Arbeidsplass med spesialbehov

Kontorarbeid og annet stillesittende arbeid kan være ideelle jobbfunksjoner for personer med funksjonsnedsettelser, som påvirker balanse og gange. Ved stillesittende arbeid, for eksempel på et kontor, er det ofte mulig å oppnå en god sittende arbeidsstilling ved å regulere stol og bord i forhold til arbeidssituasjonen.

VELA har flere ulike modeller av arbeidsstoler og ståstoler som er spesielt velegnet for kontorarbeid, og som kan tilpasses brukere med spesielle behov.

En vanlig kontorstol kan være uegnet for personer med dårlig gåfunksjon og nedsatt balanse, fordi stolen lett kan rulle bort når brukeren forsøker å reise seg og sette seg. En arbeids- eller ståstol kan derimot bremses, og man kan reise seg og sette seg uten at stolen ruller bort. Det bedrer brukerens stabilitet og gir sikkerhet. Man oppnår stabilitet ved å bremse stolen mens man sitter og jobber, og det krever derfor ikke så mye krefter å opprettholde en god sittestilling.

Å finne den helt riktige stolen

VELA har mange års erfaring med å finne den helt riktige stolen, slik at mennesker med funksjonsnedsettelser kan fortsette et aktivt liv på arbeidsmarkedet. 

Når man skal velge stol til stillesittende arbeid, målrettet for personer med funksjonsnedsettelser, er det viktig å ha fokus på følgende: et stabilt understell og en sentralbrems som gir sikkerhet og balanse, samt andre spesielle behov som skal dekkes for å skape en god arbeidsplass.

Arbeidsplass med spesial wide

 

 

Hvis brukeren har begrensede krefter i bena eller for eksempel har stive ledd, kan man med fordel velge en stol med elektrisk høyderegulering. Det er også mulig å bevege seg rundt på kontoret mens man sitter, fordi alle stoler med sentralbrems har store hjul som gjør det mulig å ”gå” stolen fremover. Alle stoler har dessuten regulerbart sete, rygg og armlene, slik at brukeren kan få en ergonomisk, aktiv og god sittestilling uansett arbeidssituasjon og variasjon mellom ulike oppgaver.

Vi anbefaler bl.a. følgende stole til arbejdspladser med specialbehov:

VELA Salsa 110HMS nr. 

VELA Salsa 110 er en ståstol med et kort sete med en forhøyning foran på setet, slik at brukeren unngår følelsen av å gli ned fra setet når det vippes fremover.

Les mere

VELA Tango 100-1HMS nr.  216000

VELA Tango 100-1 til brukeren som har behov for en mindre sitteenhet.

Les mere

VELA Tango 100-2HMS nr.  216001

VELA Tango 100-2 til brukeren som har behov for en standard sitteenhet.

Les mere

VELA Tango 100-3HMS nr.  216002

VELA Tango 100-3 til brukeren som har behov for en større sitteenhet og mer støtte i ryggen.

Les mere

VELA Tango 100 med artrodesesædeHMS nr.  72515

VELA Tango 100 med artrodese-sete er en arbeidsstol med todelt regulerbar sitteflate, som er beregnet for personer med f.eks. benamputasjon eller stive hofteledd.

Les mere

VELA Tango 100F-1HMS nr.  216009

VELA Tango 100F-1 til brukeren som har behov for en mindre sitteenhet

Les mere

VELA Tango 100F-2HMS nr.  216010

VELA Tango 100F-2 til brukeren som har behov for en standard sitteenhet

Les mere

VELA Tango 100F-3HMS nr.  216011

VELA Tango 100F-3 til brukeren som har behov for en større sitteenhet og mer støtte i ryggen

Les mere

VELA Tango 200HMS nr. 

VELA Tango 200 er en arbeidsstol med enda større sete og høyere ryggstøtte med ekstra korsryggstøtte sammenlignet med VELA Tango 100-modellen.

Les mere

Dansk design og produksjon

Uendelige tilpasningsmuligheter

Gratis rådgiving av fagspesialister