Avhjelp smerter i rygg/nakke/korsrygg

Vondt i ryggen og følgevirkninger av vondt i ryggen er ifølge danske helsemyndigheter ett av de største helseproblemene i den danske befolkningen. Om lag 30 prosent av danskene har hatt vondt i ryggen i løpet av de siste 14 dagene. Smerter i rygg, korsrygg og nakke kan være tegn på alvorlige forhold som kan undersøkes og behandles, men i opptil 80–90 % av tilfellene er det ikke mulig å stille en diagnose.

De fleste forløp med ryggsmerter er forbigående, og avtar og forsvinner av seg selv. Forskning viser at dette skjer best og raskest hvis man opprettholder aktivitetsnivået og hverdagen i størst mulig grad. 

Uhensiktsmessige og belastende arbeidsstillinger eller langvarig stillesittende arbeid, enten på jobben eller hjemme, er ofte årsak til tretthet og vondt i nakke, rygg og korsrygg. Overbelastning av nakke, rygg og korsrygg kan heldigvis unngås med et godt, ergonomisk arbeidsmiljø. Hensiktsmessig innredning av arbeidsplassen, for eksempel bruk av regulerbare bord og stoler, kan sikre et sunt arbeidsmiljø.

Å finne den helt riktige stolen

VELA har mange års erfaring med å finne den helt riktige stolen, slik at smerter i rygg, nakke og korsrygg kan forebygges og avhjelpes. VELA har flere ulike modeller av arbeidsstoler, ståstoler og taburetter som er velegnet for å skape et ergonomisk miljø på arbeidsplassen og i hjemmet.

vondt i ryggen wide

Arbeidsstoler kan for eksempel stilles inn og tilpasses slik at man får en støttende, aktiv sittestilling. Ståstoler gir mulighet til å veksle mellom sittende og stående stilling, og bidrar dermed til variasjon i en lang arbeidsdag. Man kan fremme en rank sittestilling ved å bruke taburetter med eller uten rygg eller med aktivt sete som kan trene ryggen og korsryggen mens man sitter. Taburetter kan også fungere som en ekstrastol og dermed være et alternativ til for eksempel en kontor- eller arbeidsstol, og dermed bidra til variasjon i løpet av dagen.

Vi anbefaler bl.a. følgende stole til at afhjælpe ryg-, nakke- og lændesmerter:

VELA Latin 100HMS nr. 

VELA Latin 100 er en ergonomisk polstret kontorstol med lav rygg, som gir god støtte til korsryggen og fri bevegelighet i rygg, skuldre og armer

Les mere

VELA Latin 200HMS nr. 

VELA Latin 200 er en ergonomisk polstret kontorstol med enda større sete og høyere ryggstøtte med ekstra korsryggstøtte sammenlignet med VELA Tango 100-modellen.

Les mere

VELA Salsa 400HMS nr. 

VELA Salsa 400 har et sadelsete som sikrer en ergonomisk sittestilling, fordi setets utforming gir en naturlig svai i ryggen og dermed en åpen, aktiv hoftevinkel.

Les mere

VELA Samba 400HMS nr. 

VELA Samba 400 med sadelsete, sikrer god ergonomi. Setets utforming fremmer naturlig svai i ryggen og en åpen, aktiv hoftevinkel

Les mere

VELA Samba 410HMS nr. 

VELA Samba 410 aktiverer korsryggen og ryggen via det dynamiske setet, og trener ryggen, korsryggen og magen.

Les mere

Dansk design og produksjon

Uendelige tilpasningsmuligheter

Gratis rådgiving av fagspesialister