Sittende arbeid

Å selv kunne utføre daglige gjøremål i hjemmet uten å være avhengig av andres hjelp, gir de fleste mennesker livskvalitet og mening med tilværelsen. Gjøremål som for eksempel stryking, støvsuging, matlaging og klesvask krever god balanse og utholdenhet, som ikke er en selvfølge for alle.

Mennesker med nedsatt stående og gående balanse samt nedsatt muskelkraft i bena kan ha nytte av å sitte mens de fyller og tømmer vaskemaskinen, henger opp klesvask på et lavt stativ, støvsuger og stryker. Ved stryking stilles strykebrettet inn på lav høyde, slik at brukeren får en god arbeidsstilling.

Når man sitter, er det mindre anstrengende for eksempel å støvsuge, og det reduserer risikoen for å falle.

Å finne den helt riktige stolen

VELA har mange års erfaring med å finne den helt riktige stolen, slik at mennesker med funksjonsnedsettelse kan opprettholde aktivitetsnivået i hjemmet og være mest mulig selvhjulpne.

VELA har flere typer arbeidsstoler med sete og rygg i forskjellige størrelser, slik at det er mulig for brukeren å få en ergonomisk, aktiv og komfortabel arbeidsstilling.

sittende arbeid wide

VELAs arbeidsstoler kan stilles inn i flere høyder avhengig av brukerens høyde. Dermed er det mulig for stort sett alle brukere å finne en stol i passende høyde.

Setet kan høydereguleres via gassfjær eller elektrisitet hvis brukeren ikke har nok krefter i bena eller balanse til å reise seg for å heve og senke setet.

Stolenes sete og rygg kan stilles inn slik at brukeren får en ergonomisk, aktiv og god arbeidsstilling. Det er også lett å ”gå stolen fremover” mens man sitter i den, slik at det er lett for brukeren å bevege seg rundt.

Vi anbefaler bl.a. følgende stole til siddende arbejde:

VELA Tango 300HMS nr. 

VELA Tango 300 er en forsterket arbeidsstol beregnet for høy brukervekt på opptil 200 kg

Les mere

Dansk design og produksjon

Uendelige tilpasningsmuligheter

Gratis rådgiving av fagspesialister