, f.eks. brukere med kortvoksthet.

 

Ergon armlene med hemiskål

Ergon armlene med hemiskål og kuleledd (fås i to lengder: B:15xL:30cm og B:15xL:40cm) og armlenestang (31 cm). Kuleleddet gir trinnløs innstilling av armleneskålen i alle retninger og vinkler. Det er en fordel for brukere med behov for at armstøtten kan plasseres inn foran kroppen, f.eks. brukere med lammelse på én side. 

 

Brems

4-hjuls bremsestel

4-hjuls bremser er velegnet for brukere som er svært urolige eller hvis stolen skal stå på ujevnt underlag. Understellet sikrer optimal bremsing på alle 4 hjul, også selv om stolen står på ujevnt underlag.

Bremsepedal

Bremsepedalen kan brukes i stedet for bremsespaken eller sammen med bremsespaken. Bremsepedalen er plassert på baksiden av stolen, trykkes ned med foten. Bremsepedalen kan med fordel brukes av en stående person, man kan bremse stolen uten å bøye seg – unngå dårlige arbeidsstillinger. Kombinasjonen med bruk av bremsepedalog kjørebøyle kan være hensiktsmessig – god.

Beskrivelse Art.nr. HMS art.nr.
Bremsepedal A925936 215883

Forlenger til bremsestangen

En forlenger til bremsestangen er en fordel for brukeren ved høy sittehøyde eller hvis brukeren har vanskelig for å nå en bremsestang med standard lengde.

 

T-bremse grep

T-bremsehåndtaket forlenger bremsehåndtaket slik at det blir lettere for personer med f.eks. funksjonsnedsettelse i skulderen å nå bremsen.

 

Benstøtte

Oppfellbar fotbøyle

Oppfellbar fotbøyle som kan klappes opp, slik at den ikke er i veien ved inn- og utstigning av stolen. Denne fotbøylen er god å bruke for å oppnå en god sittestilling og samtidig kunne hvile føttene når det er behov for en høy sittestilling. 

 

Nakkestøtte

Nakkestøtte

Nakkestøtte med pute i skinn (B:26xH:13cm). Nakkestøtten er 3-punkts regulerbar, og kan bare monteres på høye ryggstøtter, for eksempel CY-ryggstøtte og CX-ryggstøtte.

 

Sele

Y-sele

Y-selen er en 4-punkts hoftesele med regulerbar lengde. Selen fås med enten trykklås eller klemmelås. Selen kan tas av og vaskes i vaskemaskin.

Kan monteres med sele over låret eller magen.

Fås i 3 størrelser:

Small: B:3,8xL:128cm

Medium B:3,8xL:138cm

Large B:3,8xL:172cm 

 

Bord

Bord

Bord i akryl med liten kant. Bordet er nedfellbart, avtakbart og kan reguleres i både høyde, dybde og bredde, slik at det kan tilpasses i forhold til brukerens sittestilling.

Merk: Bordet hviler på begge armlener når det er montert på stolen.

Fås i 3 størrelser:

B:39xD:29cm

B:52xD:40cm

B:60xD:49cm

 

Tjeneste/grep

V-grep

Dette spesielle innstillingsgrepet kan f.eks. lette betjeningen av høydeinnstilling og vipp hvis man har nedsatt kraft eller bevegelighet i hender og armer.

 

Kroppsstøtte

Kroppsstøtte Support - polstret likt pute

Kroppsstøtte med likt polstret pute (B:17xL:10cm). Denne kroppsstøtten er velegnet for brukere som trenger stabilitet og støtte. Støtten er regulerbar i høyde, dybde og bredde. Kroppsstøtten kan dessuten svinges til siden ved f.eks. forflytning, og monteres på ulike kroppsstøttestenger, slik at de passer i forhold til kroppens bredde. Disse kroppsstøttene kan brukes på høye ryggstøtter.

Kroppsstøtte Support- lille buet PU pute

Kroppsstøtte med liten, buet PU-pute (B:6xL:17cm). Denne kroppsstøtten er velegnet for brukere som trenger stabilitet og støtte. Støtten er regulerbar i høyde, dybde og bredde. Kroppsstøtten kan dessuten svinges til siden ved f.eks. forflytning, og monteres på ulike kroppsstøttestenger, slik at de passer i forhold til kroppens bredde. Disse kroppsstøttene kan brukes på høye ryggstøtter.

 

Kroppsstøtte Support- stor buet PU pute

Kroppsstøtte med stor, buet PU-pute (B:9xL:17cm). Denne kroppsstøtten er velegnet for brukere som trenger stabilitet og støtte. Støtten er regulerbar i høyde, dybde og bredde. Kroppsstøtten kan dessuten svinges til siden ved f.eks. forflytning, og monteres på ulike kroppsstøttestenger, slik at de passer i forhold til kroppens bredde. Disse kroppsstøttene kan brukes på høye ryggstøtter.

 

Phoenix (stof)

Phoenix er et kvalitetsstof fra camira i 100% Polyester. Slidstyrke 100.000 Martindale. Det udemærker sig ved en meget god slidstyrke samt det er åndbart og meget komfortabelt.

Nedenstående farver er standardfarver. Vi kan dog levere alle farver, som du kan se på leverandørens hjemmeside. Der kan blive påregnet en merpris og længere leveringstid ved at vælge et andet stof end standard.

Rengøres med en ren, opvreden klud, evt tilsat en ph neutral sæbe.

 

Koboltblå - 672

Koboltblå - 672

Lys grå - 673

Lys grå - 673

Mørk grå - 675

Mørk grå - 675

Rød - 674

Rød - 674

Sort - 671

Sort - 671

Vi har eget polsterværksted, og tilbyder derfor en masse andre stoftyper, som du kan se her. Der kan blive påregnet en merpris og længere leveringstid ved at vælge et andet stof end standard.

Dolce (kunstlæder)

Dolche er et meget stærkt kunstlæder fra Spradling med forside i 100% polyuretan og bagside i 100% Rayon. Slidstyrke <300.000 Martindale. Det udemærker sig ved en meget god slidstyrke

Nedenstående farver er standardfarver. Vi kan dog levere alle farver, som du kan se på leverandørens hjemmeside. Der kan blive påregnet en merpris og længere leveringstid ved at vælge et andet stof end standard.

Rengøres med en ren, opvreden klud, evt. tilsat en ph neutral sæbe. Man kan også benytte desinfektionsmiddel samt afspritning.

 

Artesian - 772

Artesian - 772

Black - 771

Black - 771

Grass - 775

Grass - 775

Ivory - 773

Ivory - 773

Jet - 776

Jet - 776

Meteor - 777

Meteor - 777

Peacock - 770

Peacock - 770

Poppy - 774

Poppy - 774

Vi har eget polsterværksted, og tilbyder derfor en masse andre stoftyper, som du kan se her. Der kan blive påregnet en merpris og længere leveringstid ved at vælge et andet stof end standard.

Comfort+ (stof)

(Ved valg af dette stof påregnes merpris)

Comfort+ er et kvalitetsstof fra Gabriel i 88% Polyester og 12% Polyurethane. Slidstyrke 150.000 Martindale.

Det udemærker sig ved en fantastisk slidstyrke samt det er smudsafviseende og vand- og olieafvisende.

Nedenstående farver er standardfarver. Vi kan dog levere alle farver, som du kan se på leverandørens hjemmeside. Der kan blive påregnet en merpris og længere leveringstid ved at vælge et andet stof end standard.

Rengøres med en ren, opvreden klud, evt tilsat en ph neutral sæbe.

Grå - 0049

Grå - 0049

Koboltblå - 0035

Koboltblå - 0035

Sort - 0050

Sort - 0050

Vi har eget polsterværksted, og tilbyder derfor en masse andre stoftyper, som du kan se her. Der kan blive påregnet en merpris og længere leveringstid ved at vælge et andet stof end standard.

Compound (kunstlæder)

(Ved valg af dette stof påregnes en merpris)

Compound er et slidstærkt kunstlæder fra Kvadrat i 100% polyuretan. Slidstyrke 100.000 Martindale. Det udemærker sig ved, at have en god åndbarhed, så sædet ikke føles varmt når man sidder i længere tid. Derudover har det en god friktion så man ikke føler, at man glider på stoffet og det er vand- og olieafvisende og meget rengøringsvenligt.

Nedenstående farver er standardfarver. Vi kan dog levere alle farver, som du kan se på leverandørens hjemmeside. Der kan blive påregnet en merpris og længere leveringstid ved at vælge et andet stof end standard.

Rengøres med en ren, opvreden klud, evt. tilsat en ph neutral sæbe. Man kan også benytte desinfektionsmiddel samt afspritning.

 

Beige - 820

Beige - 820

Black - 825

Black - 825

Blue - 823

Blue - 823

Dark grey - 826

Dark grey - 826

Light grey - 827

Light grey - 827

Marine - 824

Marine - 824

Orange - 822

Orange - 822

Red - 821

Red - 821

Vi har eget polsterværksted, og tilbyder derfor en masse andre stoftyper, som du kan se her. Der kan blive påregnet en merpris og længere leveringstid ved at vælge et andet stof end standard.

Brochure

Her kan du se en oversigt over vores forskellige brugermanualer.

Download Brochure
Ergonomiske Stole Download
Tilbehør til VELA-stoler Download

Case stories

Download Case stories
En uundværlig stol Download

Produktblade

Download Produktblade
VELA Tango 100, 200 Download

Brukermanual

Download Brukermanual
VELA Tango 100, 100F, 100EF, 100A, 100FA, 100EFA Download

Reservedelsliste

Download Reservedelsliste
VELA Tango 100A Download

Specialtilpassede stole

Download Specialtilpassede stole
VELA Tango Artrodese Download

Kontakt kundeservice


Dansk design og produksjon

Uendelige tilpasningsmuligheter

Gratis rådgiving av fagspesialister