Kjøkkenarbeid

Daglige aktiviteter i et kjøkken, for eksempel å tilberede mat, lage kaffe til seg selv og eventuelle gjester, er en hverdagsaktivitet som er meningsfylt for de fleste mennesker. Kjøkkenarbeid foregår hovedsakelig stående, og krever både presisjonsarbeid, krefter og stabilitet, for eksempel når grønnsaker skal hakkes og brød skal skjæres opp.

Kjøkkenarbeid kan være vanskelig for mennesker med funksjonsnedsettelser, for eksempel dårlig balanse, nedsatt kraft og bevegelighet i muskler og ledd eller ved smerter. 

Det kan være vanskelig å stå oppreist ved kjøkkenbenken uten støtte, eller i det hele tatt å stå oppreist i lengre tid. Det kan være umulig å nå høyt opp i overskapene, lavt ned i oppvaskmaskinen eller å jobbe ved kjøkkenbordet i den høyden som kreves ved både presisjonsarbeid og kraftpreget arbeid.

Å finne den helt riktige stolen

VELA har mange års erfaring med å finne den helt riktige stolen, slik at mennesker med funksjonsnedsettelse kan opprettholde aktivitetsnivået i kjøkkenet.

Det unike med stoler til kjøkkenarbeid er at de støtter brukeren stående eller sittende, takket være et stabilt understell og en sentralbrems som gir sikkerhet og balanse. Alle stoler til kjøkkenet har store hjul som gjør det mulig å ”gå stolen frem”, slik at man kan bevege seg rundt i kjøkkenet sittende.

kitchen wide

VELA har flere ulike modeller av arbeidsstoler og ståstoler som er spesielt velegnet for kjøkkenarbeid, og som kan tilpasses brukernes behov

Setet kan reguleres i høyden enten med gassfjær eller med elektrisk regulering hvis brukeren selv ikke har nok krefter i bena til å heve og senke setet. Stolenes sete og rygg kan stilles inn slik at brukeren får en ergonomisk, aktiv og god arbeidsstilling i kjøkkenet, og brukerens mobilitet styrkes ved at det er mulig å ”gå stolen frem”.

Vi anbefaler bl.a. følgende stole til køkkenarbejde:

VELA SalsaHMS nr.  269273/269274/269275

Ståstoler med manuelt seteløft, seterotasjon, sentralbrems og vinkelregulering

Les mere

VELA Tango 300EHMS nr. 

VELA Tango 300 El er en forsterket arbeidsstol med elektrisk høyderegulering beregnet for høy brukervekt på opptil 200 kg

Les mere

VELA Tango 310EHMS nr. 

Robust stol med maks bruker vekt på inntil 300 kg. Bruker vil bli mere selvhjulpen og uavhengig, ved hjelp av elektrisk hev/senk. Stolen er til god hjelp i forbindelse med daglige aktiviteter i hjemmet. Likeså i forbindelse med rehabilitering/trening.

Les mere

VELA Tango E ståstøtteHMS nr. 

VELA Tango El ståstol er en arbeidsstol til brukere som har behov for støtte og sikkerhet i stående stilling, og som samtidig har behov for elektrisk høyderegulering, for eksempel ved manglende krefter i bena.

Les mere

Dansk design og produksjon

Uendelige tilpasningsmuligheter

Gratis rådgiving av fagspesialister